Concerta DAMP ADD i Göteborg

DISKRIMINERINGSPLATS GÖTEBORG

Hur länge ska Göteborgarna behöva vänta på en rimlig vård? En del personer har väntat några årtionden. Men det är klart de lider av den sociala BLATTESJUKAN och kommer inte in i vårdens finrum. Det är liksom inte fint att ha ADHD, då är man med en gång en andra och/eller tredjeklassens medborgare inte längre bara blatte alltså.

Concerta

Och ADHD medicin som Concerta, det går bara om du har haft det förut, för nybehandlingar med Concerat och Ritalin har Vgregion upphört med. Concerta verkar vara något nytt för dem.

I Sjukvården skall det vara vitt rent och skinande fint, där får inte de med neuropsykiatriska problem ha någon större plats. Frågan är vilken tillgång till samhället man kan anses ha om man inte ens kan få vård för sin ADHD eller ADD dvs ADHD Medicin. Concerta, Ritalin Medel med metylfenidat, eller Metamina alternativt Elvanse.

UR dagens (2008-08-04) GT: http://www.gt.se/ledare/1.833260/debatt-adhd-sjuka-far-ingen-vard

KÖNSDISKRIMINERING

ÅLDERSDISKRIMINERING OCH KLASSDISKRIMINERING

i GÖTEBORG OCH VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN ÄR DET KONSEKVENS INOM SJUKVÅRDEN.

Från Göteborgs fria tidning: http://www.fria.nu/artikel/73395

”De som är svårast sjuka tappas bort först”

Psykiatrikern skickade iväg en remiss och Maria ställdes i kö för att få en utredning. I cirka två år stod hon sedan där utan att någonting hände. En dag ringde läkaren och sa att ”vi kommer inte utreda dig eftersom du är över 35 år och vi har en gräns på 35 för att utreda personer.”

– Då ringde jag till Mölndal och frågade ”vad gör man med en patient som mig?” De svarade ”vet inte” och ställde sig helt utanför. De lotsade inte vidare på nåt vis.

Maria försökte sedan själv få till en utredning hos en privat psykiatriker i Uppsala, och efter ett samtal konstaterades det att Maria med största sannolikhet har ADHD. Men utredningen slutfördes aldrig eftersom Maria tappade kontakten med den psykiatrikern.

– Nu för några dagar sedan kände jag att ”nu orkar jag inte mera, nu måste någon ta ansvar för detta” och så ringde jag till mottagningen i Mölndal.

Maria hade då jobbat 80 procent i cirka ett och ett halvt år för att kunna ge mer tid åt sin son med ADHD, samt för att hon mådde för dåligt för att jobba 100 procent.

Från:

SOCIALBLATTE i Göteborg, var säker på att diskrimineras

http://bp0.blogger.com/_bUx3FQBvRCo/SJcmOHl753I/AAAAAAAAALI/mqLd5rQCsk0/s1600-h/blatte.jpg

Är man ständigt van med att bli diskriminerad så kanske man till slut tror att det är ok. I Göteborg har man egentligen aldrig brytt sig om att se till att vården fungerar för de med neuropsykiatriska funktionshinder, däremot är man väldigt mån om att ytan ska se bra ut och att de planerade omorganiseringarna ska påstås göra allting bättre. Apartheid Göteborg har sina regler minsann!

Den som sett verkligheten och sedan vågar påstå att psykiatrins utvecklingsplaner är verklighetsfrämmande nonsens kanske får sig en skopa fräsande ord från någon av våra förljugna politiker som gång på gång vägrar se den verklighet som står mitt inför dem

När två välinsatta professorer gick ut i läkartidningen och förklarade hur oerhört verklighetsfrämmande psykiatrin i västra götalandsregionen är lät det såhär:

"De honnörsord som staplas på varandra är tyvärr i de flesta fall dåligt underbyggda och saknar trovärdighet. Utvecklingsplanen är bara en i mängden av

planer som i stort bara tillfredsställer beställarens behov men lämnar verkligheten bakom sig. Som ett instrument för uppbyggnaden av en slagkraftig psykiatri förtjänar den dessvärre ingen större tilltro."

Skaffa en Hemsida och Skriv kritiskt NU

Flera ansvariga har sökts för att få möjlighet att kommentera det hela, Socialdemokraternas starka personer i Vård-Göteborg, Jan-Åke Simonsson och Anneli Stark är tillskrivna sedan länge, men att svara på ett mail kanske är för svårt för då måste de se verkligheten och ta ansvar för en verklighet de vägrar se.

Är det inte lättare att blunda då?

Då slipper ni ta ansvar för den manipulerande systmematik varmed behövande dag efter dag får vänta på en vård som inte är tillgänglig för dem. Så här stod det i Dagens GT och det var knappast någon nyhet. I artikel efter artikel samma sak! Men regeringen gör väl ändå något för att allt ska bli bättre för de som inte ens kan få vård?

Hur fan kan man ens påstå att ett samhälle är tillgängligt får någon om man inte ens kan få en rimlig vård? Vi kan hursomhelst mycket tydligt konkludera att frånvaron av vård i Göteborg inte på något vis är medicinsk acceptabel. Ska vi skriva till regeringens webbplats om mänskliga rättigheter och fråga om de inte gäller personer med ADHD? Eller ska vi bara stå med mössan i hand och tacka för all svartsyn?

Jamen Tack så HEMSK mycket då!

Ska vi behöva prostituera oss och gå på gatan för att få råd att köpa oss en rimlig vård?

ADHD Historia

Här kan vi se att problematiken vare sig är ny eller speciellt unik för vår tid, däremot tar sig diskrimineringen ständigt nya uttryck. En del grupper säger sig vilja hjälpa men levererar däremot aldrig något konstruktivt som hjälper. Kanske är det viktigare för de grupperna än att tro på sin egna godhet än att leverera resultat. Redan 1798 såg vi den första läkaren beskriva fenomenet.

ADHD historia Del 1 Alexander Crichton

ADHD historia Del 2 Alexander Crichton

ADHD historia Del 3 Sir George Frederick Still

ADHD historia Del 4 Charles Bradley 1937 – Benzedrine

English

Part 1 in the history of ADHD: Alexander Crichton

Part 2 in the history of ADHD Sir George Frederick Still

ADHD