Dankjewel Concert 6 juli 15.00 uur Henri Dunantplein

Plaatsingsdatum: 4-jun-2019 8:03:35

door Annemieke van Ipenburg 

Al ruim een half jaar waren ze bezig met de organisatie van het Regge Coast Shantyfestival. Het zou groter worden dan anders, met smartlappenkoren erbij, op een koopzondag. In overleg met ‘Op naar Nijverdal’ en centrummanager Manfred Korbl werden de plannen gesmeed.

NIJVERDAL - Het zag er goed uit, maar door allerlei communicatiestoringen besloten Die Regghe Sangers zich terug te trekken. De heren zijn er nog steeds flink ontdaan van. “Wij vonden het een fantastisch idee en zijn enthousiast allerlei koren uit gaan nodigen,” vertelt het organiserend comité. “Wij waren verantwoordelijk voor de koren, podia en geluidsinstallatie, de centrummanager zou de vergunningen

en vrijwilligers regelen en de horeca stond natuurlijk garant voor de inwendige mens.” Sluitende begroting De eerste wrijvingen kwamen toen er geen sluitende begroting bleek te zijn en de communicatie heel moeizaam ging verlopen. “Wij kwamen een grote som geld te kort, omdat we met twee keer zoveel koren rekening moesten houden. De begroting van de centrummanager hebben we nog steeds niet gezien.” Ze zijn duidelijk aangedaan. “We houden al vijftien jaar, zonder problemen, het Regge Coast Shantyfestival.

HET REGGE COAST SHANTYFESTIVAL ZOU GROOTSER ZIJN DAN ANDERS

Iedereen is altijd zeer tevreden, de koren, het publiek, de ondernemers, zelfs de gemeente. Dan is het toch zonde dat het nu zo gaat.”

Dank je wel “Omdat wij niet garant konden staan voor de vergoeding van de kosten voor de koren en er veel gedoe was over een datum, moesten we wel besluiten er niet mee door te gaan. We konden de kwaliteit van de optredens zo niet garanderen. Dat was een heel moeilijk besluit, we willen niets liever dan een leuk festival houden. Maar we wilden niet zomaar het bijltje erbij neer gooien, er hebben zich een hoop mensen voor ons ingezet. Zo kwamen we op het idee van een ‘dankjewel’-concert. Om alle sponsoren en ondernemers die ons altijd gesteund hebben te bedanken. En natuurlijk voor het publiek, de inwoners van de gemeente Hellendoorn.” Besluiten ze positief.

Het ‘Dankjewel’-concert vindt plaats op zaterdag 6 juli op het Henri Dunantplein, vanaf 15.00 uur en is natuurlijk voor iedereen gratis toegankelijk.

www.dieregghesangers.nl

Die Regghe Sangers op een traditionele zomp, waarop hun liederen het beste tot uiting komen. Hun Regge Coast Shantyfestival gaat dan niet door, maar iedereen kan wel genieten van een mooi 'Dankjewel'-concert.