Nieuws‎ > ‎

Wijknieuws

Vlindertuin

Geplaatst 13 feb. 2018 13:34 door Wally Schwab   [ 13 feb. 2018 13:34 bijgewerkt ]

Het tuinseizoen moet nog beginnen, maar we zijn al druk bezig met het plannen van diverse activiteiten voor komend seizoen.

2 juni 2018  Wijn- en ciderproeverij op de Vlindertuin, samen met een expositie. 
9 en 10 juni Open Tuinen Dagen in Groningen (organisatie Groei&Bloei), ook op de Vlindertuin.
3 augustus  landelijke vlindertelling
4 augustus  workshop wilgentenen vlechten
In september een culturele avond.
Een datum voor de nachtvlinderavond volgt.
 
Verder zal in maart ons nieuwe informatieboekje van de Vlindertuin klaar zijn, met veel informatie over vlinders en planten.

Met vriendelijke groet,
Namens Vlindertuin Lewenborg,
Marlies Ulenbelt

Tentoonstelling ‘Botanica Esthetica’

Geplaatst 15 dec. 2017 13:54 door Wally Schwab   [ 15 dec. 2017 13:55 bijgewerkt ]

Vanaf 9 december 2017 t/m 10 maart 2018 organiseert Atelier Horneman een nieuwe tentoonstelling. In deze tentoonstelling staan kunstwerken centraal waarin de schoonheid van de plantenwereld een hoofdrol speelt. De deelnemende kunstenaars zijn Ineke Jansma, Stefanie Ottens en Arie van ‘t Riet.

Ineke Jansma is een lokale kunstenares en maakt handgeschept papier, waarin zij onder andere planten verwerkt. In het schepproces drukt ze bladeren en bloemen af, waardoor het silhouet en lichte tonen van de plant achterblijven op het papier. Soms wordt het werk gecombineerd met een citaat of boodschap. Stefanie Ottens laat zich inspireren door de natuur en verwerkt zowel bestaande als fantasie bloemen en bladeren in haar werk. Zij maakt vooral tekeningen al dan niet gecombineerd in aquarel en andere media. Arie van ’t Riet maakt zogenaamde X-Rays fotografie. Door zijn achtergrond als radioloog is hij gaan experimenteren met het maken van röntgen van dieren en planten. Door deze zeer bijzondere techniek en het weloverwogen componeren van de diverse objecten ontstaat er een geheel nieuwe wereld waarin de letterlijk ‘binnenkant’ van de natuur wordt getoond.

Agenda
Atelier Horneman Kajuit 326, T 0507503467, open di-vr 9-18, za 9-17, 9-12 t/m 10-05, Botanica Esthetica, Arie van ’t Riet, Ineke Jansma en Stefanie Ottens.

Gratis strooizout halen bij afvalbrengstations

Geplaatst 15 dec. 2017 13:41 door Wally Schwab   [ 15 dec. 2017 13:41 bijgewerkt ]

Winterse buien en mogelijk gladheid, dat is de weersverwachting voor de komende dagen. Dan is het fijn en veilig om de eigen stoep, en die van de buren als ze slecht ter been zijn, sneeuwvrij en schoon te houden. Daarom kan iedere Stadjer gratis strooizout afhalen bij de afvalbrengstations in de stad. Kijk voor adressen en openingstijden op onze website. Zelf even een emmer of plastic zak meenemen om het zout in te doen.

Lefier bouwt 32 appartementen voor 55+'ers in Lewenborg

Geplaatst 4 nov. 2017 13:10 door Wally Schwab   [ 4 nov. 2017 13:10 bijgewerkt ]

Woningcorporatie Lefier gaat in Lewenborg 32 appartementen voor 55+’ers bouwen. Deze sociale huurwoningen worden de eerste nul-op-de-meter aardbevingsbestendige nieuwbouwappartementen in Groningen. Een nul-op-de-meter woning levert bij normaal energieverbruik minstens evenveel energie op als ze verbruikt. Een werkgroep van bewoners heeft goede input gegeven aan het plan dat er nu ligt. De komst van deze appartementen moet de doorstroming van eengezinswoningen naar appartementen op gang brengen. De bouw begint naar verwachting in het voorjaar van 2018. Kijk voor meer informatie op de website van Lefier.

1-4 of 4