ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ

Αν θέλετε να σχολιάσετε, κάντε κλικ στο σύνδεσμο που υπάρχει στην αρχή  του κάθε άρθρου για να μεταφερθείτε στο BLOG

Πρόσφατες ανακοινώσεις

  • Γερμανία : Ανώτατο δικαστήριο – Τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δικαιούνται φορολογικά οφέλη Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013http://dikastis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_4803.htmlΤο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας απεφάνθη την Πέμπτη ότι θα πρέπει να απονεμηθούν σε ζευγάρια ...
    Αναρτήθηκε στις 23 Ιουλ 2013, 1:11 μ.μ. από το χρήστη dikastis gr
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »

Γερμανία : Ανώτατο δικαστήριο – Τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δικαιούνται φορολογικά οφέλη

αναρτήθηκε στις 23 Ιουλ 2013, 1:11 μ.μ. από το χρήστη dikastis gr

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

http://dikastis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_4803.html

Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας απεφάνθη την Πέμπτη ότι θα πρέπει να απονεμηθούν σε ζευγάρια του ίδιου φύλου, διαβιούντα με σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, τα ίδια εισοδηματικά φορολογικά οφέλη με τα έγγαμα ζευγάρια.
Αυτή η απόφαση συνιστά αναδρομική εφαρμογή της Civil Partnership Act (ελ.μτφ: Πράξη Συμφώνου Συμβίωσης) του 2001, που αναγνώρισε το σύμφωνο συμβίωσης αλλά δεν εξασφάλισε ρητά αυτά τα φορολογικά οφέλη. Ενώσεις στις οποίες ο ένας σύντροφος παρέμεινε στην κατοικία μπορούν τώρα να καταθέσουν δήλωση από κοινού και , συγκεντρώνοντας τα εισοδήματά τους υπό ένα νοικοκυριό, να λάβουν τα αντίστοιχα οφέλη. Ζευγάρια που επηρεάζονται από την αναδρομική αυτή απόφαση μπορούν να καταθέσουν αίτηση επιστροφή χρημάτων για τις αχρεώστητες καταβολές των τελευταίων 12 ετών.

 συνέχεια


Μετάφραση & Επιμέλεια είδησης : Λαμπροπούλου Βικτώρια

1-1 of 1