Wereld Alzheimer Dag

Plaatsingsdatum: 26-sep-2019 16:41:48

Donderdag 19 september het combo van het Shantykoor die Regghe Sangers op bezoek!

In het kader van Wereld Alzheimer Dag komt het combo van het Shantykoor die Regghe Sangers op bezoek bij Ontmoetingscentrum Juliana Den Ham

Shantykoor Die Regghe Sangers wil graag iets betekenen voor de medemens. Zij treden dan ook regelmatig op bij diverse festivals in binnen- en buitenland, verzorgingshuizen, dorpsfeesten en braderieën. Op 19 september komen ze dus  bij het Ontmoetingscentrum in Den Ham, een laagdrempelige, informele plek voor mensen met geheugenproblematiek en hun naasten. 

Die Regghe Sangers

Het repertoire van het shantykoor bestaat uit shanty's, aangevuld met zeemansliederen of lokale liederen verwant aan de zee, haven of visserij. (Niet te verwarren met smartlappen of andere Nederlandstalige meezingers).

Tijdens Wereld Alzheimer Dag wordt wereldwijd aandacht besteed aan dementie en in het bijzonder aan de ziekte van Alzheimer. De dag wordt sinds 1994 elk jaar op 21 september gehouden. In Nederland hebben namelijk ruim 280.000 mensen dementie. Ieder uur krijgen vijf mensen in Nederland dementie.

Het aantal mensen met dementie zal als gevolg van de vergrijzing in de toekomst explosief stijgen. Daarom is het goed om deze ziekte onder de aandacht te blijven brengen