Ostavka‎ > ‎Ostavka 2‎ > ‎

Ostavka 3

Ako držim da nešto ne ide u redu trebam se oglasiti, trebam nešto poduzeti. Ne mogu stajati sa strane i pretvarati se kako odredjene stvari ne vidim i ne primjećujem i baviti se poslovima za koje sam mjerodavan, kojih doduše ima i previše. “Bebićevi” krizni stožeri pod vodstvom Poljanića i Pavlovića nisu ništa drugo nego dodatno ometanje priprema za obranu. Nema ozbiljnije mogućnosti glede promjene ovakovog stanja. Jedina mi je mogućnost pokušati sačuvati osobni integritet i smanjiti doze uzrujavanja. To je moguće jedino udaljavanjem od tih čudnih grupa, čija većina članova drži kako je članstvo u grupi i početak i kraj svrhe i cilja grupe.

Ostavka. Ostavka je jedino rješenje.

U trenutku sam iz letargije prešao u akciju. Počeo sam brzo pisati.

Čudna je stvar to pisanje. Čini se kao da čovjek pišući s duše teret prebacuje na papir. A teret se doista silno povećao kroz protekla dva tjedna.


Rezultati sva četiri dosadašnja sastanka općinskog kriznog stožera ravni su ništici. To su bili tipični primjeri sastanaka na kojima se ljudi okupljaju samo zbog toga da bi se odradila forma. Sastanci koji su sami sebi opravdanje.

Već prva sjednica općinskog  kriznog stožera, koju je, dan nakon onog našeg razgovora s Lukom Bebićem, Pero Poljanić sazvao u Centru za obavješćivanje, bila je jasan pokazatelj u kojem će se smjeru odvijati dogadjaji. Sjednici su kao gosti nazočili članovi svestranačkog vijeća, te  predsjednik i dva člana regionalnog kriznog stožera: Željko Pavlović, Ante Stojan i Jure Burić.

Sjednica je protekla  u razgovorima bez ikakovih konkretnih rezultata. Veliki dio vremena oduzeo je Pavlović, koji se prema nama ostalima pokušavao ponašati kao iskusni časnik prema mladim vojnicima koji su upravo stigli služiti vojni rok. Na moje iznenadjenje uočio sam kako su Stojan i Burić zadovoljni svojim ulogama svojevrsnih dočasnika časniku Pavloviću.

Pero Poljanić se samo smješkao, u potpunosti prepustivši vodjenje sjednice Pavlovićevom umijeću, čija me je razina podsjetila na vrijeme kad sam služio vojni rok. 

Vidio sam tada svu bijedu vojnog obrazovanja, prikrivenu činovima i disciplinom. 


Predhodna stranica                    Slijedeća stranica


Comments