'Gouden kerel' Leo Kleinjan neemt afscheid van Die Regghe Sangers

Plaatsingsdatum: 27-feb-2019 15:34:18

bron: www.hartvannijverdal.com 

NIJVERDAL - Het was de bedoeling om het gloednieuwe shantykoor een paar maanden op weg te helpen. Deze hulp duurde uiteindelijk zo'n 20 jaar. Dirigent Leo Kleinjan van Shantykoor Die Regghe sangers neemt tijdens een voorjaarsconcert op 13 april afscheid. "Wij gaan hem erg missen", aldus de leden van het koor.

Op de vroege vrijdagmorgen schuiven we aan bij Johan Nijveld, Jan en Gerrit Nekkers. Zij vertellen over het bijzondere jaar dat het shantykoor uit onze gemeente voor de boeg heeft. "Vele mensen vragen ons waarom we geen Nieuwjaarsconcert geven dit jaar. Dat heeft meerdere redenen. Ten eerste zijn er al veel concerten in deze tijd van het jaar, maar de belangrijkste reden is toch wel dat onze dirigent dit jaar afscheid neemt. Tijdens een bijzonder voorjaarsconcert wordt hij nog even goed in het zonnetje gezet", vertellen de mannen van het koor. Kleinjan heeft zich bijna 20 jaar vrijwillig ingezet voor het shantykoor. In mei dit jaar viert hij zijn 75-jarige verjaardag. Mede vanwege enkele gezondheidsproblemen moet Kleinjan met zijn hobby stoppen. "Leo was niet alleen onze dirigent, maar regelde ook onze festival-schema's. Daarnaast is hij degene die de leden van het eerste uur het zingen heeft geleerd. Hij heeft onze aparte sound bedacht. Wij hebben een geheel eigen stijl, mede dankzij Leo Kleinjan. We gaan hem dus zeker missen. Het is een gouden kerel voor het koor!" Op 13 april wordt het voorjaarsconcert gehouden in Het Centrum in Nijverdal. Kaarten voor dit concert zijn vanaf 21 februari te koop bij de Primera in Hellendoorn en Nijverdal en bij de leden van het koor. Natuurlijk zijn de kaarten ook gewoon te koop aan de zaal. Entree kost 10 euro. Omdat Leo ook al jaren actief is bij het Nijverdals Mannenkoor zal een ensemble van dit koor meewerken aan het concert.

Jan: "Saamhorigheid hebben wij binnen ons koor ook. De leden van het koor zijn bijna allemaal lid sinds het eerste uur en hebben alles voor elkaar over. We delen lief en leed samen. Het koor is op zoek naar enkele jongere zangers in de leeftijd tot 60 jaar en zoekt naar een accordeonist en iemand die goed op een viool kan spelen. Daarnaast is het koor nu ook op zoek naar een nieuwe dirigent. Geïnteresseerd? Kom dan eens kijken bij een repetitie of bij het concert op 13 april!