Links

Een link naar deze website, http://www.doorgaandefietsroutes.nl, hartstikke handig, behalve als je er al bent, zoals nu. Maar plak 'm lekker in je eigen site. De code daarvoor is:
<a href="http://www.doorgaandefietsroutes.nl" imageanchor="1" target="_blank"><img border="0" src="https://sites.google.com/site/doorgaandefietsroutes/links/DoorgaandeFietsroutesKk.PNG" style="display:block;margin-right:auto;margin-left:auto;text-align:center"></a>
  www.hetregentbijnanooit.nl, van een ligfietser die de relatie van het afleggen van zijn woonwerk-route en het weer enthousiast beschrijft, met als conclusie: ga toch fietsen! (of heb ik nu het happy end al verklapt?) Hoe het ook zij, leuke site!
  Van de fietsersbond, de onvolprezen fietsrouteplanner. Hij is in 2 kleuren verkrijgbaar, rood voor de deur tot deur (de tweedeurs-)versie en groen om via de fietsknooppunten te rijden.
Een site die op een constructieve manier probeert automobilisten de fiets op te krijgen door bestaande fietsroutes te verbeteren. In tegenstelling tot doorgaandefietsroutes.nl die meent dat iedereen lekker zelf moet kiezen hoe hij of zij zich vervoert en volledig uit eigenbelang vindt dat er betere fietsinfrastructuur moet komen. Op een gegeven moment ontdekt met toch wel dat fietsen leuk, snel en handig is, als de infra dus maar verbetert. Nou, daar zorgt Fietsfilevrij dus voor.
En dan kan je doorgaande fietsroutes ook nog volgen op twitter.
Snelfietsroute.nl, hetzelfde idee als deze site, alleen dan jaren eerder. Geeft routes in GPX, PLT en KML formaat en sommige ook als PDF. Er zijn 37 routes varierend in lengte van 19 tot 201 km met een totale lengte van 2120 km, goeiedag, da's een hoop!!! Het lijkt dat de routes ook in google maps zijn weer te geven, maar dat is me nog niet gelukt. Ook worden knelpunten niet aangegeven en lijkt het dat er de afgelopen jaren geen udates meer zijn geweest.
Het laatste nieuws is dat de site gestopt is per eind 2011 en alle routes te vinden zijn op deze site, ze zijn op een kaart te zien en als bestand te downloaden.
Intercityfietser.nl, een website waarin een oproep aan iedereen betrokken bij de inrichting van Nederland wordt gedaan om de fiets mee te laten tellen als volwaardig vervoersmiddel, iets wat nu nog teveel in woord en geschrift maar niet in daad wordt gedaan. Fraaie voorbeelden van knelpunten en fijne links naar dito sites.
fietsberaad.nl, De doelstelling van het Fietsberaad is de ontwikkeling, verspreiding en uitwisseling van praktijkgerichte kennis voor fietsbeleid. Prachtig verwoord, maar dat betekent dus dat ze bij de juiste instanties stimuleren dat er meer mooi asfalt en stallingen komen enzo, of dat er op z'n mist rekening gehouden wordt met fietsers.

De rechten van de fietser.

De universele verklaring van de rechten van de fietser. Opgesteld door een aantal fietsende twitteraars, of twitterende fietsers, onder aanvoering en initiatief van @noorkaapfujin . op het web gezet door @xlnetwork . Doel is dat fietsers niet meer als tweederangs verkeersdeelnemer behandeld worden. Hashtag is #rechtenvandefietser Nodeloos te stellen dat doorgaandefietsroutes met alle rechten in het algemeen en nr 2 in het bijzonder hartgrondig eens is!
  De Fietsersbond. Dé belangenorganisatie voor fietsers. Ze lullen er niet over zoals doorgaandefietsroutes.nl, maar ze doen echt wat (nou ja, ze lullen er eigenlijk wel over, maar dan met de juiste instanties, en daar bereiken ze dus heel veel mee). Inmiddels hebben ze meer dan 35000 leden. De fietsersbond behartigt belangen voor de 15.000.000 fietsers in Nederland dus daar kunnen nog wel wat leden bij. Hoe meer leden, hoe meer ze kunnen bereiken natuurlijk. Lid worden kan hier. Overigens, als je liever met je auto in de file staat maar je vindt het te druk, zorg dan dat de mensen uit je file die liever fietsen dat ook makkelijker gaan doen en wordt dan ook lid!!! Wellicht heb je die file dan binnenkort helemaal voor jezelf.
rij2op5 rij2op5 is een initiatief van de fietsersbond dat met én door bedrijven fietsen naar het werk stimuleert. UIt uitgebreid onderzoek is gebleken dat er in Nederland (echt waar!) mensen bestaan die minder dan 15 kilometer van hun werk wonen en ondanks dat, deze afstand tóch dagelijks per auto afleggen. Om deze onwetenden niet meteen te hard te confronteren met een veel grotere fysieke en financiële conditie, sterk stijgende levensvreugd' alsmede een grotere zekerheid over de reistijd is besloten om ze aan te moedigen slechts tweemaal per week gewoon per fiets te komen. Het gerucht gaat overigens dat rij2op5 niet heel woedend wordt als ze merken dat je toch stiekem lekker vaker dan 2 keer per week fietst.
bicycledutch showing you what NL Cycling is about. I enjoy showing the world Dutch cycling and Dutch cycling infrastructure with videos and texts. My YouTube channel is called “Cycling in the Netherlands“. Aldus Mark Wagenbuur, fietser en maker van bicycledutch. Informatief en met veel beeldmateriaal.
 Fietsers Afstappen"Walters nieuwe website tevens vervanging weblog Noordkaapfujin" is de ondertitel van de website Fietsers Afstappen.
Een blog over fietsen. Diverse relasen over de meest spectaculaire tochtjes (met dito foto's). van Delft naar de Noordkaap bijvoorbeeld. Of die van Delft naar Nesna in Noorwegen maar dan via Frankrijk, Italië, Tsjechië en dan nog 230 km verder. 
Een must read voor wie enorme zin in fietsen wil krijgen.