-Bio-falfestékek (ÚJ)

AURO - természetesen fest!
 
A növényi olajok, viaszok és gyanták a felületkezelés hagyományos alapanyagai. A modern vegyipar átmenetileg háttérbe szorította a természetes anyagokat, de ma az egészségesebb és természet közelibb életmód iránti vágy erősödésével egyre többen fedezik fel újra a természetes anyagok utánozhatatlan szépségét és szintetikus anyagokkal utolérhetetlen minőségét.

Abraunschweigi AURO Pflanzenchemie AG a természetes festékek gyártásának úttörője. A céget alapító dr. Hermann Fischer a hetvenes évek kezdete óta elkötelezett az egészség- és környezetkárosító anyagoktól mentes termékek és a szelíd kémiai technológiák meghonosításáért. 1983-ban AURO márkanév alatt indított cége a világ legelismertebb és legkövetkezetesebb biofesték gyártója. Példáját számos cég követte, és tevékenységének jelentős szerepe van abban is, hogy a „konvencionális” festékek egészség- és környezetkímélőbbek lettek. Az AURO kizárólag természetes eredetű anyagokat és kíméletes technológiát használ festékei és ápolószerei előállításához. Száznál több készítményével a lakásban és ház körül előforduló bármilyen természetes felület védelme, nemesítése és ápolása megoldható.

Az AURO felületkezelő anyagai bármilyen nedvszívó természetes anyag - fa, parafa, fa alapú lemezek, linóleum, vályog, kő, agyag- és cementvakolatú falak - kezelésére alkalmasak. Lélegző, páraáteresztő, portaszító felületük kiváló épületbiológiai tulajdonságai révén az egészséges és természetes otthon megteremtésének fontos kelléke.

Az AURO olajok, viaszok, lazúrok, festékek könnyen használhatók, természetes patinával öregszenek, egyszerűen ápolhatók, javíthatók és felújíthatók. Mivel semmilyen veszélyes anyagot nem tartalmaznak, megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi és egészségügyi előírásoknak. Gyerekbútorok, fa játékok kezelésére is ideálisak. Rendkívül kiadósak, ezért ugyanannyak a felületnek a kezeléséhez sokkal kisebb mennyiség szükséges belőlük, mint más festékekből. Egyszerűen, veszteségmentesen használhatók, és akár otthon, saját kivitelezésben is professzionális felületeket készíthetünk velük. 
 
 
 
AURO természetes felületkezelő anyagok használatának előnyei:

Természetes olaj-viasz bevonatok. A természetes felületnemesítő- és védő bevonatok általában két rétegből épülnek fel: egy olajos impregnáló alapozó rétegből, és egy viaszos fedőrétegből. A kész bevonat olyan, mint az élő emberi bőr: megvéd a természet külső hatásaitól, de állandóan alkalmazkodik is hozzá. Az olaj mélyen beszívódik a fába, impregnálja, azaz csökkenti nedvességfelvevő képességét, védi felületét a különféle igénybevételektől, szennyeződésektől. A leheletfinom viaszbevonat pedig selymes fényt ad a bevonatnak, védi a kiszáradástól és vízlepergetővé teszi.

AURO – miért más?

Szép, természetes. Megőrzi és kiemeli a fa természetes szépségét. Illik a fához. Kellemes selymes fényű, bársonyos tapintású felület ad.

Tartós, könnyen ápolható, javítható, felújítható. Időtálló, és kopásálló védelmet biztosít. A bevonat szépen, természetes patinával öregszik, együtt él és érik a kezelt fával, bútorral, hosszabb idő után sem kelt ócska, kopott, elhasznált benyomást. Csekély ápolással, odafigyeléssel a kezelt felület mindig friss és "jól ápolt" marad. Gyorsan, egyszerűn felújítható. A bevonat portaszító, könnyen, saját, természetes ápolószereivel tisztítható. Sérülése esetén könnyen, kis felületen is javítható.

Sokoldalú. A lakásban és ház körül előforduló bármilyen festési, felületkezelési feladat megoldható az AURO anyagokkal. Alkalmas falak lélegző, páraáteresztő festéséhez, fa, parafa, kövek, natúr kerámiák impregnálására, szabadban és beltérben egyaránt.

Épületbiológiai előnyök. Nyílt pórusú kezelés, élni, lélegezni hagyja a fát és más kezelt felületeket. Az így kezelt felületek természetes módon szabályozzák a lakás klímáját: nedvességet képesek felvenni és tárolni, a szárazabb időszakban leadni.

Egészséges. Nem tartalmaz a szintetikus anyagokra jellemző ismeretlen, vagy egészségkárosító anyagokat. A felhasznált alapanyagok természetes, évmilliók óta ismertek.

Környezetbarát. Megújuló, természetes nyersanyagokból, szintetikus anyagok használata nélkül készülnek. Előállításukhoz nincs szükség komoly vegyipari háttérre, magas energia befektetésre, kőolajra és az előállítás során nem keletkeznek melléktermékek. Természetesen bomlanak le, visszakerülnek a természetes körforgásba, nem maradnak utánuk veszélyes hulladékok.

Gazdaságos. Az anyagok rendkívül kiadósak veszteségmentesen, maradéktalanul felhasználhatók: 1 liter olajjal 15-33 m2, 1 liter viasszal akár 100 m2 kezelhető. Így 1 m2 olajozott-viaszolt felület anyagköltsége kb. 500-600 Ft. Felhordásához nincs szükség külön beruházásra, mindössze ecsetre és törlőruhákra.Néhány egyszerű szabályt betartva tökéletes felületet érhetünk el az anyagokkal.

Comments