ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


Σε αυτήν την ενότητα θα αναρτώνται πληροφορίες για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2012

 ΔΕΥΤΕΡΑ    21-05-2012   ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ     ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

προτεινόμενες απαντήσεις από:

 

Φροντιστήρια ΑΛΦΑ ΕΔΩ,

Φροντιστήριο ΑΛΦΑ ΣΑΜΟΣ ΕΔΩ,

Φροντιστήριο ΜΕΘΟΔΙΚΟ ΕΔΩ,

Φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ ΕΔΩ,

Φροντιστήριο ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΔΩ,

Φροντιστήριο ΣΠΟΥΔΗ ΕΔΩ,

απαντήσεις από ΟΕΦΕ ΕΔΩ,

Φροντιστήριο OΡΙΟΝ ΘΕΜΑΤΑ - ΛΥΣΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ

η θέση της Π.Ε.Φ. για το θέμα της Νεοελληνικής γλώσσας

από ΘΕΜΑ TV και ΕΡΤ ΤV στα βίντεο που ακολουθούν

Βίντεο YouTube


 ΤΕΤΑΡΤΗ    23-05-2012                     ΙΣΤΟΡΙΑ     ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
 
προτεινόμενες απαντήσεις από:
 
Φροντιστήριο ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ  ΕΔΩ
 
η θέση της Π.Ε.Φ. ΕΔΩ
 
 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-05-2012                ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

προτεινόμενες απαντήσεις από:

 

απαντήσεις από ΟΕΦΕ ΕΔΩ

 

η θέση της Π.Ε.Φ. ΕΔΩ

 

 

 


 ΔΕΥΤΕΡΑ    28-05-2012                     ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ    ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

προτεινόμενες απαντήσεις από: ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΔΩ

 

Φροντιστήριο OΡΙΟΝ   Λύσεις - Σχόλιο

 

απαντήσεις από ΟΕΦΕ ΕΔΩ

  

η θέση της Π.Ε.Φ. ΕΔΩ

  

 

 


 ΤΕΤΑΡΤΗ    30-05-2012                     ΙΣΤΟΡΙΑ -ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ TA ΘΕΜΑΤΑ

 

απαντήσεις από ΟΕΦΕ  ΕΔΩ

 

η θέση της Π.Ε.Φ. ΕΔΩ

 

Οι απαντήσεις στο μάθημα της Ιστορίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης. 

 

 

 

 


 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01-06-2012                   ΛΑΤΙΝΙΚΑ   ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

 

απαντήσεις από ΟΕΦΕ ΕΔΩ

 

η θέση της Π.Ε.Φ ΕΔΩ

 

 

  


Μηχανογραφικό με ειδικό κωδικό
Τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) για να μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο πρέπει να αποκτήσουν όλοι οι υποψήφιοι (Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων) των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι -ανέρχονται σε 110.851- για το 90% και 10% των θέσεων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ πρέπει από την προσεχή Τρίτη 8 Μαΐου έως και την Παρασκευή 18 Μαΐου να προσέλθουν στο λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας, που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι. Με τον κωδικό θα μπορούν, αφού μπουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, να επεξεργαστούν το μηχανογραφικό τους δελτίο και κατόπιν, τον Ιούνιο, να το υποβάλουν οριστικά. Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών θα ανακοινωθεί αργότερα.

Μέσα στην ίδια προθεσμία (8-18/3), οι υποψήφιοι που υπάγονται σε κάποια ειδική κατηγορία (των πολύτεκνων και των τρίτεκνων οικογενειών και των κοινωνικών κριτηρίων) πρέπει να προσκομίσουν στο λύκειό τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά (μαζί με το πρότυπο υπόδειγμα σχετικής αίτησης). Για τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν είτε από το λύκειό τους είτε από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, όπου αναρτώνται τα σχετικά έγγραφα (εγκύκλιοι, υποδείγματα αίτησης και υπεύθυνων δηλώσεων κ.λπ.). Να τονισθεί ότι τα παραπάνω δεν αφορούν τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και τις Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, καθώς η διαδικασία και τα δικαιολογητικά γι’ αυτές τις σχολές ανακοινώνονται από τα αρμόδια υπουργεία.


Στις 17 Μαΐου λήγει το διδακτικό έτος για τα γυμνάσια, στις 15 Ιουνίου για τα δημοτικά σχολεία, ενώ στα λύκεια τα μαθήματα θα λήξουν επίσης στις 17 Μαΐου. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται σε εγκύκλιο που αναμένεται να στείλει στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας, τις επόμενες ημέρες. Ως γνωστόν οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν τη Δευτέρα, 21 Μαΐου.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α΄) θα αρχίσουν μια ημέρα μετά, την Τρίτη, 22 Μαΐου.

Από την άλλη πλευρά, οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν στις 12 Ιουνίου και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

 

 


Υποσελίδες (1): Εξετάσεις 2013