Waar een nieuwe toekomst begint

Een thuis om tussenuit te zijn.

Iedereen heeft zijn plek in de maatschappij. Daarom willen we het leven van jongeren opnieuw op de sporen zetten. Met een persoonlijke aanpak, met structuur.
De Stappaert streeft er met hart en ziel naar om onze gasten te laten groeien en in zichzelf te doen geloven. Er zijn voor mensen. Hen bewegen, hen steunen. Dat noemen we: een doelbewuste zorg op maat.

Herman Hauquier, oprichter-bezieler De Stappaert.


Op weg naar zelfstandigheid

Vzw De Stappaert begeleidt jongeren naar meer zelfstandigheid in de maatschappij. Met gedreven professionele mensen en vrijwilligers steunen we hen in hun levenstocht naar meer geluk en stabiliteit.

Alles is niet vanzelfsprekend
We leren onze gasten omgaan met geld, met elkaar, met zichzelf. Door hen trajectbegeleiding op maat te geven, bieden we hen stabiliteit. Budgetbeheer, administratief beheer, emotionele ondersteuning, coaching in zelfredzaamheid, invulling van hun dagbezigheid, opvolgen van huishouden en hygiëne…..
Een jong alleenstaande mama met 2 kinderen, zichzelf verloren, zoekt houvast en evenwicht. Een 18-jarige wildebras met een verminkt verleden wil zelfstandigheid en zekerheid. De Stappaert kiest voor wie minder geluk heeft in het leven.

Het Smolder

Onze missie is om jonge moeders met een tekort aan houvast op één of meer levensdomeinen kansen te geven om hun baby/kindje in de meest optimale omstandigheden een juiste levensstart te geven. Er zijn 3 ingerichte appartementen voor moeder en kind beschikbaar. Intensieve dagelijkse begeleiding is mogelijk. ’s Nachts is er altijd iemand van de begeleiding te bereiken.

Er wordt gewerkt met buddy’s: permanente vrijwilligers welke 1 begeleiding intensief opvolgen. Tevens worden vrijwilligers ingeschakeld voor occasionele opdrachten. Bij de meest ondersteunende begeleiding wordt de professionele dienstverlening van centra voor Kind en Gezin ingeschakeld.

meer info: Het Smolder

 • Bericht zonder titel

  Geplaatst 11 feb. 2014 12:05 door Vanderschaeghe Ann
 • Bezoek onze stand op de Lierse Kerstmarkt
  13, 14 en 15 december 
   

   uitzonderlijk juwelen 'Les Cordes' te koop

  Geplaatst 29 nov. 2013 11:16 door Vanderschaeghe Ann
Berichten 1 - 2 van 22 worden weergegeven. Meer bekijken »

Contactgegevens

Vzw De Stappaert
Heilige Geeststraat 1
2500 Lier
Tel:  03/293.92.15
Fax: 03/480.77.31
Gsm: 0479/82.34.40
info@destappaert.be