HISTORIA‎ > ‎

FIGURES DINS EL CORREFOC


A la colla tots som diables, però cada un té la seva funció i gaudeix a la seva manera. Depèn del que es faci s'és una figura o una altre. Tu pots formar part de la que vulguis, tan sols has de descobrir-les aquí i decidir quina és el teva preferida.
 
Maces
És el grup majoritari. Són tots aquells diables que, acompanyats d'una maça carregada de carretilles, van donant saltirons per espantar a la gent amb el foc per sobre els caps i amb petards que exploten.
 
Fures
Aquest grup està fet de maces però d'edat menor als 16 anys. No peta el petard, però al ser més menudets fan molt més e xivarri i s'ho passen pipa!
 
Músics
Els encarregats de crear l'ambient musical típic de les tenebres. Amb els seus instruments omplen l'aire de sons estrambòtics sortits del mateix infern.
 
Carioques
A aquest grup no s'apropa ningú per ser tan dolents de portar boles de foc girant i volant al voltant d'ells mateixos.
 
Traga-focs
Són dimonis que de les seves goles fumejants surten ràfegues de flames. Són els encarregats d'obrir pas perquè ningú s'atrabeix a plantar cara a aquests personatges.
 
Bèsties
Són enormes i malvades, amb foc arreu del cos. A la colla tenim dues:
-PUPUT DIABLES
 
Carros
Els encarregats de proporcionar els demoníacs petards a tots els bosses per a que després petin i espantin als mortals.

Bosses
Són als que se'ls ha encomanat la feina de repartir la pirotècnia a la resta de diables per a que propaguin el mal per totes les aldees.

Metxes
Encenen tots els petards dels diables que s'apropin ja que, què seria d'un ball de diables sense foc?