Kunst


De Werkgroep Kunst is in 2008 opgericht en bestaat op dit moment uit 8 enthousiaste leden. De werkgroep wil kunstzinnige en culturele activiteiten in Lewenborg realiseren en bevorderen.

De werkgroep heeft o.a. samengewerkt met het CBK, Natuurmonumenten, Stichting Le-Roy en de Gemeente Groningen.

Enige successen:

De plaatsing van het beeld “De witte Madonna” bij De Fok.


Plaatsing van Wal/schip interface van Jeroen Doorenweerd in de Lewenborgsingel.


Restauratie van de stadsmarkering van William Forsythe.


Reparatie van de ronde witte bol van Frank Peeters aan Stuurboordswal. Plaatsing in samenwerking met basisschoolleerlingen.
Zelfstandige projecten zijn:

Plaatsing van 5 beschilderde rioolbuizen aan de entrees van de wijk ter gelegenheid van het wijkfeest op 14 mei 2011. Daarna geplaatst aan het fietspad dat loopt van Lijzijde naar de Noorddijkerweg. In 2016 zijn deze opnieuw beschilderd door 5 kunstenaars ter gelegenheid van de culturele dag “Parels voor de Lewen”.


Invulling van een pagina over kunstactiviteiten in de maandelijkse wijkkrant De Lewenborger.

Het organiseren van 4-wekelijkse wisselexposities in lege winkelpanden in het winkelcentrum door voornamelijk Lewenborgse kunstenaars tussen 2010 en 2015.
Exposities van basisschoolleerlingen tussen 2011 en 2015 in de 3 vitrines van het winkelcentrum.

Het organiseren van 5 kunstmarkten op het plein naast het DOK.


Het organiseren van de culturele dag “Parels voor de Lewen” in samenwerking met Stichting LeRoy en Golvend Lewenborg in september 2016. Hierbij waren meer dan 50 kunstenaars bij betrokken en er waren optredens van dichters en muzikanten in het LeRoy-gebied.