Nieuws‎ > ‎

Wijknieuws

Tentoonstelling PORTRET in opdracht

Geplaatst 14 mei 2018 05:30 door Wally Schwab   [ 14 mei 2018 05:32 bijgewerkt ]

Van 12 mei tot en met 21 juli 2018 organiseert Atelier Horneman de tentoonstelling ‘PORTRET in opdracht’.

Diverse kunstenaars zijn uitgenodigd om een werk in te zenden dat representatief is voor een portretopdracht in de stijl en techniek zoals de desbetreffende kunstenaar zou maken. Kortom, de kunstenaars laten hun skills als portrettist zien. Er wordt werk in diverse media getoond zoals schilderijen, tekeningen en fotografie. In deze tentoonstelling kunnen potentiele opdrachtgevers een kunstenaar kiezen wiens werk aanspreekt. Mocht u dus al een tijdje rondlopen met het idee om uzelf of iemand anders te laten portretteren, dan is dit een mooie gelegenheid om het werk van een groot aantal kunstenaars te bekijken en te informeren naar de mogelijkheden.

Behalve portretten van mensen zijn er ook dierportretten te zien.

De deelnemende kunstenaars zijn Jannes Koetsier, Stefanie Ottens, Robin d’Arcy Shillcock, Diane Brodie, Gabrielle Westra, Jans Muskee, Maarten de Kok, Nicole van der Veen-Kersies, Diana Roos, Alex Popov, Jolanda Kieneker, Eva Ouden Ampsen, Lionella Delcampo, Monica Jonkergouw, Anneke Verstegen en Sieuwke Ronner.

De tentoonstelling wordt op zaterdag 12 mei om 17.00 uur geopend en is voor iedereen toegankelijk

 

Nieuwsbrief Le Roy mei 2018

Geplaatst 14 mei 2018 05:11 door Wally Schwab   [ 14 mei 2018 05:32 bijgewerkt ]

Vrienden van LeRoy,De volgende zaken zou ik onder uw aandacht willen aanbevelen:
  
Het berenklauw seizoen is begonnen en de eerste plantjes reeds gestoken.
Eerst steken en uittrekken en dan nog ff in stukkies hakken.   • En 12 mei is natuurlijk de tweede zaterdag van de maand, zodat er weer een Open dag is met allerlei activiteiten in het LeRoy-huis met thee en koffie van 13:00 – 15:00. We kunnen dan ook zagen en kloven van een aantal stammetjes, die het resultaat zijn van omgewaaide bomen.
  • Maandag 7 mei 2018 is er weer en bestuursvergadering met van 19:30 tot 20:00 vrije inloop voor bewoners, die iets op hun lever hebben dan wel graag iets in willen brengen.
  •  En houd onze facebook pagina in de gaten, waar vaak iets nieuw op te zien is

We gaan door, vooral in 2018!!!!

Wijn- en ciderproeverij

Geplaatst 14 mei 2018 05:00 door Wally Schwab   [ 14 mei 2018 05:03 bijgewerkt ]


Nieuw informatieboekje Vlindertuin Lewenborg

Geplaatst 15 apr. 2018 13:43 door Wally Schwab   [ 15 apr. 2018 13:44 bijgewerkt ]

De Vlindertuin in Lewenborg heeft een nieuw, informatief en kleurrijk boekje over wat er in de Vlindertuin te zien en te doen is. Hierin worden de meest voorkomende vlinders beschreven. Ook bevat het boekje informatie over planten en tips om vlinders en andere insecten aan te trekken. Het eerste exemplaar is op vrijdag 6 april feestelijk aangeboden aan het gemeentelijke gebiedsteam oost. Het boekje kost 1 euro en is verkrijgbaar op dinsdagen en vrijdagen in de Vlindertuin.

Bouw 32 appartementen voor 55+'ers in Lewenborg begonnen

Geplaatst 19 mrt. 2018 08:20 door Wally Schwab   [ 19 mrt. 2018 08:20 bijgewerkt ]

Woningcorporatie Lefier bouwt in Lewenborg 32 appartementen voor 55+’ers. Maandag 12 maart gaf wethouder Roeland van der Schaaf het startsein voor de bouw. Deze sociale huurwoningen worden de eerste nul-op-de-meter aardbevingsbestendige nieuwbouwappartementen in Groningen. Een nul-op-de-meter woning levert bij normaal energieverbruik minstens evenveel energie op als ze verbruikt. Een werkgroep van bewoners heeft goede input gegeven aan het plan dat er nu ligt. De komst van deze appartementen moet de doorstroming van eengezinswoningen naar appartementen op gang brengen. De bouw wordt naar verwachting begin 2019 afgerond. Kijk voor meer informatie op de website van Lefier.

Aandacht voor veiligheid in Lewenborg

Geplaatst 19 mrt. 2018 08:19 door Wally Schwab   [ 19 mrt. 2018 08:19 bijgewerkt ]

Gemeente, WIJ, politie en verschillende andere organisaties hebben in het afgelopen jaar diverse maatregelen genomen om de veiligheid en het gevoel van veiligheid in Lewenborg te verbeteren. Startpunt van deze aanpak was een wijkgesprek over veiligheid, juni vorig jaar in Het Dok. De ‘driehoek’ (burgemeester, politie en justitie) organiseerde dit wijkgesprek. Het WIJ-team en andere wijkorganisaties waren ook aanwezig. Na deze drukbezochte bijeenkomst heeft een verkeerskundige van de gemeente een aantal bijeenkomsten van bewonersorganisatie Golvend Lewenborg bezocht om samen met bewoners te zoeken naar oplossing voor lastige verkeerssituaties in de wijk. Dit heeft er onder meer toe geleid dat er op verschillende plekken zogenaamde voetgangershekken zijn geplaatst, waardoor fietsers en brommer- en scooterrijders niet meer over voetpaden en de stoep rijden.

Er zijn in het afgelopen jaar veel meer maatregelen genomen. Zo hebben politie en WIJ intensiever contact gezocht met groepen jongeren op schoolpleinen en hangplekken. Wilt u zelf bijdragen aan de veiligheid in Lewenborg of hebt u een goed idee, kom dan naar een bijeenkomst van Golvend Lewenborg, elke derde donderdag van de maand om 19.00 uur in Het Dok. Gebreken zoals kapotte verlichting kunt u telefonisch melden via 14 050, via onze website of de app MeldStad. Hebt u overlast of maakt u zich zorgen over iemand in de buurt? Bel 050 587 58 85 of meld het online.
 

Vlindertuin

Geplaatst 13 feb. 2018 13:34 door Wally Schwab   [ 13 feb. 2018 13:34 bijgewerkt ]

Het tuinseizoen moet nog beginnen, maar we zijn al druk bezig met het plannen van diverse activiteiten voor komend seizoen.

2 juni 2018  Wijn- en ciderproeverij op de Vlindertuin, samen met een expositie. 
9 en 10 juni Open Tuinen Dagen in Groningen (organisatie Groei&Bloei), ook op de Vlindertuin.
3 augustus  landelijke vlindertelling
4 augustus  workshop wilgentenen vlechten
In september een culturele avond.
Een datum voor de nachtvlinderavond volgt.
 
Verder zal in maart ons nieuwe informatieboekje van de Vlindertuin klaar zijn, met veel informatie over vlinders en planten.

Met vriendelijke groet,
Namens Vlindertuin Lewenborg,
Marlies Ulenbelt

1-7 of 7