Ζωγραφική για παιδιά από 3 έως 5½ ετών

  • .
     Τα Δωρεάν δίδακτρα ισχύουν για κρατήσεις θέσεων έως τις 27/5/19
    Αναρτήθηκε στις 20 Μαΐ 2019, 11:07 π.μ. από το χρήστη Λογαριασμός Ιστοσελίδων
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »

Ζωγραφική για παιδιά από 3 έως 5½ ετών

Πληροφορίες εγγραφής

Τα μαθήματα απευθύνονται: Τα μαθήματα της ζωγραφικής για παιδιά απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 5½ ετών.
Ημέρες και ώρες των μαθημάτων: Τα μαθήματα της ζωγραφικής για παιδιά γίνονται 1 ώρα την εβδομάδα. Η ημέρα και η ώρα των μαθημάτων, διαμορφώνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα των εγγεγραμμένων παιδιών, προκειμένου να εξυπηρετούνται όλοι. 
Χώρος που γίνονται τα μαθήματα: Τα 
μαθήματα της ζωγραφικής για παιδιά πραγματοποιούνται στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του Ωδείου Όπερα Αθηνών (Πατησίων 216).
Εγγραφή: 130 €
Δίδακτρα: Δωρεάν

Σημαντικό! Κρατήστε εγκαίρως τη θέση σας, προκειμένου να προλάβετε να ενταχθείτε σε τμήμα που θα σας εξυπηρετεί η μέρα και η ώρα των μαθημάτων.


Ζωγραφική για παιδιά από 3 έως 5½ ετών

Περιγραφή  του μαθήματος


        Τα παιδιά εκ φύσεως λατρεύουν την ζωγραφική και είναι προικισμένα με διάφορα ταλέντα. Στην πορεία της ζωής τους, είτε γιατί μεγαλώνουν σε περιβάλλον που δεν ευνοεί την έκφρασή τους, είτε λόγω έλλειψης ευκαιριών, ορισμένα από τα χαρίσματά τους φυλλορροούν.

        Η ζωγραφική για παιδιά τους επιτρέπει να εκφράσουν την δημιουργικότητά τους και παράλληλα να διασκεδάσουν. Αναπτύσσοντας δεξιότητες όπως είναι η ζωγραφική για παιδιά, αποκτούν τα αναγκαία ερεθίσματα, ώστε να επιτύχουν σε όλες τις πτυχές της ζωής τους.
Συχνά παρατηρείται, πως οι περικοπές στην παιδεία, οδηγούν στην αφαίρεση των εικαστικών από τα σχολεία, γεγονός που φανερώνει την υποτίμηση της σημασίας που έχει η ζωγραφική για τα παιδιά στην ομαλή ανάπτυξη τους.

        Ο Πάμπλο Πικάσο είχε σχολιάσει ότι απαιτήθηκε πολύ προσπάθεια για να καταφέρει να ζωγραφίσει σαν παιδί. Χωρίς ίχνος υπερβολής, η ζωγραφική για τα παιδιά, είναι το μέσο για να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους. Η ζωγραφική για τα παιδιά, αποτελεί το όχημα που μπορεί να τα οδηγήσει να αναπτύξουν δεξιότητες κριτικής σκέψης, ώστε στην ενήλικη ζωή τους να έχουν ευελιξία στην λήψη αποφάσεων. Παράλληλα με την απόλαυση που αντλούν από τη ζωγραφική για παιδιά, διακρίνονται τα βαθύτερα οφέλη που αποκομίζουν στην τρυφερή τους αυτή ηλικία.
Σε αυτά περιλαμβάνονται:

        Διασκέδαση
        Η εικόνα του παιδιού που πιτσιλάει χρώματα στον λευκό καμβά είναι πραγματικά συναρπαστική. Μέσα από τη φαινομενικά τυχαία διαδικασία, συντελείται η γνωριμία του με την ζωγραφική για παιδιά και η οπτική εμπειρία εξελίσσεται στην καλλιέργεια της αίσθησης αρμονίας μεταξύ των χρωμάτων. Η ζωγραφική για τα παιδιά είναι χόμπι, το οποίο είναι εξίσου εποικοδομητικό και ευχάριστο.


        Αυτοεκτίμηση
        Για τα παιδιά η ζωγραφική, εκτός από δημιουργική δραστηριότητα, είναι και κατάκτηση συγκεκριμένης δεξιότητας. Το θεμέλιο για να αντιμετωπίσουν τον κόσμο με αυτοπεποίθηση. Η ζωγραφική για τα παιδιά, ενισχύει την ομαδικότητα και την συνεργασία, δίνοντας το κίνητρο να εκφράσουν το προσωπικό τους καλλιτεχνικό στυλ. Η αλληλεπίδραση αυτή βοηθά ουσιαστικά στην απόκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων και στην ανάπτυξη του ψυχικού και συναισθηματικού κόσμου των παιδιών.

        Ανακούφιση από το στρες
        Η Ζωγραφική για τα παιδιά, αποτελεί καταφύγιο σε περιπτώσεις που εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά, νευρικότητα η ζουν κάτω από συνθήκες άγχους. Η ζωγραφική είναι το μέρος στο οποίο μπορούν να στραφούν, κερδίζοντας ωφέλιμο χρόνο, ενώ παράλληλα αποφεύγουν τις εθιστικές δραστηριότητες όπως τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Η ζωγραφική για τα παιδιά μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά, βοηθώντας τα να εκφραστούν και να αντικαταστήσει τα αρνητικά συναισθήματα, με το αίσθημα πληρότητας που αποκομίζουν από την ολοκλήρωση του κάθε έργου.

        Αναπτυξιακά οφέλη
        Οι δημιουργικές δραστηριότητες, όπως η ζωγραφική για τα παιδιά, επιδρούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Όπως είναι γνωστό, η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου χρησιμοποιείται για τη συναισθηματική και δημιουργική ανταπόκριση, ενώ η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου εστιάζει στις διαδικασίες ανάλυσης και στη λογική. Η ζωγραφική στα παιδιά είναι ωφέλιμη, καθώς τα παιδιά χρησιμοποιούν και τις δύο πλευρές του εγκεφάλου τους. Διεγείροντας την δημιουργική πλευρά του εγκεφάλου επιτυγχάνεται η σύνδεση μεταξύ των δύο πλευρών, με αποτέλεσμα να αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητές τους μέσω της ζωγραφικής για παιδιά.

        Καλλιέργεια αισθητικής
        Δεν είναι τυχαίο πως η ζωγραφική για παιδιά τα βοηθά να εκτιμήσουν την τέχνη. Με τη διδασκαλία της δεξιότητας της ζωγραφικής στα παιδιά, ενισχύεται η αισθητική τους και η ικανότητά τους να ξεχωρίζουν τι είναι όμορφο και τι όχι.

       
 Λεπτή Κινητικότητα
        Μέσα από τη ζωγραφική για παιδιά, μαθαίνουν να κρατούν και να χειρίζονται το πινέλο, ενώ παράλληλα αποκτούν την ικανότητα ρύθμισης των λεπτών κινήσεων των χεριών. Επιγραμματικά η λεπτή κινητικότητα είναι όλες οι γραφοκινητικές δεξιότητες, οι λεπτοί χειρισμοί χεριών - δακτύλων και ο οπτικοκινητικός συντονισμός. Αυτές είναι ικανότητες που μπορούν να αποκτηθούν μέσω της ζωγραφικής για παιδιά.

        Συναισθηματική Νοημοσύνη
        Τα συναισθήματα είναι μέρος του δημιουργικού κόσμου που όλοι κρύβουν μέσα τους. Η ζωγραφική για τα παιδιά αποτελεί διέξοδο στα συναισθήματα αυτά, με αποτέλεσμα την ισορροπία μεταξύ της λογικής και του συναισθήματός τους .

        Κουλτούρα
        Ωφέλιμο είναι να επισημανθεί ότι η ζωγραφική για παιδιά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αντίληψη της ιστορίας του ανθρώπου μέσω της τέχνης.

        Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Michigan υποστηρίζουν την άποψη ότι, υπάρχει ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της δέσμευσης/έκθεσης, κατά την παιδική ηλικία, στις τέχνες και της επιτυχίας στην ενήλικη ζωή. Επιπρόσθετα απέδειξαν, πως τα παιδιά που είχαν ζυμωθεί με τις τέχνες και την χειροτεχνία από μικρή ηλικία, ήταν πιθανότερο να πραγματοποιήσουν εφευρέσεις στο μέλλον, να εμπνευστούν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες ή εφαρμογές στους κλάδους της επιστήμης και της τεχνολογίας, διότι είναι σε θέση να σκέφτονται "έξω από το κουτί".

        Τα παιδιά καθώς ζωγραφίζουν τόσο στην προσχολική όσο και στην σχολική τους ζωή, αναπαριστούν εικόνες από το περιβάλλον τους καθώς και οικεία πρόσωπα. Ο κλάδος της παιδοψυχολογίας επίσης αξιοποιεί την ζωγραφική για παιδιά, προσφεύγοντας σε αυτή ως μέσο επικοινωνίας με τα παιδιά.

        Στην ζωγραφική για παιδιά, μέσα από την άμεση επαφή με τα χρώματα και τα υλικά, τα παιδιά εξοικειώνονται, αποκτούν πρωτοβουλίες και πειραματίζονται ενισχύοντας την φαντασία τους. Η ζωγραφική για παιδιά ενισχύει επίσης, την παρατηρητικότητά τους μέσω της ενεργητικής συμμετοχής τους στην διαδικασία. 

        Η τριβή με την τέχνη της ζωγραφικής για παιδιά, τονώνει την κριτική τους σκέψη.
Συνοψίζοντας, η ζωγραφική για παιδιά, ορίζεται ως η αντιπροσωπευτικότερη ενασχόληση των εικαστικών δραστηριοτήτων και αποτελεί είδος "προπόνησης" με στόχο την ανάπτυξη του ψυχικού και του συναισθηματικού κόσμου των παιδιών. Δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί πως βασικό συστατικό των ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών συστημάτων, θεωρείται η ζωγραφική για παιδιά, καθώς συμβάλλει στην εξέλιξη και στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας τους.

        Η ζωγραφική για παιδιά, είναι τόσο αυθόρμητη και γλαφυρή, που είναι ικανή να εκφράσει πολλές πτυχές του παιδικού χαρακτήρα και επιτρέπει στους ενήλικες να αποκτήσουν γενική εικόνα των προβλημάτων των παιδιών αλλά και των πλούσιων συναισθημάτων τους. Το αποτέλεσμα της ζωγραφικής για παιδιά, αποτελεί συχνά το κλειδί για την ερμηνεία των πολύπλοκων διεργασιών που λαμβάνουν χώρα στον ψυχισμό τους.

        Επομένως, οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν κάθε ελάχιστη ζωγραφική απόπειρα σε οποιαδήποτε ηλικία του παιδιού προκειμένου να ενισχύσουν την γνωστική ανάπτυξη τους μέσω της ζωγραφικής για παιδιά. Ανάλογα με την ηλικία τους να τους παρέχουν τα κατάλληλα υλικά και να επιδοκιμάζουν την ελεύθερη έκφραση μέσα από την ζωγραφική για παιδιά. Είναι εξίσου σημαντικό, οι γονείς να δίνουν κίνητρα ώστε μέσα από την ζωγραφική τα παιδιά, να διευρύνουν την φαντασία και τα όνειρά τους, καθώς αποτελούν θεμελιώδη συστατικά της δημιουργικής διαδικασίας.


Ζωγραφική για παιδιά από 3 έως 5½ ετών

Εκδήλωση ενδιαφέροντος


Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στα μαθήματα Ζωγραφικής για παιδιά από 3 έως 5½ ετών. Σύντομα θα σας καλέσουμε τηλεφωνικά για να συζητήσουμε οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία χρειάζεστε. Μπορείτε επίσης να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας και στο τηλέφωνο 210 8657612