Welkom

Dick Scholten, vakantiefietser.

 

Welkom op mijn website.

Fietsen is mijn lust en mijn leven en staat dan ook al jaren op nummer 2. (Wie op nummer 1 staan laat zich raden.) Een enkele keer uitgezonderd staan mijn vakanties in het teken van de fiets. Voor mij is de fiets de ideale manier van voortbewegen: niet te snel zodat je de omgeving goed op je kan laten inwerken, en snel genoeg voor een goede actieradius. Voordeel is ook dat je nèt genoeg mee kan nemen om self-supporting te zijn. Noodzakelijk als je enige tijd zonder voorzieningen wil doorbrengen. De laatste jaren combineer ik het fietsen met wandelen om ook de kleine paden te kunnen verkennen en de details goed te kunnen waarnemen. En fietsen met bergschoenen gaat eigenlijk best goed.

 

Dit jaar heb ik naar Polen gefietst met als eindbestemming het Nationaal Park Bialowieza aan de grens met Wit-Rusland. Dit is het laatste laagland oerbos in Europa dat nog is overgebleven.

 

Waarom juist hier naar toe?

Ruim een half jaar geleden kwam bij mij het idee op om mijn fietsreizen te koppelen aan een bijzonder natuurgebied. De keuze viel, na enig speurwerk, op oerbossen. Daarbij denk je al snel aan het Amazone gebied maar ook in Europa vind je nog resten van oerbossen die zeker de moeite waard zijn. De route ernaar toe is voor Europese begrippen dunbevolkt. Zeker het poolse deel van de route is met recht platteland te noemen. Ideaal voor mij om dat gebied eens te verkennen.

 

Mijn doel

Met mijn fietsreizen wil ik aandacht geven aan natuurgebieden die voor het grote publiek niet zo bekend zijn. Met deze website wil graag zoveel mogelijk mensen bereiken en laten zien dat we zuinig moeten zijn op deze natuurlijke rijkdom en dat we er op een verstandige manier van kunnen genieten. Deze website is een combinatie van mijn ervaringen en observaties in de natuurgebieden die ik heb bezocht, aangevuld met interessante belevenissen die ik heb beleefd tijdens mijn fietsreis.

 

Dick Scholten 

 

 

 
 
  
Volg mij op Twitter:
 
 
 
  
                    Laatst bijgewerkt op: 9 februari 2012