Vilken typ av köksskivor ska du och ska du inte använda?

Älskar matlagning i köket? Tja, då använde du förmodligen ett köksplattor vid en eller annan gång. Frågan är, vilken typ av bräda borde du eller ska du inte använda?

 

Tja, antar jag att svaret är ... det beror på.

 dintrdfllningstockholm

Detta svar beror på ditt avsedda syfte, vilken stil du gillar och hur ofta eller hur mycket vård är du villig att ge ditt skärbräda.

 

Vad är ditt avsedda syfte?

 

Nu inser jag att det här kan tyckas vara en riktigt dum fråga ... du vill använda den för att klippa på rätt? Tja, ska du skära rå eller kokt kött, grönsaker, tomater eller ost?

 

Trä - Den traditionella brädan är trä skärbräda. Denna typ av bräda är utmärkt för att bevara dina värdefulla knivar från att bli dulled på ytan och kan försköna kök med sitt traditionella utseende. Men du borde veta att träbrädor behöver lite underhåll. Du måste städa det efter varje användning ... och det rekommenderas att du använder en ättika med vattenblandning och inte sätta den i diskbunken. Tvätta ditt träbräda i diskbänken ... speciellt blötläggning i vatten, kan skada din bräda avsevärt eftersom vatten kommer att suga in i brädet så att bakterier växer, det kommer också att torka ut och spricka brädet. Du måste också olja din bräda minst en gång vartannat år med en mineralolja av livsmedelskvalitet för att hålla brädet från att torka ut och spricka. Så alls är ett träbräde lite arbete för att upprätthålla och rengöra ... men ingenting ser lika vackert ut i ett kök som ett träskärbräda.

 

Plast - Det senaste på skärbräda är plastskärbrädet. Plast betraktades tidigare som ett utmärkt bräda för att ersätta de traditionella träbrädorna, eftersom de inte är lika porösa som trä och kommer att avlägsna bakterier mycket bättre. Det har varit mycket debatt om denna fråga och några studier har gjorts som faktiskt visar att bakterier kommer att växa på plastskivor ... men kommer att avstötas på träskivor, eftersom träet har ett naturligt försvar mot bakterier. Plastplattor är dock mycket enklare att rengöra och underhålla. Ett bra bad i blek blandat med vattenlösning hjälper till att eliminera bakterier. Förutom regelbunden rengöring i diskbänken med tvål och vatten ... kan du till och med sätta en plast skärbräda i diskmaskinen ... nu är det så att det är lätt att underhålla.

 

Vilken stil gillar du?

 

Det finns tre andra stilar som du kan vilja, till exempel stål, marmor eller glasskivor. Om du är intresserad av dessa typer av brädor ... är du bäst att hålla dessa brädor reserverade för att förbereda smörgåsar, göra och rulla ut deg eller servera ostar. Alla dessa typer av brädor är extremt svåra på dina knivar ... vilket kan leda till tråkiga eller flisade knivar. Dessutom kan marmor faktiskt försämras och sönderfalla över tid om vissa sura livsmedel eller juice är beredda på dem, såsom tomater. Emellertid presenterar dessa brädor mycket bra och kan användas för smörgåsar eller ostar.

 

Så lämnar vi oss igen med trä- och plastskivorna och vilken bräda är bättre? Trä kommer att ge dig den traditionella utseendet på ditt kök ... men kommer att bli ett mer arbete för att hålla sanitära och rena. Trä kommer i en fullkornig plankbredd, fullkornskantbredd och det klassiska ändkornets utseende. Bambu, som egentligen inte är ett trä men är från gräsfamiljen, ser också vackert ut, är till och med 15% hårdare än lönn, men har fortfarande samma metoder för rengöring som trä. Alla dessa skärbrädor kommer att se vackra om du vill behålla dem på din köksdisk.

 

Plast är lättare att underhålla och kan komma i olika stilar och färger för mycket mindre än en traditionell bräda. Du kan också plocka upp flexibla brädor som gör rullande deg eller glidande kött eller grönsaker från brädet och i krukor eller skålar enkelt och enkelt. Plastskivor kommer också i olika tjocklekar vilket innebär att du kan lagra dem i mindre utrymmen om du inte vill visa dem på din räknare.

 dintrdfllningstockholm

Vad är din livsstil som?

 

Den sista frågan som hjälper dig att få det bästa köksbrädet för din användning är ... hur är din livsstil? Om du är som mest och har en miljon och en sak att göra när du kommer hem från jobbet, som att förbereda middag innan du går till fotbollsträning ... ta hand om ett träbräda kanske inte är en av dina första prioriteringar. Om du älskar att laga mat och njuta av att ta dig tid att perfekta varje recept du skapar ... kommer du sannolikt att njuta av skönheten och fördelarna som en träskiva har att erbjuda genom att hålla dina värdefulla knivar i utmärkt skick.

 

Hur som helst måste du rengöra och sanera ditt köksskärbräda efter varje användning ... frågan är vilken typ av person du är och du kommer sannolikt att spendera extra tid att behålla en träskärbräda eller bara kasta din Plast skärbräda i diskmaskinen. Den frågan är att du ska svara men kommer förhoppningsvis att vägleda dig i köksskivans köp.

 

Jag håller på att lära mig om vilken typ av köksskivor som passar min livsstil