Informatie over de band 'Doe Maar Na.nl'

Breaking news

Op donderdag 19 november spelen we
in café de Cactus, Pastoriestraat 37, Hengelo.

Aanvang 22.00 uur

 
 
 

DoeMaarNa.nl is een Doe Maar-tribute band. Ze speelt alle grote hits van de band die begin jaren tachtig furore maakte en al drie keer een succesvolle reunie tour deed/doet. In 2000 speelde Doe Maar maar liefst zestien keer in AHOY Rotterdam, in 2008 twee keer in de Kuip in Rotterdam en in oktober 2012 vier keer in een (vrijwel) uitverkocht Gelredome in Arnhem.

DoeMaarNa.nl bestaat sinds 2001 en heeft al vele succesvolle optredens achter de rug. 'Fris', 'overtuigend', 'muzikaal' en 'zichtbaar plezier', dat zijn de vier trefwoorden die de band het beste omschrijven.  

 

Ontstaansgeschiedenis

Het Doe Maar-virus kreeg zanger/gitarist Frank Bouwmeester in zijn greep op zaterdag 8 april 2000. Dit gebeurde tijdens het eerste concert van Doe Maar sinds het afscheidsconcert van de band in 1984. Dit vond plaats op het terrein van de Universiteit Twente. Frank deed met zijn band ‘de Deltawerken’ het voorprogramma van Doe Maar en genoot intens van de hoofdact van die avond. (Zijn euforische reactie haalde zelfs het NOS-journaal.)

Dit gevoel groeide tijdens de concerten van Doe Maar kort daarna in het Sportpaleis in Antwerpen (waar De Deltawerken ook het voorprogramma verzorgde) en in AHOY Rotterdam.

Kort daarna kreeg Frank het idee een Doe Maar-coverband op te richten. Een jaar later was de band ‘Doe Maar Net Alsof’ een feit. Vol overgave studeerde de vier bandleden het Doe Maar-repertoire in (dat was nog best lastig) en deden een aantal succesvolle optredens in de regio.

 Wel bleek na enkele optredens dat een avondvullend Doe Maar-programma iets teveel vraagt van het publiek. Sindsdien speelt de band twee sets met Doe Maar-liedjes en tot slot één set met andere Nederpopklassiekers. Totaal ten minste 30 liedjes en dat is genieten. Voor publiek en band!

Naamsverandering: Van 'Doe Maar Net alsof' naar 'DoeMaarNa.nl'

In september 2012 bleek dat een andere band in Nederland de naam ‘Doe Maar Net Alsof’ had gekaapt. Sindsdien is de naam van de band veranderd in ‘Doe Maar Na’. Kort maar krachtig (net zoals de meeste Doe Maar-liedjes). Helaas blijkt nadien dat ook een andere Doe Maar-coverband dezelfde naam hanteert. Voorlopig hanteert de band de naam 'DoeMaarNa.nl', gelijk aan de webpagina van de band.

 

Bezetting

De band bestaat uit de volgende leden (zie de foto, met de klok mee):

  • Henri Mulder (o.a. We Came to Play, Hengelose revue,9 A.M.)
  • Frank Bouwmeester (o.a. de Deltawerken, Lang Leve de Lage Landen, Bartenders Reunion, Brand New Band)
  • Aaldert van Weelden (o.a. De Deltawerken, Solomon Burke, Joss Stone, de band van kinderen voor kinderen en nog veel meer)
  • Martin Geerdink (o.a. We Came to Play, Hengelose revue, 9 A.M.)

 


Foto's van optredens
 
Een eerder optreden in Café de Cactus, Hengelo

 
 
 
 
 
 

Repertoirelijst

1 Nacht alleen

Alles doet ’t nog

Belle Helene

Dansen met Alice

De bom

Doe Maar Net Alsof

Doris Day

Is dit alles

Je loopt je lul achterna

Liever dan lief

Liever dan lief (Gers Pardoel uitvoering)

Macho

Nachtzuster

Nix voor jou

OK

Overspel

Pa

Radeloos

Sinds 1 dag of 2

Smoorverliefd

Tijd genoeg

Watje

 

Optredens

19 november 2015, Café de Cactus, Pastoriestraat, Hengelo
  
Informatie en boekingen
Je kunt ons bereiken via frankbouwmeester@planet.nl of 06 83672331.