Beachparty CBS het Baken in Zaandam

Geplaatst 23 jun. 2015 11:09 door Wies Blom   [ 23 jun. 2015 11:10 bijgewerkt ]


Vrijdag 19 juni 2015 was er op CBS Het Baken in Zaandam een beachparty georganiseerd met spelletjes en , het altijd leuke, rad van fortuin. De helft van de opbrengst van de verkoop van de loten voor het rad, wordt geschonken aan onze stichting. De andere helft wordt gebruikt voor de aanschaf van tablets voor op school. Het was niet echt strandweer, maar het werd precies op tijd droog en was het een erg gezellige middag!

Geslaagde wereldrecordpoging dubbel darts in Amersfoort levert ook een bijdrage op voor Rhizokids

Geplaatst 23 jun. 2015 11:06 door Wies Blom   [ 23 jun. 2015 11:12 bijgewerkt ]

Afgelopen donderdag 18 juni 2015 begon de wereldrecordpoging dubbel darts gooien in Café Te Pas in Amersfoort. André, Gert, Onno en Bart gooiden rond 6 uur 's avonds hun eerste darts. Ze waren van plan om het record van 48 uur achter elkaar darten te gaan verbreken. In de volgende twee dagen leverde de wereldrecordpoging al publiciteit op: Van het AD regionaal nieuws Amersfoort tot aan RTV Utrecht Radio en Unieuws. http://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/u-vandaag/20150620-1700/8068368

De mannen waren na 50 uur darten, rond half 1 's nachts helemaal kapot en konden bijna niet meer lopen. Ook stonden ze af en toe staand te slapen. Maar ze hielden het nog net lang genoeg vol om de 51 uur vol te maken. 51 uur achter elkaar darten, het record is met maar liefst 3 uur verbroken! De laatste dart van het laatste potje moest een 50 scoren om uit te gaan. En ja hoor, na meer dan twee dagen darten ging die er ook nog in.
Op YouTube vind je een filmpje met de felicitaties: https://www.youtube.com/watch?v=q0puodGz_Yo

De opbrengst voor Rhizokids is fantastisch. Naast meer naamsbekendheid leverde het een bedrag van € 676,34 euro op! Daar zijn we uiteraard ontzettend blij mee!

Gert, Bart, Onno en André, Café Te Pas en de vrijwilligers: namens de Rhizokids ontzettend bedankt.

Winterfair BSO de Oosterbende

Geplaatst 25 jan. 2014 04:51 door Webmaster RCDP   [ 25 jan. 2014 04:51 bijgewerkt ]

Op 18 december 2013 hebben de kinderen van de BSO de Oosterbende Meppel een winterfair gehouden. De producten waren allemaal zelfgemaakt, of gesponsord van bedrijven in het winkelcentrum. De volledige opbrengst is gedoneerd aan Stichting Rhizokids! 253.35!

Roann was natuurlijk hierbij ook aanwezig en heeft genoten van alle mensen die langs kwamen.

Super initiatief!

Anna-tocht!

Geplaatst 25 jan. 2014 04:48 door Webmaster RCDP   [ 25 jan. 2014 04:48 bijgewerkt ]

22 september 2013 is de Anna-tocht gelopen in Prinsenbeek. Dit werd georganiseerd door de opa en oma van Anna.

Het inschrijfgeld wordt gedoneerd aan onze Stichting. Er was een grote opkomst, ruim honderd mensen die deze mooie tocht hebben lopen. Tevens was er een moment van stilte ter nagedachtenis voor Eline, die 19 september is overleden. Het was een mooie, bijzondere en emotionele dag.

Het is de bedoeling dat er in 2014 weer een Anna-tocht komt. We houden jullie op de hoogte zodat er op tijd ingeschreven kan worden.

 Tevens heeft de oma van Anna een Anna-kraampje in haar straat staan, waarop zij spullen uit haar eigen moestuin verkoopt. Ook deze opbrengst komt ten goede van onze stichting! Wij zijn zo blij met deze initiatieven!

Dam tot Damloop 2013

Geplaatst 1 okt. 2013 04:05 door Wies Blom

Albert Heijn Aarhof uit Alphen aan de Rijn heeft dit jaar met een team voor de Rhizokids meegelopen. Zij hebben 160 euro voor de stichting opgehaald! Mooi bedrag waar we weer heel blij mee zijn. Een neef van Floor liep mee met dit team. En nog meer mooi nieuws van deze Albert Heijn vestiging: in januari 2014 wordt de opbrengst van de statiegeldflessen in deze maand ook gedoneerd aan de Rhizokids! Geweldig!
 

Next Talent of Darts

Geplaatst 12 apr. 2013 04:39 door Wies Blom

De stichting ontvangt regelmatig donaties uit (gesponsorde) sportactiviteiten.zoals hardlopen en fietsen. Maar ook bij andere sportevenementen wordt aan ons gedacht. Dit najaar staat er een heel speciaal sportevenement op de kalender; Next Talent of Darts.
 
 
 
 
Dit darttoernooi voor de jeugd wordt door drie regionale dartbonden georganiseerd. En wij zijn uiteraard bijzonder blij dat zij gekozen hebben om ons financieel te steunen. Dit is echt fantastisch nieuws en wat de Rhizokids betreft een schot in de roos (bull's eye). Het is heel speciaal dat de jeugd zich met hun sport in gaat zetten voor de Rhizokids. Op de website van Next Talent of Darts,  www.ntod.nl , staat nog veel meer informatie waaronder ook de Rhizokids Spaarpot.

Beklimming van de Mont Ventoux voor ALS en Rhizokids

Geplaatst 12 apr. 2013 02:46 door Wies Blom

Veel van onze donaties komen voort uit sportieve prestaties. :Één van deze prestaties is wel heel uitzonderlijk en wij zijn supertrots dat Aart Keijzer voor de Rhizokids de Mont Ventoux maar liefst 6 keer gaat beklimmen. Wij wensen hem uiteraard heel veel succes. Lees hieronder zijn verhaal:
 

Mijn naam is Aart Keijer en ben nogal gek van fietsen en met name de Mont Ventoux.

 

In 2008 gingen mijn vriendin en ik voor het eerst samen op vakantie naar Frankrijk. Vriendinnen van ons gingen al jaren naar Frankrijk en wilden de Mont Ventoux op fietsen. Dat leek mij ook wel leuk om een keertje te doen, want ik had nooit eerder een echte berg gezien, laat staan op gefietst.

 

Nadat ik besloten had om de Mont Ventoux op te fietsen wezen die vriendinnen mij op http://www.dekaleberg.nl/uitdagingen. We besloten beiden (onafhankelijk van elkaar) om de berg 3 x op 1 dag te beklimmen, om officieel als Cinglé (vrij vertaald Malloot) bij http://www.clubcinglesventoux.org/nl.html te worden geregistreerd. We hebben het beiden gehaald, maar na afloop zei ik tegen mijn vriendin dat ik NOOIT meer een berg op wilde fietsen, maar helaas was ik al geïnfecteerd met het Mont Ventoux Virus ;). Ik kan echt niet uit te leggen wat dat inhoudt, maar ik moet gewoon elk jaar die berg op fietsen.

 

Aangezien ik dit jaar 50 jaar word, wilde ik iets speciaals doen en proberen me voor de eerste en gelijk laatste keer laten sponsoren voor twee goede doelen, Stichting ALS (TourduAls) en Rhizokids. Ik sponsor al jaren willekeurige of bevriende fietsers die voor het goede doel (Alpe d'Huzes en Ven24Cancer) een enorme uitdaging aan gaan. Mezelf laten sponsoren zie ik echter als bedelen (is niet zo !) en daar heb ik nu eenmaal moeite mee.

 

Waarom juist Stichting ALS en Rhizokids en bijvoorbeeld niet KWF Kankerbestrijding (Alpe d'Huzes), omdat mijn moeder die ongelijke strijd helaas verloren heeft ? 

Op zich heel simpel, als ik de Alpe d'Huzes zou fietsen, want ik weet van mezelf dat ik die hele dag geëmotioneerd die berg op en af zou fietsen. Aangezien dit ook al een zeer bekend evenement is, worden er vele miljoenen euro's opgehaald. 

Natuurlijk is iedereen die familie of vrienden aan deze verschrikkelijke ziekte heeft verloren hier ontzettend blij mee, maar Stichting ALS en met name Rhizokids kunnen ook wel een steun(tje) in de rug gebruiken en meer naamsbekendheid krijgen om ook meer geld te kunnen genereren.

 

Tot vorig jaar had ik nog nooit van ALS gehoord, maar via via werd ik gevraagd een presentatie te houden voor de deelnemers aan TourduAls. Daar waren ook twee patiënten aanwezig en toen zij hun verhaal vertelden raakte me dat enorm.

Dankzij (lees : helaas) Thijmen, het zoontje van Willy en Emiel van Hilten ben ik meer te weten gekomen over RCDP en daar werd ik ook niet vrolijk van........De begrafenis van Thijmen heeft mij ook diep geraakt. Na afloop van de meeste begrafenissen of crematies wordt er meestal wel gelachen als er anekdotes en verhalen over de overledene worden verteld of om de spanning kwijt te raken. 

Hoe anders tijdens en na Thijmens' begrafenis.....het immense verdriet van de directe familie en bekenden, heb niet eens iemand zien glimlachen.....

Bij de uitgang lagen folders en geldbussen voor Rhizokids en dat zette me ook aan het denken om daar iets mee te doen.

 

Op vrijdag 7 juni wordt de tweede editie van Tour du ALS verreden. De deelnemers fietsen die dag 1, 2 of 3 keer de Mont Ventoux op. Er zijn zelfs patiënten bij die deze poging wagen !

Zelf doe ik hier niet als deelnemer aan mee, maar ben die dag wel aanwezig om daar waar mogelijk is ondersteuning te verlenen als dit nodig is.

 

Mijn doel is dit jaar tussen 8 en 22 juni 2013 de Mont Ventoux 6 keer binnen 24 uur op te fietsen om mijn enige nog ontbrekende meervoudige beklimming/uitdaging te realiseren : de Cannibale, dat is 3 x via de weg en 3 x gedeeltelijk via de bospaden naar de top fietsen, in totaal 286 km fietsen en 9424 hoogtemeters overwinnen.

Een pittige uitdaging, want er zijn momenteel slechts 4 Belgische en 2 Nederlandse wielrenners die dit huzarenstukje hebben gerealiseerd.

Op mijn blog http://montventouxvirus.blogspot.nl/ valt hier meer over te lezen.

Ik heb geen enkel idee hoeveel geld er voor beide goede doelen opgehaald gaat worden weet ik niet, maar hoe klein of groot ook, alles is meegenomen ! Mijn vriendin en ik vieren op 27 april samen onze 50ste verjaardag en hebben als kadotip een envelop voor het goede doel gevraagd.

Duimen maar dat er gul gegeven gaat worden !

 

Bedankt lieve Bep

Geplaatst 6 feb. 2013 10:18 door Wies Blom   [ 6 feb. 2013 10:19 bijgewerkt ]

Onderstaande brief hebben we deze week ontvangen. De brief zelf staat er ook bij, maar in verband met de leesbaarheid is de tekst ook na de brief overgenomen. 
 
 
Lieve Bep,
We hadden al begrepen dat de vierdaagse van Nijmegen niet door kon gaan vanwege blessureleed. Maar dit hadden we niet verwacht.Heel hartelijk dank voor je donatie. 
 
 

Oliebollenactie familie van Hilten groot succes

Geplaatst 23 jan. 2013 10:26 door Wies Blom

De oliebollenactie, georganiseerd door de familie Hilten, is een groot succes geworden en heeft zelfs de krant gehaald:
 
 
 
De opbrengst van de actie is maar liefst € 950,-. Dit is mede mogelijk gemaakt door alle sponsoren die meegewerkt hebben aan de levering van de ingredienten. Maar zonder de inzet en nergie van de familie Hilten was het nooit gelukt. Namens alle Rhizokids ontzettend bedankt!

Gelukkig Nieuwjaar!

Geplaatst 31 dec. 2012 13:18 door Wies Blom

Via deze weg willen we iedereen die ons gesteund heeft in het afgelopen jaar een supergoed en heel gezond 2013 toewensen.
Voor ons is het een heel spannend en succesvol eerste jaar geweest!
We hopen dat de Rhizokids ook komend jaar op jullie steun kunnen rekenen.
 
 

1-10 of 36