februari '18


Monument Van Riel
vrijdag 16 februari 2018
Het was een prachtige dag, met een heerlijk voorjaarszonnetje vertrokken we met 3 auto’s vanaf de steeg naar Heukelom.


Nadat we de “rare “ rotonde nabij het bekende “HOTEL DE DRUIVENTROS” waren gepasseerd, zagen we al snel waren we moesten zijn...

De eerste indruk van ons allemaal was.........????? Wat is het hier.....????

Een oud ijzerhandel.....?? Antiek, Curiosa......??? maar....
toen we bij de voordeur kwamen zagen we iets
wat niemand van ons durfde te geloven.... geweldig!!! wat ‘n prachtig en sfeervol.......huis!!! We werden hartelijk ontvangen
met lekkere koffie en huisgemaakt Appelgebak!!!!!!!
Het is bijna niet onder woorden te brengen maar hopelijk kunnen de foto’s jullie wat meer duidelijkheid geven.... zo geweldig!!!!!

De eigenaren (man en vrouw) van dit museum vertelde vol passie en humor over hun gigantische verzameling (we mochten ook het hele museum bekijken) wat hun, hun hele leven al bezig houdt.. ongelooflijk!
Ze gaan nog steeds al 50 jaar lang elke zondagmorgen om half 6 richting Frankrijk om daar weer op zoek te gaan naar leuke oude spullen.
Het is zeker niet in een bezichtiging te bekijken.... we waren alle zeer onder indruk, en na een glaasje wijn gingen we weer richting Schijndel.

We kwamen weer bij de “rare” rotonde bij De Druiventros
dus.... natuurlijk daar moeten we toch ff een kijkje nemen en nabuurten.
... Het was weer een Top uitstapje !
Jammer voor de Violettes die er niet bij konden zijn..

Groetjes vieze Kween
Henriette.


januari '18


Nieuwjaarsborrel
met nieuwe agendapunten

december '17


Kerstborrel


Vrijdag 15 december waren wij met 16 dames aanwezig in de mooie nieuwe zaak Heeren Meester. Het beviel zo goed dat we er ook de nieuwjaarsborrel en de nieuwe agenda-planning gaan doen.

Er werd weer fijn onder elkaar gepraat. We zijn intussen allen op leeftijd dus er ontvallen ons ook familieleden, en dan is het toch fijn om dat ook even te delen, en erbij stil te staan.


Verder was het gezellig met een hapje en een drankje.
Verder wens ik jullie alle een gelukkig, maar vooral een gezond 2018!

Queen COCONEL

november '17


Hapjes maken!


Op zaterdag 25 november reden we in kolonnen naar Heeswijk met allen flesje wijn bij ons. We gingen hapjes maken bij Riek, de zus van Gonny, voor het tweede jaar, waar we natuurlijk heel dankbaar voor zijn.


Wat hebben we veel lekkers gemaakt. Maar liefst 10 gerechten en dat moest allemaal ook opgegeten worden. Dat lukte wel, maar we werden steeds langzamer met eten.
De dochter van Gonny, Carien, hielp ook mee, allen met veel inzet en vele voorbereidingen. Het was een prachtige dag zo allemaal samen.
Na afloop nog een piepklein akkefietje... Het was donker, aangeslagen ramen, dus Gerdy zag het slootje niet achter ons.
En ja hoor, we gingen al achterover, één wiel half in de sloot. De Queen hing er achter in, maar ja, mijn gevolg stroopte de mouwen op en gaven Gerdy instructies wat ze moest doen zodat we weer netjes op het harde terecht kwamen, met wat kracht van de dames.
En lachend reden we naar huis, na een fijne dag. Bedankt Gonny, Riek, en Carien.

Groetjes Queen Coconel


september '17


Dagje Utrecht
23 september 2107


met een verslag van Lilly of the Valley

Getooid met ons allermooiste rode hoedjes zaten wij op deze zonnige zaterdag met 9 lady’s in de trein. Wat fijn dat onze Queen Pimpernel voor de treinkaartjes had gezorgd. In Utrecht is Hoog Caterijnen samen met het megagrote centrale station een winkelcentrum van wereldformaat, wij waande ons in Dubai, wat groots en mooi is het geworden. Maar ondanks die grootsheid worden wij, van de Red Hats Society altijd gezien, omdat mensen altijd nieuwsgierig zijn en blijven waarom wij zo mooi en bijzonder gekleed gaan en gelukkig vallen we nog op in deze drukke stad, want wat een drukte overal. Maar vervolgens vonden we de weg naar, de rondvaartboot, de lappenmarkt en allemaal leuke kleine winkeltjes. Iedereen die nog iets op zijn wenslijstje had staan (Freule Rozemarijn wilde heel graag een paarse panty) (lapjes voor Madame de Pompadour) daar werd aan gewerkt, want dat kan in zo’n grote stad als Utrecht. In de Winkel van Sinkel is alles te koop: Hoeden en Petten, zonder damescorsetten, maar wel een lekker drankje en een hapje. De Domtoren hebben we maar niet beklommen, maar dat is omdat de Lady’s daar niet op gekleed waren, maar de Dom, het plein de toeristen en alles wat er te zien is om en nabij de toren en de kerk, dat is allemaal echt Utrecht. 


Als afsluiting zijn we naar De Markt gegaan. Dat is, ook al doet de naam anders vermoeden, een Italiaans restaurant. Weer een succes. Iedereen heeft na Aprol-spritz of een ander lekker drankje, zin in lekker Italiaans eten, en dat lukt daar. Heerlijke eten en wat een fijne dag, een dag met een gouden randje. 

Lady’s bedankt, ik heb genoten. 

Lilly of the Valley.

augustus '17Happen en Trappen
18 augustus 2017 


Met een mooi verlag door
Jeanne en Ans

Schijndel, 28 aug 2017,

Er fietsten mee: Annie v.d. Boogaard, Ans van Berkel. Ans van Grinsven, Ans Schellekens, Els de Jong, Henriëtte Schouten, Ine van Ijzendoorn, Jeanne v.d. Boom, Liesbeth Seinstra, Mien v.d. Hofstad, Riet Klerkx, Wilma pijnappels, Wilma v/d Tillaart & Jeannette Mathijssen. Nelly sloot zich alleen even aan bij de Forellenkwekerij, omdat ze nogal gehavend was door haar val.

We starten op een regenachtige Steeg, Iedereen kreeg een flesje drinken en een regencape … hoe toepasselijk… en men begon zich gelijk in de regenkleding te hijsen, we gingen vol goede moed op pad naar onze 1e stop.

De 1e stop was in Boskant bij Gasthoeve Kremselen, daar kregen we 2 keer een heerlijk kopje koffie of thee, met daarbij een lekker stukje eigengebakken taart. De afmetingen van de stukken taart verschilde nogal.. dat schoot bij sommige dames enigszins in het verkeerde keelgat ….maar hij smaakte er niet minder lekker om. 


En zowaar, het was intussen droog, wij helemaal blij en hop weer op de fiets naar onze volgende bestemming, Herberg De Schutskuil de forellenkwekerij.

We hebben via landgoed Velder, een prachtige tocht gemaakt door bos en hei, waar we nog gestopt zijn voor een fotostop bij landhuis Heerbeek, waar trouwens de meeste nog nooit van hadden gehoord.

Bij Herberg De Schutskuil, de forellenkwekerij, kregen we een kleine Clubsandwich forel of kalkoen en koffie of thee, het was erg lekker. Er was enigszins een misverstand over het wc-papier, maar we zijn toch allemaal weer droog weggefietst.

Op naar de volgende stop, de 3e alweer, al slingerend langs de Dommel naar Sien Pein, een schitterende route. Daar werden we ontvangen met groente of tomatensoep en stokbrood met kruidenboter. Daar begonnen de 1e borrels al door te komen. Dit had zeker geen negatieve invloed op de sfeer, want de stemming steeg ten koste van het peil….

En weer verder, op naar Schijndel naar de 4e stop en al weer de laatste, De Kafmolen.

De stemming zat er goed in, we werden verrast met een heerlijke prosecco, en we konden kiezen uit maaltijdsalade: gamba’s / kip / carpaccio / Vega, met brood en frites.

Het bleef nog lang onrustig en heel gezellig.

We hebben het behoorlijk droog gehouden behalve Jeanette, ocherm.. die zat midden in die zware bui.


Al met al kunnen we terug kijken op een hele geslaagde en gezellige dag.

Op naar de volgende happen en trappen, die wij met plezier weer voor jullie willen organiseren.

Ans en Jeanne

juli '17


Share a Perfect Day
zaterdag1 juli, Hilvarenbeek


met weer een leuk verslag
door Vice Queen Henriette

zo 2 juli 2017,

Goeiemorrge Red Hatters,

Na wat over en weer geapp over tijd van vertrek enz enz... vertrokken we zo tegen 13h00 vanaf de Steeg naar Hilvarenbeek. We waren uiteindelijk met 8 dames, nadat we de drie auto's hadden geparkeerd moesten we een (stukje) HEEL EIND door de bossen naar het park/strand lopen.

Iedereen was goed voorbereid en had gemakkelijke wandelschoenen aan er waren charmante bij 
😏, maar ook mindere maar..... gelukkig kon degene die de mindere mooie schoenen droeg daar zelf ook erg om lachen (en lachen houd ons gezond toch?).

Dus we gingen erop af laat maar komen !!! 


Het weer zat niet echt mee maar ach, wat maakt het uit Miss Montreal maakster een gezellige boel van.  We gingen na haar optreden verder het park op.......GROOT pfff wan een eind lopen.......overal standjes en kraampjes met lekkere hapjes, dingetjes, enz, enz.

Op de podiums werd overal muziek gemaakt, een geweldig podium waar Lange Frans optrad, was ontworpen door Sjoerd de zoon van Ans v Berkel!!!!!! Prachtig !!!!

Dus zo slenterden we van het een naar het ander, af en toe wat drinken en dan weer door. We hadden het allemaal zo'n beetje gezien en gingen lekker in de lounge zitten (je kon ook liggen maar we zijn LADY'S ) wachten op het optreden van GUUS!!!!!Het was echt een leuke dag, vond Ik. En PERFECT...???? Da weet ik niet, kan ik niet voor de andere invullen maar, ik denk ' t wel. (ik had die minder charmante aan vandaar 
😂😂

Fijne zondag allemaal en hopelijk zijn we er volgende keer weer allemaal bij!!!!

Groetjes.
Vice Queen Henriette.

februari '17


The Soul of Spanish Harlem 


Theater Markant, Uden 
16 februari 

Met een verslag van Liesbeth 


Met een klein groepje op reis geweest naar Spanish Harlem, een mix van Puertoricanen en andere migranten. Wij werden op de vleugels meegenomen door Lucas van Merwijk. Hij nam ons mee naar de muzikale New Yorkse wijk van salsa, latin jazz, mambo, en boogaloo, van 1914 tot heden.De muzikale stukken werden vertolkt door drie prachtige zangeressen: Shrima Rouse, Gianna Tam en Lilian Vieira.


In het midden van de avond werd het publiek erbij betrokken om met zang en dans mee te doen. Voor veel mensen ook herkenbare muziek. Al met al een gezellige swingavond om ook eens mee te maken.

januari '17


Nieuwjaarsreceptie 5 januari

http://www.tvschijndel.nl/index.php/laatste-nieuws/14696-video-nieuwjaarsreceptie-schijndel-2017-sfeervol-en-gezellig-maar-minder-druk

(fotos van tv Schijndel)

http://www.tvschijndel.nl/index.php/laatste-nieuws/14696-video-nieuwjaarsreceptie-schijndel-2017-sfeervol-en-gezellig-maar-minder-druk

http://www.tvschijndel.nl/scripts/player/player.php?src=20170105_njreceptie&host=nieuws&template=nieuws

We kijken uit naar het volgende uitstapje: de vergadering op 20 Jan in het spectrum, want dan zijn we weer lekker met 18 dames aanwezig.

Alle goeds en veel geluk in 2017!


november '16


Hapjes maken in Heeswijk
22 november 2016We hadden een geweldige dag , bij de zus van Gonny!
Ze waren allemaal zeer enthousiast, en we mogen volgend jaar weer!


Gonnie en haar zus hadden alles heel goed voorbereid, en na lekker kokkerellen hadden we steeds een lekker hapje tussendoor, en onze drankjes gingen er ook goed in!
We wensen jullie allemaal fijne dagen, en een gezond nieuwjaar!

Gr Nelly en Henriette

oktober '16Festival Circolo


met een verslag van
Lady Johanna (Ans van Grinsven)

28 oktober 2016, 
Met een klein groepje zijn we naar Liempde getogen. De regen kwam ons bekend voor van 2 jaar geleden. Maar gelukkig konden we warm en droog eerst een kopje koffie drinken in een van de tenten op het terrein Velderen. Daarna zijn we gaan genieten van een voorstelling van Les Colporteurs. Een circusact geïnspireerd op Jheronimus Bosch. We zagen allerlei vreemde vogels en fraai uitgedoste karikaturen capriolen maken in de piste, klimmend in palen, vliegend door de lucht, buitelend over elkaar en dansend op het koord. Soms een vervreemdende sfeer en steeds een indrukwekkende en wervelende acrobatiek. We vonden het spectaculair en prachtig. Van de voorstelling mochten helaas geen foto’s gemaakt worden. 
Na afloop hebben we een lekker drankje besteld, geproost op Annies verjaardag en gezellig gekletst. Over 2 jaar willen we weer!
september '16


Beeldenroute


met een verslag van Willeke, Lilly of the Valley

Prachtig weer, zeker om te fietsen. En dus gaan 13 Violettes met rode hoedjes en paarse kleding door eigen dorp fietsen. Schijndel heeft zoveel beelden in het dorp staan, dat er een keuze gemaakt moest worden in de beeldenroute. Dat was gedaan door COCONEL en LADY SIDONIA. Ofwel Nelly en Els, Els had keurig mapjes gemaakt waarin de beelden met plaatjes afgebeeld waren, plus een omschrijving van het beeld zelf.

Daarbij hadden de dames gekozen voor het thema; Dieren. Dus, we zagen een kloek, stier, beer, uil, vier heemskinderen op 't paard, pinguïn, paard, paardenhoofd, Anthonius met varken, paard met veulen, enz. en dan ook nog de specht. Een hele grote specht. Die specht staat als het ware tegen het Heestershuis te pikken. 

Tussendoor nog koffie met een mega-plak cake bij de Schaepskooi en vergeet vooral niet dat we heerlijk geluncht hebben bij Den Bes, en zo ging onze tocht verder naar Barbara.

Huize Barbara in Wijbosch dus. Daar, dat was de verrassing, zouden wij voor de oudere dames daar wat liedjes ten gehore brengen. Maar deze dames waren er niet. Er werd ons verteld dat ze ziek zwak en misselijk en naar de kapper waren. De verrassing werd groter, toen er werd voorgesteld om naar Huize Anna door te lopen, daar zijn allemaal bejaarde nonnen.

Even later stonden wij dus in een grote zaal, voor deze dames wat Hollandse liedjes te zingen. De Red Hatters, dat is geen zangkoor, maar het klonk, net alsof we het wel waren. De nonnen hadden wat te luisteren, te kijken en wat mee te zingen...


Voor ons was het een gezellige dag. Wat zijn er toch leuke vrouwen bij de Rode Hoedjes in Schijndel. Ik heb gefietst, cultuur opgedaan, lekker gegeten, leuke kletspraatjes gehoord, en voor bejaarde nonnetjes gezongen!


Jammer dat Gonnie ziek was, zij had dit zeker ook een hele fijne dag gevonden. We zien je er graag de volgende keer wel weer bij, dat snap je!

Willeke, Lilly of the Valley
[dit uitstapje heeft vooralsnog geen fotoalbum]
meer foto's zijn altijd welkom per e-mail 

juli '16


Happen en Trappen
Zomer 201623 juli, met een verslag van Jeanne en Ans,

Op een zonnige zaterdag vertrokken we met 14 dames vanaf de Steeg voor onze gezellige fietstocht: Liesbeth, Gerdy, Jeanette, Ans van Berkel, Gonny, Willeke, Ans van Grinsven, Henriëtte, Els, Nelly, Anny, Wilma van de Tillaart, Jeanne, en Ans Schellekens.


We vertrokken om 10 uur en de weergoden waren ons weer gunstig gezind! We fietsten naar Rooi, via de golfbaan naar de Heren van Kien, daar stond op het mooie terras de capucinno/thee en een etagère met petit fours voor ons al klaar.

Na het gezellige samenzijn en het genieten van de prachtige omgeving vertrokken we weer naar de volgende stop. Via de knoptoren en de meanderende dommel kwamen we aan bij de Vresselse hut, in Breugel. Een eigengemaakt ouderwets slaatje werd aan ons geserveerd. Inmiddels was er een gewonde gevallen... En daar moest een pleister op, niet waar Nelly?

Vandaar uit weer op ons stalen ros, weer langs de mooie Dommel richting Son. Naar het Joe Mann theater, midden in de bossen, en voor heel veel dames totaal onbekend. Daar stond een heerlijk kopje soep voor ons klaar, HEERLIJKE champignonsoep met HEEL VEEL champignons, en tomatensoep met HEEEEEL WEINIG BALLEN…… nou ja voorruit een kleinigheidje houd je toch….

Na ook nog de nodige consumpties genuttigd te hebben stapten we wederom op de fiets voor de hoofdmaaltijd, die zouden wij nuttigen in Boskant bij De vriendschap. Ze hadden voor ons de veranda ingericht, kei mooi en super gezellig! We werden verwelkomd met een glaasje prosecco. We hadden de keuze uit een maaltijdsalade met zalm of kipsaté met frites/aardappeltjes en salade. Daarbij werden schalen met heerlijke frites geserveerd, en dat was toch lekker!!! We hebben genoten!


Nelly belde Wim dat ze opgehaald kon worden, ze hebben samen nog zitten proosten met ons waarna, Wim de fiets op de auto moest zetten en ze vertrokken, met achterlaten van haar telefoontje dieje gaaaapert.

Gerdy werd gevraagd om een groepsapp te maken, altijd gemakkelijk om allerlei dingen met elkaar te delen…. waarna Wilma van de Tillaart er meteen mee aan de slag ging.

Na weer een gezellig samenzijn en het buikje rond fietsten we blind achter Els aan, want die zou een kortere route weten, nou nou nou nou nou… dat hebben we geweten pfffffffff…….. Een gedeelte sloeg af bij de Langstraat en een gedeelte fietste door. Er moet gezegd worden, Els heeft wel Willeke helemaal naar Gestel gebracht, waar ze zeiknat aankwamen. Iedereen is weer heelhuids thuisgekomen na deze leuke dag.

Iedereen bedankt voor zijn aanwezigheid en tot de volgende keer,
Jeanne en Ans


[dit uitstapje heeft vooralsnog geen fotoalbum]
meer foto's zijn altijd welkom per e-mail 

juni '16


Oosterse dag


Het was weer een zeer geslaagde dag, alleen jammer dat we altijd slecht weer hebben... Maar dat mag de pret niet drukken, met de band Blue air erbij ging het grandioos!


We hebben weer wat moois neergezet dat zelfs, de krant haalde!
Tot over twee jaar, benieuwd wat dan het thema is.[dit uitstapje heeft vooralsnog geen fotoalbum]
meer foto's zijn altijd welkom per e-mail 

14 mei '16


Middelbare Meiden: 'Meiden met Ballen'
met een verslag van Lady Geraldine
Nou, daar wilden we alles van weten, meiden met ballen!!! 
Wij denken dat zelf ook te zijn maar wie weet konden we er nog wat van leren…… 

Annemarie Henselmans en Hanny Kroeze werden muzikaal begeleid door de heren Rob Hogenkamp en Rob Roeleveld. 
Als winnaars van de Pall Mall exportprijs en de Louis Davidsprijs hebben ze al naam gemaakt in de theaterwereld. 

En het was inderdaad een enthousiaste voorstelling met een hoog niveau aan tekst muziek en spel. 
En vooral zo herkenbaar voor ons , meisjes van middelbare leeftijd die vaak stoeien met de normale zaken die in het leven voorbij komen. Allereerst onszelf, kinderen, soms nog ouders, werk en vooral deel blijven nemen aan het leven en de maatschappij. 
Alle ballen in de lucht houden valt soms niet mee hè meiden?? 

Maar op zo’n avond waar alle zaken op zo’n luchtige toon behandelt en besproken worden en het blijkt dat we als vrouwen allemaal met hetzelfde worstelen en vooral dat je het ook van de positieve kant kunt bekijken en er vooral om moet blijven lachen maakte het tot een erg leuk en gezellig uitstapje weer… 

Op naar het volgende uitje, en dames, blijven lachen, dan is het leven veeeeeel leuker!! 

Groetjes lady Geraldine 

april '16


5
JARIG
bestaan van De Violettes

063 Vijf jarig bestaan april 2016
foto van de eerste bijeenkomst in april 2011Dag lieve dames en echtgenoten

Wat kunnen we fijn terug kijken op 3 april: het feest om te vieren dat we 5 jaar bestaan! Na een moeilijke dag, en het bekend maken van onze zware zaterdag kon ik de knop goed omzetten! Ik vond veel steun bij jullie, en zo konden we er een grandioze dag van maken. Gelukkig viel de koude schotel ook in de smaak, mede dankzij hulp bij het versieren en hapjes maken van sommige dames, en de saté van Tiny ging er ook goed in!

En wat is er heerlijk gedanst door iedereen! En dan de optredens allemaal prodeo: Gijs, Blue Air, Jeanette en Tom, Peter, en ons eerste optreden met de Pretty Women! Geweldig bedankt!
Ans van Grinsven voor het maken van de foto's. Jammer genoeg was Hans ziek, en ook de man van Riet moest het door ziekte af laten weten, hopelijk zijn ze inmiddels hersteld. Ook Wilma Steenbakkers kon er helaas niet bij zijn. Wilma v/d Tillaart kon gelukkig na een spannende week van wachten op een uitslag na veel pijn toch op vakantie! Ook waren Jeanne v/d Boom en Haar zus afwezig. Dames jullie hebben wel wat gemist, en wij jullie ook!

De mannen beviel het ook goed, ik kreeg zelfs al een verzoek om dit af en toe erin te houden! Bij ons 7 ½ jarig bestaan? In elk geval over vijf jaar weer :-)

Al bij al een geslaagd feest: allemaal heel hartelijk bedankt!
Queen COCONEL


maart '16


Wereld VrouwendagHallo dames

De vrouwendag werd dit jaar bij ons niet op 8 maart maar 12 maart gehouden. En als meestal in het gasthuis, waar weer van alles te doen was. Zoals muziek met klankschalen, dans, ect.  Ook waren er lekkere hapjes van keukens uit allerlei verschillende landen (waaronder de Nederlandse hapjes uit mijn eigen keuken).

Ik vond de opkomst minder in zijn geheel, ook onder onze dames bleek niet veel belangstelling. Ik dacht zo’n 6. Daarom denk ik dat we in maart voortaan beter iets anders kunnen kiezen, omdat het voor jullie misschien genoeg is geweest om het elk jaar te doen? Dat bespreken we volgend jaar nog wel.

Zelf vind ik het altijd wel leuk om te zien wat er allemaal gedaan word voor onze Schijndelse allochtonen, vluchtelingen en Schijndelse dames! Maar ook met het kleine groepje dames die er wel waren hebben we het zeker gezellig gehad, (...en zo te lezen in de reactie van Lady Sidonia hiernaast hebben sommigen er nog een wereldreis aan vast geknoopt :-) bedankt!

Gr Queen COCONEL

februari '16


Creatief met Hoedjes

062 Creatief met hoedjes februari 2016


verslag volgt nog...


Nieuwjaarsreceptie 2016
Het jaar begonnen we weer leuk met de nieuwjaars receptie.  Het was weer goed verzorgd met drank, klank, en een hapje, maar wat nog leuker is: wij gaan dit jaar een klein jubileumpje vieren want we bestaan dit jaar 5 jaar!

En 15 januari hebben we eveneens in het spectrum onze jaarlijkse vergadering.

Groeten allen, ik hoop dat we er een mooi jaar van gaan maken.

Queen CoconelVoorgaande keren...zie hier ons archiefOns volgende uitstapje is...


(meer informatie via de datumprikker)

Een greep uit-stapjes...

De Violettes? Wie zijn dat?


Neem onze subpagina's eens door, daar vertellen we er alles over. Deze zijn te vinden in het menu (linksboven) of via de volgende link: De Violettes.
Ook zijn er doorverwijzingen naar informatie over de Red Hat Society te vinden.


Reacties

Reageer

 Houd er rekening mee dat je deze pagina moet
herladen om je ingestuurde bericht in het
gastenboek terug te zien. Klik hier om te herladen