# Meditasjon og søvn

FAQ 41: KAN MEDITASJON ERSTATTE SØVN?

Meditasjon kan hjelpe søvnen din til å bli mer effektiv. Den kan hjelpe oss til å sove dypere. I løpet av en kort periode kan meditasjon gjøre deg i stad til å utnytte søvnen din maksimalt. Sammen med meditasjon kan du minimalisere tiden du bruker til å sove.

Der er faktisk en del mennesker fra det jeg har erfart, som ikke trenger søvn i det hele tatt, men som bare trenger meditasjon for å ”freshe” opp kroppen og sinnet. Selveste Buddha brukte å sove fire timer hver natt, men noen av hans disipler brukte hele nettene til å meditere og dermed ikke sove.

I sann meditasjon er objektet for konsentrasjon på innsiden av kroppen og jo mer du mediterer jo mer selvinnsikt oppnår du.

 

FAQ 42: HVA ANBEFALER DU TIL MENNESKER SOM SOVER DÅRLIG?

Jeg anbefaler optimisme og kjærlighet, spesielt om kvelden like før du skal gå å legge deg. Å bygge opp optimisme og kjærlighet omformer personligheten til den som mediterer og det gir et positivt syn på menneskets natur og gjør et menneske mer forståelsesfull. En blir mer kjærlig og varm i forhold til andre mennesker.

Et forhold til verden som bygger på optimisme og kjærlighet vil frigjøre sinnet for negative tanker som kan gjøre at en ikke får sove om natten.


FAQ 43: NÅR JEG MEDITERER FØR JEG LEGGER MEG FOR NATTEN SYNES JEG AT DET ER VANSKELIG Å FÅ SOVE. HVA KOMMER DET AV?

Kanskje er den teknikken du praktiserer kommet fra en kraft inni sinnet ditt som gjør det vanskelig for deg å sove. Jeg anbefaler at du lar sinnet få tid til å slappe av før du legger deg for å sove.

Skap et lys av fred og kjærlighet for alle. Med en slik varm følelse for alle mennesker vil du nok kunne sove godt og sovne fort.

Comments