Welkom

We leven in een tijd waar de magische ervaring van zwangerschap en geboorte steeds meer wordt teruggebracht tot een medische procedure. Jonge ouders voelen zich meer en meer alleen staan tijdens deze unieke en speciale fase van hun leven.

In het verleden (en in sommige culturen nog steeds) was de moeder, zuster of een vriendin aanwezig bij de bevalling om de aanstaande moeder te adviseren, gerust te stellen, te bemoedigen en bemoederen.

De eerste ervaringen in het leven van de baby zijn cruciaal voor hem en zijn ouders. Hoe meer de baby wordt verwelkomd in deze wereld in een sfeer van rust, vrede en sereniteit, hoe beter hij zich kan ontplooien in zijn leven.

Vanuit mijn Doulapraktijk Agathe begeleid ik mensen om bewust het natuurlijke proces van zwangerschap en baren te beleven. We richten ons samen op het contact met de baby, werken aan inzicht over je eigen rol als moeder en vader. En we bereiden de bevalling voor.

Vertrouwen is hierbij een sleutelwoord. Voor de barende vrouw is het van wezenlijk belang, dat zij zich veilig voelt tijdens de bevalling, zodat zij zich in volledige ontspanning kan overgeven aan het proces dat zich in haar lichaam voltrekt.

Lees meer hierover in een uitgebreid artikel "Pijn wordt fijn Ervaring van pijn tijdens de bevalling" op: http://degeboortenis.wordpress.com/

Ik heb de training begeleiding watergeboorte gevolgd in De Oerbron. Bevallen in water helpt de moeder te ontspannen, en geeft aan de baby een zachte geboorte.