# Meditasjon og dens forhold til andre fenomener

FAQ 31: HVA ER FORSKJELLEN PÅ MEDITASJON OG SELVHYPNOSE?

 

Meditasjon er den naturlige prosessen til mental utvikling. Selvhypnose er en falsk prosess for å forholde seg til minnene dine slik at en slags form for oppførsel, følelse eller sensasjon vil endres avhengig av betingelsene. Der er lett å kjenne igjen selvhypnose ved at du mister oppmerksomheten da objektet for konsentrasjon er utenfor kroppen.

I sann meditasjon er objektet for konsentrasjon på innsiden av kroppen. Jo mer du mediterer jo mer vil din selvinnsikt øke.


FAQ 32: ER DET SANT AT UNDER MEDITASJON VIL EN PERSON HA GLEMT OMGIVELSENE SINE?

Det er avhengig av graden av avansement i meditasjonene. Om en person utvikler sterk nok konsentrasjon vil han bare kunne oppfatte sin egen indre person. I dette stadiet vil krystallkula være meget klar og skinnende. Den som mediterer vil da føle seg helt alene i ensomhet. Det er et øyeblikk med fornøyelse, glede og lykke i det innerste av sinnet.


FAQ33: HVORDAN KAN MEDITASJON ØKE INTELLIGENSEN?

 Meditasjon øker intelligensen ved å redusere antall ”forurensinger” i sinnet. Ta for eksempel en analogi: Sinnet ditt er klart og skinnende, men det inneholder ”forurensinger” som gjør sinnet ditt som leire og skitt i klart og rent vann – kjedelig og skittent.

Meditasjon gjør slik at ureinheter ikke får slå rot i sinnet ditt. Meditasjon lar sinnet, som jo av natur er klart og skinnende, få komme fram. En av sinnets naturlige kvaliteter er intelligensen når den ikke kombineres med engstelse, lidenskap, uvennskap, dumhet og/eller hat. Det naturlige sinnet er fullt av visdom og medlidenhet.

 

 

Comments