KÖNSDISKRIMINERING

ÅLDERSDISKRIMINERING OCH KLASSDISKRIMINERING


i GÖTEBORG OCH VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN ÄR  DET KONSEKVENS INOM SJUKVÅRDEN.

Från Göteborgs fria tidning: http://www.fria.nu/artikel/73395

”De som är svårast sjuka tappas bort först”

Psykiatrikern skickade iväg en remiss och Maria ställdes i kö för att få en utredning. I cirka två år stod hon sedan där utan att någonting hände. En dag ringde läkaren och sa att ”vi kommer inte utreda dig eftersom du är över 35 år och vi har en gräns på 35 för att utreda personer.”
– Då ringde jag till Mölndal och frågade ”vad gör man med en patient som mig?” De svarade ”vet inte” och ställde sig helt utanför. De lotsade inte vidare på nåt vis.
Maria försökte sedan själv få till en utredning hos en privat psykiatriker i Uppsala, och efter ett samtal konstaterades det att Maria med största sannolikhet har ADHD. Men utredningen slutfördes aldrig eftersom Maria tappade kontakten med den psykiatrikern.
– Nu för några dagar sedan kände jag att ”nu orkar jag inte mera, nu måste någon ta ansvar för detta” och så ringde jag till mottagningen i Mölndal.
Maria hade då jobbat 80 procent i cirka ett och ett halvt år för att kunna ge mer tid åt sin son med ADHD, samt för att hon mådde för dåligt för att jobba 100 procent.

Det låter verkligen som det är sjuka regler som gör människorsjukare.

Tillbaka till hemsidan