F13 Delft - Rotterdam vv

Laatste update 11 november 2011 

Een fraaie route die volgens fietsfilevrij een gerealiseerde fietssnelweg is. Nu is niet geheel duidelijk wat de criteria daarvoor zijn, maar aan de criteria van doorgaande fietsroutes voldoet deze helaas niet. Wat niet wegneemt dat het een zeer goed fietspad zonder een enkel stoplicht is tussen 2 grote kernen. Naast een goed fietspad is een belangrijke factor voor een doorgaande fietsroute natuurlijk dat er aangegeven wordt dat deze er ligt, en waar dan. Bewegwijzering dus. Tijdens het rijden van de route is het team van doorgaandefietsroutes.nl ondanks voorbereiding toch in geslaagd om in eerste instantie nog in Schiedam uit te komen. 
Blijkbaar moet er de route met op de bordjes dit  tekentje gevolgd worden, maar ja, dat is bij helder weer en normale snelheid al nauwelijks te doen, dus bij schemer zal je in ieder geval bij elk bordje moeten stoppen, en bij donker in de paal moeten klimmen om de route te kunnen vinden:

Tevens zit er in de route een onzinnige bocht, waar bijna volledig voor moet worden afgeremd gevolgd door een oversteek waar auto's voorrang hebben
, en nog 2 zulke gevaarlijke of hinderlijke situaties:, en nog enkele drempels (aan de Delftse kant bij elke bushalte een drempel die overigens prima met 30 km p u te nemen is, dus waarom zitten ze er eigenlijk?????), maar 1 zeer venijnige in Rotterdam: (5 km p.u adviessnelheid, terwijl je na 50 meter toch weer op topsnelheid zit, dus de functie van die drempel is er ook nog eens niet). 

Conclusie is dat de gevleugelde engelse uitspraak "A chain is as weak as it's weakest Link" vrij vertaald kan worden als: "Dit is GEEN fietssnelweg"

Genoeg gemopper, er is heel veel asfalt, vrijwel altijd voorrang en het stuk in Rotterdam langs het water is fenomenaal (Ja Utrecht, daar kan je een voorbeeld aan nemen; zo kan je ook een mooi fietspad langs het water aanleggen); geweldig asfalt, breed, geen auto's: 4 km onafgebroken fietsershemel tot aan de nieuwe binnenweg in hartje Rotterdam:

, en het decor mag er ook zijn (Het water, de Van Nelle fabriek, een fraaie moskee en een vrolijkgekleurde gevangenis) 
Een leuk weetje is dat autoclub ANWB in mei 2011 een wedstrijdje tussen een porsche 911 (snelle raceauto) tegen Leontien van Moorsel (snelle vrouw op racefiets) in de spits van Delft naar de euromast over uiteraard deze route heeft georganiseerd. Drie keer raden wie er gewonnen heeft. Beelden hier  (Jammer dat op het meeste beeldmateriaal een stinkende auto te zien is, i.p.v. een mooie fietsroute).

Genoeg geluld, de punten:


   Delft - Rotterdam Rotterdam - Delft
     punten    punten
 Lengte route   13,11 km   13,09 km  
 Lengte hemelsbreed   12,34 km   12,34 km  
 hemelsbreed verhouding
106% 20 106% 20
 % Asfalt    90% 18 90% 18
 Voorrang  licht 5   2  
      middel 0   0  
   zwaar 4   1  
 subtotaal     13   18
 Obstakels  licht 1   1  
   middel 2   2  
   zwaar 0   0  
 subtotaal     18       18
 Bewegwijzering     4   6
 BASISPUNTEN     73    80
 GEMIDDELD 76,5 
     
 Bonus          
Door de stad 6        
Geen auto's    6        
Rechtstreeks 2        
 TOTAAL  90,5        


Van Delft naar Rotterdam Van Rotterdam naar Delft

Grotere kaart weergeven of KML of KMZ downloaden

Grotere kaart weergeven of KML of KMZ downloadenOpmerkingen of commmentaar op deze route