Steg 8 Delingen av kjærlig vennlighetDelingen av kjærlig vennlighet er noe vi kan gjøre hver dag, både før og etter den daglige meditasjonen. En kort periode før meditering mykner opp og utvider våre sinn. Delingen av kjærlig vennlighet som så, bidrar til å forbedre vår erfaring med meditasjon. Å dele kjærlig vennlighet etter meditasjon sprer renheten av våre mediterte sinn gjennom oss selv først, og deretter senere overfor andre.

Fordelene med å dele kjærlig vennlighet hver dag inkluderer strålingen av en lykkelig følelse både når vi sover og er våkne. Hvis vi drømmer, vil det være søtt og meningsfylt. Vi tenker mer positivt og blir kvitt aggresjon. Viktigst er at det i stor grad hjelper til med å forbedre meditasjonen.


"Før vi avslutter vår meditasjons sesjon, mens våre sinn kommer til en stillstand og dermed er fylt med lykke,  
kan vi faktisk dele kjærlig vennlighet, gode ønsker og fred med alle andre mennesker i verden. 

Vi kan starte med å fokusere våre stille sinn i kroppens senter, hvor vi føler sann kjærlighet og gode ønsker for alle som kondenserer (gjør om) disse følelsene til en lysende sfære.

Forestill deg uten noen effekt at denne sfæren av gode ønsker og kjærlighet ekspanderer 
i alle retninger fra kroppens senter mot alle vesener. Ønsk alle oppnåelse av ekstrem lykke, 
og frihet fra lidelse. 

Kjenn på følelsen av at den lyse sfæren utvider seg rundt deg, og sprer seg ut 
mot folkene i dine omgivelser uansett om de er nær deg eller langt unna. Ekspandér ditt sinn kontinuerlig utover og dekk hele rommet rundt deg, 

deretter hele bygningen, så byen, så landet, deretter kontinentet og til slutt hele planeten vår. 
Føl for deg ubegrenset kjærlighet og godhet over for alle mennesker i verden, uavhengig av deres nasjonalitet, religion og etnisitet.

La ditt sinn kobles inn med alle andre sinn. Ønsk dem lykke, ønsk hvert land i verden velstand og håp, og at verden vil bli fylt med bare gode mennesker som bringer sann glede for menneskeheten. 

La renheten av ditt sinn utvides fra senteret av kroppen din mot andre mennesker i verden som lider som et resultat av krig og konflikt. 

Ønsk at alle vil slutte med å dra nytte av hverandre i grådighet, sinne og uvitenhet. Under meditasjon stråler renheten av våre sinn lydløst utover i atmosfæren. 

Denne renheten renser usømmelighet og mørke fra våre sinn og andres sinn, og rengjør dem slik at vi kan leve med rett syn i riktig retning. 

Denne retningen er mot lykke, fred og dyd. Etter hvert vil vi endre verden og bringe den sann fred gjennom de ubegrensede krefter av meditasjon."

(Oversatt av Merethe Aleksandra Wahl)
Comments