Welkom


Van harte welkom op deze informatie-pagina over het geplande doortrekkersterrein in de gemeente Herent.

Jouw bezoek aan deze site, geeft aan dat je geïnteresseerd bent in het doortrekkersterrein en alles wat er mee verband houdt.
Of je nu een groot voorstander bent van het terrein, of je twijfels hebt over het hele verhaal, dat maakt eigenlijk niet zo heel veel uit.
Hopelijk vind je hier de informatie die je zoekt...!

De website is opgebouwd uit zes onderdelen. Je kan navigeren door hieronder op de titels te klikken, of via de tekst bovenaan de website.

Wat is een woonwagen?

Wat is eigenlijk een woonwagen? Waarom kiest iemand voor deze woonvorm? Is dat wel toegelaten, in een caravan wonen?

Wie woont in een woonwagen?

Er zijn veel vooroordelen over de mensen die in een woonwagen wonen. Ze zijn zo anders dan wij... Wie zijn deze mensen eigenlijk?

Wat is een 'woonwagenterrein'?

Een woonwagenterrein dus. Allemaal goed en wel. Maar wat houdt dat nu juist in, zo'n woonwagenterrein?

Over het doortrekkersterrein in Herent

Dat allemaal in onze kleine gemeente... Waarom dan? En wat zal dit betekenen voor ons?

Veel gestelde vragen

Vele vragen over woonwagens en hun bewoners. En evenveel antwoorden. Hier vind je heel kort een antwoord op vele vragen.

Nieuws over het terrein in Herent

Regelmatig verschijnen hier nieuwsupdates over het terrein in Herent. Een infomoment van de gemeente, een nieuwsbericht,... We verzamelen ze hier.

Verhalen van elders

Herent is zeker niet de enige of de eerste gemeente met een doortrekkersterrein. Hier vind je documenten van de overheid, verhalen van woonwagenbewoners én toezichters op terreinen etc.
Het platform heeft enkele werkvormen uitgewerkt om in je eigen vereniging, organisatie,... het debat over een doortrekkersterrein aan te gaan. Al dit materiaal hebben we ook op onze website gegroepeerd.