ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Αν θέλετε να σχολιάσετε, κάντε κλικ στο σύνδεσμο που υπάρχει στην αρχή  του κάθε άρθρου για να μεταφερθείτε στο 
BLOG
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 5 από 8. Προβολή περισσότερων »


Ένωση Δικαστών Ε.Σ. Επαναληπτική ΄Εκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 27.6.2013, ώρα 13.30.

αναρτήθηκε στις 5 Αυγ 2013, 8:57 π.μ. από το χρήστη dikastis gr

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

http://dikastis.blogspot.gr/2013/06/2762013-1330.html

Κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της 19.6.2013 δεν σχηματίστηκε απαρτία.

Για το λόγο αυτό, συγκαλείται επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας στις 27.6.2013, ημέρα Πέμπτη, ώρα 13.30.
Παρακαλούνται όλα τα μέλη να συμμετέχουν.

Για το Δ.Σ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΕΡΤ

αναρτήθηκε στις 23 Ιουλ 2013, 1:24 μ.μ. από το χρήστη dikastis gr

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

http://dikastis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_14.html

 

ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Αθήνα,  14-6-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Oι δικαστικές ενώσεις, των Διοικητικών Δικαστών και του Ελεγκτικού Συνεδρίου παρακολουθούν με ανησυχία και απογοήτευση τα αδιέξοδα που διαμορφώνουν την πραγματικότητα της χώρας μας
Επισημαίνουν ότι το κράτος δικαίου δεν οργανώνεται  ή εδραιώνεται  με την κατά σύστημα έκδοση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Μόνο όταν το Σύνταγμα και  ο Νόμος  είναι κυρίαρχα και υποτάσσονται σ΄ αυτά και οι ίδιοι οι κυβερνήτες, τότε μόνο η πολιτεία ευημερεί. Υπογραμμίζουν τον σημαντικό ρόλο των δημόσιων υπηρεσιών ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων για την πολιτιστική – πολιτισμική πολυμορφία και την πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης.

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων

Ειρήνη Γιανναδάκη, Πρ.Εφετών 
Ανδρονίκη Θεοτοκάτου Αντιπρόεδρος Ελ.Συνεδρίου

http://www.edd.gr/index.php/component/content/article/23-announcements/76-notice-about-ert

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: Έκτακτη Γενική Συνέλευση, Τετάρτη 19.6.2013

αναρτήθηκε στις 23 Ιουλ 2013, 1:22 μ.μ. από το χρήστη dikastis gr

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

http://dikastis.blogspot.gr/2013/06/1962013.html

2013-06-12 15:10
Την Τετάρτη 19.6.2013, ώρα 12.30, συγκαλείται έκτακτη Γενική Συνέλευση της
Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με θέμα: «Συζήτηση ενόψει πιθανής συνταγματικής αναθεώρησης».
Άπαντα τα μέλη της Ένωσης παρακαλούνται να συμμετέχουν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΊΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΟ ΒΗΜΑ»

αναρτήθηκε στις 9 Απρ 2013, 10:23 π.μ. από το χρήστη dikastis gr

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

http://dikastis.blogspot.gr/2013/03/blog-post_3281.html


Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου                                               

ΠΡΟΣ: Toν Εκδότη και το Διευθυντή της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ
                                                                                   
Αθήνα, 20 Μαρτίου 2013


Αναφερόμενοι στο άρθρο, με τίτλο «Ανεξέλεγκτοι ελεγκτές», που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» ΣΑΒΒΑΤΟ 16-ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013  και  υπογράφεται από το «Διόδωρο Κυψελιώτη», θεωρούμε, μετά λύπης, ότι η μόνη πιθανή εξήγηση για το αβάσιμο των ισχυρισμών του είναι η παντελής  άγνοιά του, όσον αφορά το αρχαιότερο (συστάθηκε το 1833) Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο, ένα από τα τρία Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας, το Ελεγκτικό Συνέδριο, οι αρμοδιότητες του οποίου (δικαιοδοτικές, ελεγκτικές, κ.λπ.), περιγράφονται με σαφήνεια στο άρθρο 98 του Συντάγματος. Δεδομένης της ανωτέρω άγνοιάς του εξέλαβε την προβλεπόμενη στο άρθρο 89 παρ. 5 του Συντάγματος Ένωση (επιστημονικό σωματείο) των Δικαστικών Λειτουργών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, των οποίων η λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία προστατεύεται από το άρθρο 87 παρ.1 αυτού, ως συνδικαλιστική ένωση υπαλλήλων, ή ως «σωματείο» και με περίσσεια προπέτεια και αμετροέπεια χαρακτήρισε αυτούς ως «Βάρβαρους Φίλιππους», που κατά νόσφιση εξουσίας παριστάνουν τους δικαστές. Περαιτέρω απέδωσε σ’ αυτούς κατά τρόπο απαξιωτικό, μειωτικό και μη συνάδοντα με το αξίωμά τους πολιτικές προθέσεις, προσάπτοντάς τους εμμέσως μομφή για παραβίαση του άρθρου 29 παρ.3 του Συντάγματος, που ρητά απαγορεύει την οποιασδήποτε μορφής εκδήλωση υπέρ πολιτικών κομμάτων. Επειδή τα ανακριβή και μειωτικά σχόλιά του θίγουν το κύρος του συνταγματικά κατοχυρωμένου στο άρθρο 98 του Συντάγματος Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο υποβίβασε σε «Πειθαρχικό Συμβούλιο», σας καλούμε όπως προβείτε στη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης προς διόρθωση των ανακριβειών που περιέχονται στο ανωτέρω προσβλητικό άρθρο, επιφυλασσόμενοι των νομίμων δικαιωμάτων μας. Ευελπιστούμε ότι η παρούσα θα αποτελέσει έναυσμα για την από μέρους του αρθρογράφου μελέτη του ρόλου του Δικαστηρίου τούτου στην Ελληνική Επικράτεια. Επίσης, με  πληρέστερη ενημέρωσή του ο αρθογράφος  θα διαπιστώσει τους πραγματικούς λόγους  καθυστέρησης  λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων, για την οποία στοχοποιεί ειδικώς  τους δικαστές τουEλεγκτικού Συνεδρίου, μολονότι 30 από τους  42 δυνάμενους  να μετέχουν (δηλαδή ποσοστό κατά πολύ υψηλότερο σε σχέση με το δυναμικό των λοιπών δικαστηρίων, που κατά την ισχύουσα ρύθμιση ομοίως ορίζονται ως προεδρεύοντες) έχουν ήδη αναλάβει καθήκοντα σε όσα από αυτά έχουν συγκροτηθεί αρμοδίως. Τέλος, εκφράζουμε την έκπληξή μας για το ότι έγκριτη εφημερίδα δημοσίευσε το ως άνω άρθρο με το απαράδεκτο περιεχόμενο, που καταδεικνύει την ευμεγέθη άγνοια του συντάκτη του για το θεσμικό ρόλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τη λειτουργική δραστηριότητα  της  οικείας δικαστικής ένωσης.         

              Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ                                 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΠΙΔΑΣ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση 28.2.2013: Αναστολή κινητοποιήσεων, Ψήφισμα σχετικά με τη συμμετοχή των Παρέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου στα πειθαρχικά συμβούλια υπαλλήλων δημοσίου και νπδδ

αναρτήθηκε στις 14 Μαρ 2013, 12:37 π.μ. από το χρήστη dikastis gr

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

http://dikastis.blogspot.gr/2013/03/2822013_6.html
2013-03-06 14:11
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου της 28.2.2013, κατέληξε ομόφωνα μεταξύ άλλων και στα ακόλουθα:
1. Αποφάσισε να ανασταλεί και το εναπομείναν μέτρο των κινητοποιήσεων, που αφορούσε τη μη συμμετοχή των μελών της σε επιτροπές.

2. Εξέδωσε Ψήφισμα σχετικά με τη συμμετοχή των Παρέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου στα πειθαρχικά συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, με το εξής περιεχόμενο:
«Οι διατάξεις των άρθρων 146Α και 146Β του ν.4057/2012 "Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δη­μοσίου Δικαίου" (Α΄ 54), που αφορούν στη λειτουργία, σύσταση και συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των νπδδ, δεν εναρμονίζονται με τις διατάξεις των άρθρων 87-89 και 91 του Συντάγματος διότι: Α) Κατά παράβαση της καθιερούμενης από το άρθρο 87 παρ. 1 του Συντάγματος αρχής της δικαστικής ανεξαρτησίας, ελάχιστη εγγύηση της οποίας αποτελεί πρωτίστως η συγκατάθεση του Δικαστή στην ανάληψη διοικητικών καθηκόντων (βλ. ΣτΕ 5203/1987), κατά την ακολουθηθείσα διαδικασία στελέχωσης των ως άνω πειθαρχικών συμβουλίων, δεν εξασφαλίστηκε από τη Διοίκηση η σχετική συγκατάθεση των Δικαστικών Λειτουργών της Ένωσης μας για την ανάθεση σε αυτούς των ως άνω διοικητικών καθηκόντων. Β) Δεν είναι νοητή η απειλή πειθαρχικών διώξεων σε Δικαστικούς Λειτουργούς για την εκτέλεση μη δικαστικών καθηκόντων. Γ) Δεν είναι επιτρεπτό η κρίση των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, εκφερόμενη υπό την προεδρία δικαστικού λειτουργού, να ελέγχεται σε δεύτερο βαθμό από δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, υπό την προεδρία μέλους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους».

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 28.2.2013 ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

αναρτήθηκε στις 14 Μαρ 2013, 12:31 π.μ. από το χρήστη dikastis gr

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

http://dikastis.blogspot.gr/2013/03/2822013.html
2013-03-01 11:44
«Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του 
Ελεγκτικού Συνεδρίου εκφράζει την 
αντίθεσή της στη χορήγηση σε εξωθεσμικά όργανα 

οιωνδήποτε στοιχείων αφορούν στη λειτουργία του 
Δικαστηρίου».


πηγη


========


Αρνούνται να συναντηθούν με την τρόικα οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται να συναντηθούν με την τρόικα, γιατί είναι «εξωθεσμικό όργανο». Συνάντηση με τον πρόεδρό τους Ι. Καραβοκύρη.
Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσής της, δηλώνει ότι δεν δέχεται να συναντηθεί με το κλιμάκιο της τρόικας που είναι στη χώρα μας, καθώς είναι εξωθεσμικό όργανο, με αποτέλεσμα οι εκπρόσωποι της τρόικας να συναντηθούν μόνο με τον πρόεδρο του δικαστηρίου Ι. Καραβοκύρη.
Ειδικότερα, το ψήφισμα αναφέρει: «Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου εκφράζει την αντίθεσή της στη χορήγηση σε εξωθεσμικά όργανα οιωνδήποτε στοιχείων αφορούν στη λειτουργία του δικαστηρίου».
Υπενθυμίζεται ότι το κλιμάκιο της τρόικας συναντήθηκε με ορισμένες δικαστικές Ενώσεις, ενώ δεν απηύθυνε πρόταση προς την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά στον πρόεδρό του κ. Καραβοκύρη. Ο τελευταίος επέλεξε να μην συναντηθεί ο ίδιος με την τρόικα, αλλά ολιγομελής αντιπροσωπεία μελών του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου. Έτσι, αποφασίστηκε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εκπροσωπήσουν η Γεωργία Μαραγκού και ο γενικός γραμματέας της Ένωσής τους Παναγιώτης Παπίδας.
Ωστόσο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν επέτρεψε στον κ. Παπίδα να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία της τρόικας. Αμέσως μετά και η κ. Μαραγκού δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εκπροσωπήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο στην επίμαχη συνάντηση.
Έτσι, άρχισε ένας γύρος αναζητήσεων προσώπων που πιθανά θα ήθελαν να συναντηθούν με την τρόικα, χωρίς όμως αποτέλεσμα (μέχρι στιγμής). Τελικά, σύμφωνα με δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την τρόικα θα συναντηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραβοκύρης.
Εξάλλου, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου έως την 3η Απριλίου 2013.
Πηγή: ΑΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/03/2013_485315

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΈΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ

αναρτήθηκε στις 14 Μαρ 2013, 12:28 π.μ. από το χρήστη dikastis gr

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

http://dikastis.blogspot.gr/2013/02/blog-post_28.htmlΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ 

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 28.3.2013, ΏΡΑ 12.30

2013-02-25 09:08


ΠΗΓΉ

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου 30.1.2013

αναρτήθηκε στις 5 Φεβ 2013, 10:06 π.μ. από το χρήστη dikastis gr

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

http://dikastis.blogspot.gr/2013/01/3012013.htmlΗ σημερινή (επαναληπτική) Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε να αναστείλει μέχρι και τις 28.2.2013 την προηγούμενη απόφασή της για διακοπή των δικαστικών συνεδριάσεων από τις 10.30 π.μ..
Μέχρι την ίδια ημερομηνία παραμένει ως έχει η προηγούμενη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για τη μη συμμετοχή των μελών της σε οποιουδήποτε είδους επιτροπές, εκτός από τα υπηρεσιακά συμβούλια και το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.
Στις 28.2.2013 θα συγκληθεί νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση, για να προσδιοριστεί εκ νέου η θέση που θα ακολουθηθεί.

1-8 of 8