F6 Almere - Amsterdam zuidoost v.v.

Laatste update 24 september 2013 
Electric Freeway, zo heet de fietsroute tussen Almere en Amsterdam. 

De term freeway doet vermoeden dat deze geheel vrij ligt of anderszins op een snelweg lijkt, electric zou erop moeten duiden dat hij vooral geschikt is voor elektrisch aangedreven vervoermiddelen.
De aanleg van de route is een initiatief van de gemeente Almere en ForenZo, een mobiliteitsinitiatief van de ANWB. Het primaire doel is forensen te verleiden gebruik te gaan maken van de electric freeway. Het middel lijkt in de eerste plaats voorlichting en voordeeltjes bieden voor gebruikers (of hun werkgever) van e-bikes en elektrische brommers. 
Een ander middel zou ook kunnen zijn om, samen met de betrokken gemeenten, een fantastisch fietspad tussen in dit geval Almere en Amsterdam zuidoost neer te leggen. 

Nou, er is nieuws: dat fietspad is op 12 september geopend!

De opening werd verricht door burgemeester Jorritsma middels de start van een wedstrijd tussen allerlei (elektrisch aangedreven) vervoermiddelen die zo snel mogelijk van Almere in de bijlmer moesten zien te geraken.
De wedstrijd werd gewonnen door de e-auto.
Gezien de kleine verschillen met alle andere vervoersmiddelen is het echter maar de vraag wie het  snelst van deur tot deur reist.
Bewegende beelden hier te aanschouwen

Deze pagina is gericht op de beoordeling van de kwaliteit van de fietsinfra. En om alvast een tipje van de sluier op te lichten:
 
de bewegwijzering is ronduit GOED!!!

De perfectie zou gehaald zijn als op de bordjes ook nog consequent aangegeven zou zijn welke richting opgefietst wordt (Ja, sommige mensen kunnen dat echt niet, dat oriëntatiegedoe. Het team van doorgaandefietsroutes.nl bijvoorbeeld bestaat volledig uit een sommig mens die in de veronderstelling was richting Almere te fietsen en in verwarring werd gebracht toen het eerste bordje "Almere-Amsterdam zuidoost" vermeldde). Een ander puntje is de route in Weesp. Op de officiële site van electricfreeway.nl staat een kaart met een kortere route door Weesp, die NIET met de bordjes aangegeven wordt. Deze leiden rond het vestingstadje waarmee ook nog drie bruggen meegenomen moeten worden.

We volgen de door de officiële ElectricFreeway site aangegeven route die begint nabij het AMC, onder station Holendrecht.
Het eerste stuk door Amsterdam is een erg prettige ervaring. Breed asfalt, groen (en wat vocht; de gaasperplas) rondom, prachtig kortom (zie video onder van 6:30 tot 7:16). 

Vrij snel daarna komt het echt grote obstakel. Het obstakel heeft een naam. Weesp.
Een prachtig vestingstadje, dat wel, maar een schier onneembare vesting voor de forens die er zo snel mogelijk doorheen wil (zie video onder van 4:48 tot 5:21). De onvolprezen bordjes sturen de fietser over 3 bruggen die, zeker in de zomerperiode, nogal eens de neiging hebben om open te gaan. 
Verder is het aandeel stoplichten alleen in en rond Weesp meer dan in het Amsterdamse of Almeerse deel bij elkaar. Ook het wegdek zit niet mee. Als er al doorgereden kan worden zijn het wel de klinkertjes of drempels die roet in het eten gooien.
Kortom, dat stuk is zeker niet de term freeway waardig. 

Het deel tussen Weesp en Almere is prima, met mooi asfalt maar een flink gedeelte zonder straatverlichting. Op dat stuk kan ook de laadpaal voor elektrische voortuigen gevonden worden. Ook treffen we een rare frats aan op het stuk voor Almere op de oude landweg. 2 hekken waarvoor het fietspad versmald wordt maar die niets lijken af te bakenen:
Iemand enig idee wat dat hier doet, wanneer het weggehaald wordt of een functie krijgt? Het kan gemaild worden.

Dan komen we aan in Almere. Op de website fietssnelwegen.nl staat het spoorbaanpad in de 'kopgroep' als 'Langste nonstop fietsroute van Nederland'. 12 km. Dat is lang. Check. Het is absoluut een fietsroute. Check. Almere ligt in Nederland. Check. Maar nonstop???? dat is toch lichtelijk overdreven.
We tellen bijvoorbeeld 3 stoplichten op dat pad en een oversteek met 2 haakse bochten en stoplicht: Hier moet soms toch echt gestopt worden (zie video onder op 0:28).
Bovendien is het zuidelijke gedeelte soms erg smal, bochtig en een lappendeken van diverse wegdekken. Als daar in de ochtend of middagspits hordes scholieren en forensen overheen moeten is de maximale capaciteit snel bereikt. Op sommige gedeelten is het echter wel prima doorfietsen, soms fantastisch asfalt (zie ook video onder van 1:40 tot 1:53), wat dan weer onderbroken wordt door een busbaan met stoplicht of  een oversteek zonder voorrang?? (zie video onder op 1:47)
Tot zover de freeway. Bij vlagen goed, de rest minder, niet-de-naam-freeway-waardig en soms zelfs ronduit ondoordacht. 

Tja, en dan dat electric. Toegegeven, er is een prima laadfaciliteit, met zonnepaneel! aanwezig halverwege de route. 
Het is niet zo'n enorm paneel, maar toch zal de capaciteit wellicht voldoende zijn. De Electric Freeway richt zich namelijk op forensen. Die fietsen, zeg, 25 km. Laden daar op hun werk evt. hun fiets op en rijden dan weer terug. De meeste e-bikes kunnen echter makkelijk 50 km overbruggen met 1 lading. En áls het dan al mis gaat dan zal de berijder niet een kwartier of half uur wachten om het laatste restje van de reis een paar minuten sneller te kunnen rijden. De verwachting lijkt dat de laadpaal voornamelijk gebruikt gaat worden door recreanten die 60+ km rijden en daar ook lekker aan het tafeltje een pauze houden. Ook mooi.
Verder is er geen toegevoegde waarde voor elektriek vervoer gevonden. Een archaïsche stinkbrommer kan deze weg net zo goed berijden als z'n moderne elektrische variant. De e-bike wordt voorbijgereden door snelle fietsen die niet begrensd worden op 25 km/u.

We kunnen concluderen dat dit best een leuke en redelijk snelle route is die zonder voorbereiding te fietsen is want de bewegwijzering benadert de perfectie maar dat de term freeway toch wel echt te hoog gegrepen is.

Wie het hele traject van Almere naar Amsterdam zuidoost uit de luie stoel wil bekijken, hieronder kan het, in nog geen 7,5 minuut. 

De fietsroute zelf onderscheidt zich in niets van elke andere interstedelijke fietsroute in ons land. Het grote voordeel (en dat zien we terug in de punten) is z'n perfecte bewegwijzering. En dat is zeker voor z'n doel; het laten kennismaken van forensen met het fietsen van deze middellange afstand een zeer goed begin.
Het dieptepunt in de score is op voorrang. Slechts 4 van de 20 punten gescoord. Zeer mager. Autovrij is 'ie vaak wel, brommervrij helaas niet. Nog niet alle brommers zijn elektrisch helaas, dus daar geen bonuspunten. Wel bonuspunten voor het feit dat een groot gedeelte door stedelijk gebied gaat en dat de doorgaande fietser daar in 2 van de 3 kernen weinig last van ondervindt.  


  Amsterdam zo -Almere  Almere -Amsterdam zo
     punten    punten
 Lengte route   23,67 km   23,65 km  
 Lengte hemelsbreed   19,63 km   19,63 km  
 hemelsbreed verhouding
121% 15 120% 15
 % Asfalt    95% 19 95% 19
 Voorrang  licht 22   20  
      middel 10   9  
   zwaar 7   8  
 subtotaal     4   4
 Obstakels  licht 0   0  
   middel 0   0  
   zwaar 0   0  
 subtotaal     20   20
 Bewegwijzering     19   19
 BASISPUNTEN     77    77
 GEMIDDELD 77
     
 Bonus          
Door de stad 6        
Geen brommers/auto's    4        
Rechtstreeks 0        
 TOTAAL  87        


Van Amsterdam zuidoost naar Almere

Van Almere naar Amsterdam zuidoost