Introductie

               2e serie Sterker in je schoenen door theater
De Speelvogel geeft workshops en lessen in theater improvisatie. Met name in het onderwijs, zowel voor kinderen, jongeren als voor leerkrachten.

Mogelijkheden, in overleg en op maat gemaakt:

De Speelvogel heeft  leerlijnen drama ontwikkeld voor de groepen 1 tm 8 en kan van dienst zijn deze of een door u gewenste leerlijn op uw school op te zetten.

De Speelvogel kan aansluiten bij een reeds gekozen thema of projectweek.

De Speelvogel maakt (soms samen met een groep) schoolmusicalproducties en/of heeft de regie.

De Speelvogel zet theater ook in als middel om een groeps- of teambijeenkomst professioneel in of aan te vullen, te verluchtigen of te verdiepen.

De inhoud van een theater project, les of workshop is steeds afgestemd op de behoefte van de opdrachtgever. Er worden naast tal van andere theateroefeningen  vaak één of meer improvisatieoefeningen gedaan. Daarom hieronder een korte beschrijving daarvan:

Improviseren

Improvisatietheater is spelen zonder draaiboek. Hoe een scène zich ontwikkelt, is voor de spelers net zo verrassend als voor het publiek.

Er bestaan talloze oefeningen om dit improvisatievermogen te oefenen. De Speelvogel gebruikt spel- en speelvormen uit het drama-onderwijs, theatersport en de clownswereld. Je helpt elkaar ideeën te geven voor scènes (locatie, emotie, relatie). Je staat er dus niet alleen voor; samen zoeken, zwoegen, lachen, spelen!

In de lessen wordt naast gewone mondelinge opdrachten en opdrachtkaartjes, gebruik gemaakt van hoedjes, uitgeschreven dialogen gedichten en verhalen, foto's, muziek en voorwerpen. Deze zijn zowel een inspiratiebron als een hulpmiddel bij het vormgeven van een scène.

De lessen en workshops worden op maat gemaakt en zijn afgestemd op de leeftijd van de deelnemers. Spelenderwijs werk je aan zelfvertrouwen, samenwerking, presentatie en creativiteit.

Dit levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden.

Kleuters, basisschool kinderen, jongeren of volwassenen; plezier in het spel staat voorop!

Wat een geweldig bal !

sprookjesdans


warming up groep 8


klas 1 VSO St Paul, warming up workshop improviseren voor volwassenenDe Speelvogel biedt informatie aan op Cultuurschakel Den Haag klik op de site:
klik hier


De Speelvogel is toegetreden tot de vakcommunity Drama

De Speelvogel biedt een training Sociale Vaardigheden voor kinderen in de basisschoolleeftijd aan. 

De Speelvogel heeft nieuwe inspiratie door het volgen van de  workshops:

- workshop Theater als Middel in Rotterdam bij René Koenegras Een inspirende training Sociale Vaardigheden!

- Een schatkist vol geheimen Hans van Woerkom

Kamishibai Japans verteltheater