Startpagina

Dit menu bewerken via het tabblad Pagina's

Weergeven


Disc Golf wat is het?

Disc Golf is de frisbee variant van (mini)golf. De speler moet een bepaald traject in zo min mogelijk worpen met een schijf (disc / frisbee) afleggen. Men start op de afwerp plaats de Tee. Het doel is de polehole. Dit is een ronde metalen mand op een standaard. Boven de mand zijn loshangende kettingen aangebracht, die de schijf in de vlucht stoppen en in de mand doen belanden. Vanaf de plaats waar de schijf land wordt de volgende worp gemaakt.Disc Golf wordt vaak gespeeld in een park, waar hindernissen zoals bomen en waterpartijen omzeild moeten worden. Disc Golf kan als sport gespeeld worden maar is ook zeer geschikt als laagdrempelige recreatieve activiteit.

Verschillende schijven voor verschillende situaties

Een Disc Golf speler kan in heel verschillende situaties terecht komen, die elk een heel andere aanpak behoeven. In het ene geval moet een grote afstand worden overbrugd, in een ander geval moet met een wijde boog om een boom heen worden gegooid. Zoals de gewone golfspeler over meerdere clubs beschikt, kan de Disc Golf speler kiezen uit meerdere schijven, elk met specifieke vluchteigenschappen. Een Discgolf startset bestaat uit drie schijven namelijk de putter, midrange en de driver disc en is uitermate geschikt voor de beginnende discgolf sporter.

Routebeschrijving

De Disc Golf Course (Frisbee golfbaan) Zwijndrecht ligt in recreatiegebied Hooge Nesse / Veerplaat rondom het Van der Valk Hotel ARA bereikbaar via de A16 afslag 23.

Komend vanuit de richting Rotterdam A16 afslag 23 Hendrik Ido Ambacht /Industrie-gebied Zwijndrecht. Aan het einde van de afslag gaat u rechtsaf en gaat u rechtdoor over het rangeerterrein Kijfhoek.

Komend vanuit de richting Breda/Dordrecht A16 afslag 23 Hendrik Ido Ambacht /Industrie-gebied Zwijndrecht. Aan het einde van de afslag gaat u linksaf en gaat u rechtdoor over het rangeerterrein kijfhoek.

Na 1600 meter, bij de rotonde gaat u rechtdoor. U rijdt deze weg helemaal uit (1200 meter) tot de rotonde met de Geerweg. Bij deze rotonde gaat u rechtsaf de Geerweg op (richting Recreatiegebied Oude Maas). Na 350 meter bovenaan de dijk vóór de brug slaat u linksaf. Na 350 meter ziet u een bord van Hotel ARA. Hier gaat u rechtdoor en na 150 meter ziet u rechts de parkeerplaats langs de rivier de Oude Maas, hier bevindt zich de start van de Disc Golf Cours.

Opening Disc Golf Course Zwijndrecht

Frisbeeën heeft als sport recent de olympische status gekregen van het IOC en nu kunt u ook een van de frisbeesporten in Zwijndrecht beoefenen namelijk het discgolven.

Discgolf is een variant op het voor iedereen bekende midgetgolf, het is de bedoeling om in zo min mogelijk worpen de frisbee in de mand (de polehole) te gooien. Het is een leuke activiteit voor alle leeftijdscategorieën van 5 tot 100.

Op 26 augustus 2015 is de Discgolf Course Zwijndrecht officieel geopend en belangstellenden hebben aansluitend een clinic kunnen volgen gegeven door leden van de Discgolf Vereniging Randstad. De opening was op de Veerplaat nabij het ARA hotel Veerweg 10 in Zwijndrecht.

De discgolfbaan is aangelegd is door het BuurtServiceTeam van Zwijndrecht Werkt in opdracht van het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde, die in nauwe samenwerking met de Stichting Hooge Nesse/Veerplaat en gemeente Zwijndrecht werken aan een hoogwaardige inrichting van het recreatiegebied Hooge Nesse/Veerplaat.

Nieuwsgierig geworden naar de sport discgolf zie dan de website van de Nederlandse Frisbee Bond (NFB) of kijk op de site van de Discgolf Vereniging Randstad (DVR) de grootste discgolfclub van Nederland.