Over mezelf


Kleine huisdieren hebben mij van jongs af aan gefascineerd.  Mijn latere dierenartsstudies, met als optie 'gezelschapsdieren' (kleine huisdieren), waren dan ook een logische en weloverwogen keuze.

Ik ben mijn dierenartsopleiding begonnen aan de Universiteit Gent, Faculteit Diergeneeskunde (Merelbeke) in 1993, in een decennium waarin de gebruikers van diergeneeskundige diensten steeds veeleisender werden. Omnivalentie rond het beroep (het principe dat elke dierenarts alle courante huisdiersoorten moet kunnen behandelen) bleek niet langer realiseerbaar te zijn.
 
Dat heeft geleid tot een diversificatie naar het einde van de 6-jarige dierenartsopleiding toe. Eerst kwam er een opsplitsing in 4 opties : 'herkauwers' - 'varken, pluimvee en konijn' - 'gezelschapsdieren' - 'paard', en later werd er een 5de optie aan toegevoegd: 'onderzoek'.

In 1999 ben ik afgestudeerd in de specialisatie 'gezelschapsdieren' (kleine huisdieren).

Daarna ben ik 1 jaar werkzaam geweest als assistent in de Kliniek Kleine Huisdieren aan de Faculteit Diergeneeskunde, en 1 jaar als interim-dierenarts in verscheidene praktijken voor kleine huisdieren.

Op 2 juli 2001 ben ik een eigen praktijk begonnen aan de Provincieweg 306 te 9550 Hillegem (Herzele); sinds 15 oktober 2012 heb ik een nieuwe nieuwe praktijk aan de Beukenlaan 21 (wijk 'Daalkouter') in Hillegem, in een zeer rustige omgeving en op een boogscheut afstand van mijn vorig adres.
 
Diergeneeskunde beoefenen is voor mij niet zomaar een beroep, het is een dagelijkse uitdaging, een passie ...