Dante (DMC)

Takaisin etusivulle


Lisää kuvia cosplay-puvuista löydät Kuvagallerian Cosplay-alaosiosta!

Tästä pääset tarkastelemaan lähemmin puvun tekoprosessia.

Hahmo: Dante

Hahmon alkuperä: Devil May Cry (© Capcom 2001, MadHouse 2007)

Ensiesiintyminen: Bakacon 2008 24.-25.4. 2009, Pieksämäki

Palkinnot ja kunniamaininnat: 

Visual Gay's Final Fantasy Fight Champion 2009 - Desucon 6.-7.6.2009, Lahti

Visual Gay's Final Fantasy Fight Champion 2010 - Desucon 12.-13.6.2010, Lahti

Videopelimakuni ei rajoitu ainoastaan Final Fantasyihin, ja tämän haluan myös näkyvän cosplay-puvuissani. Niinpä talvella 2008-2009 alkoi projekti hopeahiuksisen demoninmetsästäjän, Devil May Cry -pelisarjan (sekä sarjasta tehdyn animen) päähenkilön Danten sisimmän - ja tietysti myös sen ulkoisen - olemuksen tavoittamiseksi.

Vanhaa tuttua eBay:tä, omia ja ystävien käsityötaitoja sekä ammattiompelijaa vaatinut puku valmistui muutamassa kuukaudessa.


Kovan työn lisäksi Danten asu vaati enemmän rahaa kuin yksikään aikaisempi pukuni. Kustannukset pyörivät jossain neljänsadan euron hujakoilla, kun lasketaan yhteen kaikki materiaalit, ompelijan työtunnit sekä puutyökurssi, jolla tein itse Danten pistooliproppeja. Lopputulos miellyttää minua kuitenkin yhä niin suuresti, ettei voi kuin hymyillä - rahaa saa aina! (Hahmoon eläytyminenkin lähti siis samalla heti käyntiin - Dante on Devil May Cry -animessa jatkuvasti auki ja järkyttävissä veloissa. ^^')

Bakacon 2009

Danten puku pääsi koitokseen heti valmistumisviikollaan. Spardan poika astui ensimmäisen Bakaconin ovista sisään Pieksämäen Sisälähetysseuran Oppilaitoksella, tavoitteena tulla valituksi tapahtuman cosplay-kilpailuun sekä mahdollinen menestyminen kyseisessä kisassa.
Valitettavasti, lavaesiintymisen täydellisen puuttumisen ollessa kisaa rajoittava tekijä, ei Dante saavuttanut tässä conissa yhtään meriittejä. Kisan voittajat olivat totta kai sijansa ansainneet, sen verran upeita luomuksia pienikokoisessa conissa kuitenkin oli.
Coniviikonloppu lähellä kotikuntaani oli kyllä muutenkin jo itsessään niin mukava kokemus, että harmitus kisan osalta liukeni kyllä pian olemattomiin.

Conissa oli hieman epävirallisempi FFFight, johon Dante otti myös osaa, yksin ja myös toveri Kommunistin kanssa. Punalipun alla taistelleet kuitenkin jyrättiin - vastustajina olleet Hetalia-cosplayaajat summonoivat koko yleisön murskaamaan vastarinnan ihmiskasalla.

Unohtumattomasta conista kiitos kaikille faneilleni sekä uusille ihanille ystäville, joihin pääsin tutustumaan tapahtuman tiimellyksessä!
Ensi vuonna uudestaan!

Desucon 2009

Demonien metsästys jatkui Lahden Sibeliustalolla ensimmäistä kertaa järjestetyssä Desuconissa. Conialue oli uskomattoman toimiva, ihmistungosta ei syntynyt juuri missään ja lavaesiintyminen oli tällä kertaa järisyttävä kokemus.
Tapahtumassa ei ollut perinteistä cosplay-kilpailua laisinkaan. Kisa oli korvattu cosplay-näytöksellä, johon saivat ottaa osaa niin vasta-alkajat kuin kokeenet (allekirjoittanut mukana näissä) pukuilijat ilman kisan tuomia paineita. Näytökseen otti osaa myös joukko kutsuvieraita; Suomen nimekkäimmät ja pisimpään harrastuksen parissa olleet konkarit astelivat lavalle esittelemään taitojaan.
Näytökseen pystyi lähettämään itse valitsemansa taustamusiikin ja jopa organisoimaan pienimuotoisen esityksen yleisöä varten. Mielestäni onnistuin omalta osaltani varsin mainiosti, näytöksen jälkeen jäi niin hyvälle mielelle.

Vaan pääsipä Dante ihan kisaamaan conissa, mutta tällä kertaa otsikkona oli "Jotain ihan muuta", nimittäin Visual Gay -porukan järjestämä Final Fantasy Fight -turnaus, jossa ratkaistiin FFFightin Suomen mestari vuosimallia 2009.
Alusta asti tätä sivua lukeneet arvaavatkin jo, että voitto tuli kotiin ja komeasti! Eeppisten taistojen sekä korvia huumaavien huutoäänestysten jälkeen Dante nousi Fightin voittajaksi ja palkittiin Kirby-pehmolelulla, joka on tästedes uskollinen sidekickini tulevissa FFFighteissa!

Kiitos vielä kerran teille, uskollinen yleisöni! Ilman kiljumiseen erikoistuneita keuhkojanne en olisi voinut kuvitellakaan voittavani titaanien taistelua. :)
Desucon 2010

Kuluneen vuoden Desuconissa osallistuin kyllä cosplay-kilpailuun, mutta siitä voi lukea lisää Squallin puvun osiosta; Dantena olin paikalla puhtaasti "there's no business like show business" -asenteella: FFFight-mestaruutta piti luonnollisesti lähteä puolustamaan!

Visual Gay -porukan vuoden 2010 eeppinen, juonellinen FFFight-esitys huipentui Desuconin turnaukseen sekä Traconissa pidettyyn viimeiseen näytökseen, ja omalta osaltani pääsin olemaan osana molempia. Turnaukseen lähdin luonnollisesti Kirby mukanani, samoin kuin kuluneen vuoden kaikkiin muihinkin taisteluihin, mutta tällä kertaa olin aseistautunut salkullisella kaikkea...sanoisinko 'erikoista'
. Aseistukseeni kuului Danten perinteisten miekan ja pistoolien sekä Kirby-hadokenin lisäksi mm. saunavihta, jättimäinen Mentos-putkilo, kaulin ja erittäin tehokkaaksi osoittautunut karhupumppu.

Hurjien kamppailujen jälkeen selvisin finaaliin, jossa kohtasin hyvän ystäväni, PikkuNinjan, tällä kertaa Red Magen asussaan. Finaalin aluksi sydäntäni lämmitti kovasti yleisön meille molemmille laulama syntymäpäivälaulu (8. kesäkuuta syntyneet FTW!), ja itse kamppailu oli sitäkin hurjempi, kulminoituen Mentoksen piilomainonnasta aina Pokémon-otteluun sidekickiemme välille.


Vaikka yleisön huutoäänestys oli mielestäni aivan täysin tasainen, voitto lankesi kuitenkin lopulta minulle! Kiitän kaikkia kilpakumppaneitani, Visual Gayta, Kirbyä (^_^) sekä teitä, ihana yleisöni, uudesta ihanasta mahdollisuudesta viihdyttää teitä! Mikäli turnaus järjestetään ensikin vuonna, olen luonnollisesti taas kamppailemassa mestaruudesta, mutta saattaapa olla, että vaihtelu Dantena fightaamisesta voisi virkistää.

Tästä lisää siis vuonna 2011... ;)


(Ylin valokuva: Veera Kontiokari, muut valokuvat: Tomi 'Darkki' Väisänen)

 

Takaisin edelliselle sivulle