De Violettes (info)

Een volbloeid bosje levensvreugde
Het is vaak onderwerp van gesprek zo rond je 50e, je zou wel eens wat vaker de deur uit willen en hier en daar kriebelt het verlangen naar die gezellige vriendinnenlol van weleer. Echter blijft het dan vaak bij een idee, maar echte daden worden het maar zelden. Voor de Schijndelse volbloeide vrouwen kan dat veranderen.

Red Wat Society?
        Wij zijn een groep vrouwen, allemaal met een leeftijd van rond de 50 en woonachtig in het Brabantse Schijndel. Gemiddeld komen we één keer per maand bijeen volgens de tradities van de Red Hat Society. Deze vrouwenbeweging - waarvan De Violettes de Schijndelse chapter is - is ontstaan in Amerika en breidt zich sinds 2005 ook in Nederland in rap tempo uit.

En dan?
        Uitgedost in leuke paarse kleding met rode hoed of mooie sjaal om je hoofd of rode corsage trekken we er gezamenlijk op uit. Er zijn zo min mogelijk regels, het gaat vooral om de ontspanning en het maken van plezier tijdens de maandelijkse uitstapjes.
        En anders dan de naam soms doet vermoeden is het beslist geen elitaire aangelegenheid, maar gewoon leuk en anders dan anders. De Violetjes onder ons die nog geen 50 zijn dragen dan paarse kleding met een rode hoed, maar lila kleding en een roze hoed.

Gezellig!
        De bedoeling is vervolgens, zoals gezegd, leuke dingen te gaan doen, te gaan zien of ondernemen, elkaar op sleeptouw nemen naar de dingen die ons van het leven kunnen laten genieten. Een mooie reden om met een kleurrijk bosje dames, en onze mannen thuisgelaten, op pad te gaan. Onze lijfspreuk luidt dan ook: '...een volbloeid bosje levensvreugde'. 

Groetjes en rode hoedjes, De Violettes


en de Ladies... tijdens de aftrap van De Violettes (begin 2011)
   
Achter het stuur van de Violettes zitten
Queen Coco Chanelly (Nelly van Aarle, links)
en
Vice Queen Lady Henriëtte (Henriëtte Schouten, rechts)