Drachmann

klubben

Den unge Drachmann
ca. 1870

Skagen havde en særlig plads i Holger Drachmanns hjerte. Han købte huset Villa Pax i 1902, og han tilbragte en stor del af sine sidste leveår der. Han elskede havet, blev kaldt Havets Digter, og hans urne blev nedsat i et gravkammer i en klit ude på Grenen.

Holger Drachmanns fine instinkt for sprogets rim og rytmer har inspireret mange berømte komponister. Mere end 350 melodier er der blevet til, og der komponeres stadig.

I årenes løb har adskillige lokale aktører fortolket Holger Drachmanns sange. Drachmannklubben står bag mange af disse arrangementer. Klubben blev stiftet i 1968 på lokalt initiativ med det formål at udbrede kendskabet til forfatterens liv og digtning.

Den årlige generalforsamling afholdes i Lokalhistorisk Forening i foråret.

Indmeldelse sker hos klubbens formand Poul Bernth på mail: bernthskagen@gmail.com

Kommende arrangement

Mandag 6. juni (2. pinsedag) 16.30 – 18.15 i Sognehuset.

OM AT FORMIDLE HOLGER DRACHMANN I DAG – EN SAMTALE

v/ Henk van der Liet, professor i skandinavisk sprog og litteratur, Universitetet i Amsterdam -

og forfatter Poul Bernth, Drachmann-klubben i Skagen.

Pris kr. 100,- ved indgangen.


Arrangementet er i samarbejde med Folkeuniversitetet i Skagen.

Læs månedsbrev januar 2022 - klik her

I dette månedsbrev vil Poul Bernt give nogle eksempler på Drachmanns fortællekunst fra en af hans ældste bøger ”I storm og stille” fra 1874, hvor han i afsnittet ”Fra sandets regioner” slet skjult fortæller om sin første rejse til Skagen i 1872. Hele fortællingen er værd at læse. Den kan man blandt andet læse i 1. bind af ”Samlede poetiske skrifter”.