TrotagningarTrotagningar är Die Bühnes senaste föreställning. Den hade premiär den 23 maj under Göteborgs Dans & Teater Festival, där den hyllades av såväl kritiker som publik. Den har även spelats vid fyra tillfällen under hösten på Stora Teatern.

”Respekt är ett samfällt ledord och de ser publiken stadigt i ögonen…När flickorna gestaltar egna erfarenheter engagerar de på djupet….För den här kvartetten är tro något att snacka om. Lyssna!”        
                         - Lis Hellström Sveningson, GP


Fyra tonårstjejer från stadsdelen Angered blir inbjudna att uppträda på Stora Teatern. Det är deras stora dröm som går i uppfyllels e. Fulla av förväntan låter de oss titta in i deras privata rum, för att se vad som finns inom dem. Vi betraktar dem i deras ensamhet, och när de utbyter tankar om sin tro. Tron på Gud. Tron på sig själva. Tron om vad som är rätt eller fel väg att gå här i livet. De har olika gudar, men stor tolerans för varandra. Vem kommer att vilja lyssna? Kan någon ge dem ett svar? Är detta accepterat? Är de ok? 

”Jag tycker religion är skit. Det är bara en massa gubbar som skrivit det som står i böckerna. Inte Gud. Har någon träffat Gud kanske? Men jag vill inte att min mamma ska veta att jag tänker så.”

Trotagningar är sista delen i en trilogi där die Bühne har arbetat med ungdomar i Angered. Föreställningen är till stor del baserad på rörelsespråket, där orden har blivit begränsande. Processen med dans och rörelser har varit ett effektivt sätt att få tjejerna att uttrycka sina innersta tankar och känslor. Metoderna som använts har syftat till att lyfta fram de som står på scenen och deras personliga berättelser.

REGI: Birte Niederhaus.
PÅ SCENEN: Doha Almarie, Segal Mohamed, Sabina Krasniqi, Mona Rinkinen.
SCENOGRAFI & KOSTYM: Karin Dahlström.
KOREOGRAFI & TEXT: Samtliga.
LJUS: Charlie Åström.
REGIASSISTENT & MARKNADSKOMMUNIKATION: Alexandra Sewell.
Trotagningar 
Foto: Ingmar Jernberg


Fotograf: Ingmar Jernberg
Från vänster: Sabina Krasniqi, Doha Almarie, Mona Rinkinen, Segal Mohamed.


Fotograf: Ingmar Jernberg
I förgrunden: Doha Almarie. I Bakgrunden Sabina Krasniqi. Ladda 

På bild: Sabina Krasniqi.


På bild: Mona Rinkinen.


Från vänster: Doha Almarie, Sabina Krasniqi, Mona Rinkinen, Segal Mohamed.


Från vänster: Sabina Krasniqi, Doha Almarie, Mona Rinkinen.


I förgrunden: Segal Mohamed. I bakgrunden från vänster: Sabina Krasniqi, Doha Almarie, Mona Rinkinen.


MED STÖD AV: Allmänna Arvsfonden, Kulturrådet, Konstnärsnämnden, VG-regionen, Göteborgs Kulturnämnd. Föreställningen skapas i residens på Stora Teatern / Pustervik.
Underordnade sidor (1): Pressbilder
Comments