10. večer dječjeg folklora u Rajiću

objavio 25. tra 2018. 07:06 Mira Čuvidić   [ ažurirano 21. lis 2018. 04:28 ]

21. travnja u Rajiću je održana jubilarna 10. večer dječjeg folklora u organizaciji Društva Naša djeca „Osmijeh“ Rajić. Tim je kulturnim događajem obilježena i 20. godišnjica rada Društva Naša djeca „Osmijeh“ Rajić.

Večer dječjeg folklora otvorio je gradonačelnik Novske gospodin Marin Piletić koji je tom prigodom rekao da će Grad Novska i u buduće financijski i na druge načine podržavati ovaj, a i sve druge projekte Društva Naša djeca „Osmijeh“ Rajić.


U prepunom Društvenom domu u Rajiću pjevalo se, plesalo i igralo pod geslom „Slavonijo, dok ti ime traje, čuvat ćemo tvoje običaje! Oko tristotinjak mladih plesača i svirača predstavilo je svoj zavičaj tradicijskim dječjim igrama, pjesmama i plesovima iz 4 hrvatske županije: Grad Zagreb, Sisačko-moslavačka županija, Brodsko-posavska i Koprivničko-križevačka županija.

Nastupilo je 10 dječjih folklornih skupina iz brojnih KUD-ova i udruga: Društvo Naša djeca „Osmijeh“ Rajić. Hrvatsko pjevačko društvo „Ferdo Rusan“ Virje, KUD „Šubić“ Novska, KUD „Moslavec“ Voloder, Kulturno umjetnička udruga „Staro Brestje“ , Hrvatska kulturno-umjetnička udruga „Trenk“ Nova Gradiška (mlađa i starija folklorna skupina), KUD „Husain“, KUD „Drežnik“ i KUD „Godinjak“.

Mali folkloraši uživali su u druženju, pjesmi i plesu, a mnoge od njih obradovala je i tombola. Glavni zgodidak na tomboli, mobitel, dobila je Ivana iz Rajića, a drugu i treću tombolu (radio i blutut zvučnik) dobili su Filip iz Novske i Marko iz Drežnika.

Osim što je svaka dječja folklorna skupina na kraju dobila zahvalnicu za sudjelovanje, zahvalnice su dodijeljene Gradu Novskoj i Osnovnoj školi Rajić za 20 godina potpore i suradnje.

Za svoje drage goste na kraju smo organizirali prigodan domjenak. Od srca zahvaljujemo gradu Novskoj na potpori,  Osnovnoj školi Rajić, pekarnici „Suzy“ i Pekarnici „Pane Di Vita“ iz Novske  te svim mama i bakama na kolačima i ostalim poslasticama.