Nieuws‎ > ‎

Wijknieuws

Atelier Horneman wint 3e prijs bij The Global Framing Awards

Geplaatst 24 aug. 2019 09:04 door Wally Schwab   [ 24 aug. 2019 09:05 bijgewerkt ]

Begin 2019 werd Martin Horneman al tweede van Nederland met zijn ingelijste actionhero pop van Captain America. Voor de landelijke inlijstwedstrijd van Art-Frame moest een stuk speelgoed ingelijst worden. Dit deed Horneman op bijzondere wijze door een poster op te plakken en als passe-partout te gebruiken. Het kleurrijke geheel dat nu in de winkel hangt valt goed op en doet menig voorbijganger stoppen om de lijst beter van dichtbij te bewonderen.
De pagina Framers Only is opgezet door de Amerikaan Mohammed Elyas uit New York en alleen toegankelijk voor lijstenmakers die elkaar tips en informatie geven. De Pagina heeft inmiddels ruim 2500 lijstenmaker leden uit de hele wereld. Maandelijks is er een inlijst wedstrijd met een thema. Toen Horneman de inlijstwedstrijd van Framers Only op Facebook voorbij zag komen aarzelde hij geen moment om ook daar zijn ingelijste Captain America in te zenden.  Het thema was COLOR en daar paste het werk goed bij. Een foto indienen op de Facebookpagina was voldoende. Betrokken leden van de pagina kunnen door een like te geven een stem uitbrengen welke zij het mooiste vinden. Er deden veel lijstenmakers mee met deze wedstrijd. De winnaar was snel duidelijk, een slimme lijstenmaker die een spotprent over president Trump had ingelijst kreeg veel aandacht en steeg gelijk boven iedereen uit. Wie derde zou worden was tot het einde toe spannend, maar uiteindelijk werd het Martin Horneman met zijn lijstenmakerij Atelier Horneman in Groningen. “een aangename verassing én stimulans om op deze koers door te gaan met lijsten maken” aldus Horneman.
Nieuwsbrief Le Roy juni 2019

Geplaatst 17 jul. 2018 05:25 door Wally Schwab   [ 24 jul. 2019 07:24 bijgewerkt ]


Vrienden van LeRoy.

De berenklauw bestrijding begint zijn vruchten af te werpen:
Wilgenbos centraal is de enige plek, waar ze nog niet uitgestoken zijn. De overige gebieden zijn nu bewerkt, maar volgend jaar zien we ze ongetwijfeld weer de kop op steken. Zoals de tuinder zegt: “1 jaar zaad, zeven jaar kwaad”

Op 3 juni is er weer een vergadering van het bestuur met een inloop van 19:30 – 20:00, waar een ieder zienswijzen kan inbrengen.

De open dag op 8 juni van 13:00 – 15:00 zal in het teken staan van de laatste nest berenklauwen uit roeien, waarna we ons op een volgende invasieve exoot kunnen werpen: de bamboe. Deze gaan we niet uitroeien, omdat ie best mooi is, niet gevaarlijk, voor tuinders heel nuttig (bonenstaken voor de stokbonen), maar beperken. Dit doen we door het graven van een geul om het gebied, waarin die mag blijven staan en daarin een soort plastic schot te plaatsen, wat hem binnen de perken zou moeten houden.

Het bestuur overweegt nog het organiseren van een wildplukdag in het gebied. Daarvoor zijn er een aantal mogelijkheden: een daarvan is een sessie van 1 uur voor € 15. Is daar belangstelling voor??? Zo ja, bericht het via een antwoord meel.

De imkers wilden een experiment met onderhoudarm groen starten in de plantenbak naast het gereedschapsschuurtje, maar daar moesten nog 2 stronken uit. Dat viel niet mee.
En dan moeten de wortels nog doorgehakt worden. Iets voor een vrijwilliger???

We gaan we door, ook in 2019!!!!

Nieuw informatieboekje Vlindertuin Lewenborg

Geplaatst 15 apr. 2018 13:43 door Wally Schwab   [ 15 apr. 2018 13:44 bijgewerkt ]

De Vlindertuin in Lewenborg heeft een nieuw, informatief en kleurrijk boekje over wat er in de Vlindertuin te zien en te doen is. Hierin worden de meest voorkomende vlinders beschreven. Ook bevat het boekje informatie over planten en tips om vlinders en andere insecten aan te trekken. Het eerste exemplaar is op vrijdag 6 april feestelijk aangeboden aan het gemeentelijke gebiedsteam oost. Het boekje kost 1 euro en is verkrijgbaar op dinsdagen en vrijdagen in de Vlindertuin.

Bouw 32 appartementen voor 55+'ers in Lewenborg begonnen

Geplaatst 19 mrt. 2018 08:20 door Wally Schwab   [ 19 mrt. 2018 08:20 bijgewerkt ]

Woningcorporatie Lefier bouwt in Lewenborg 32 appartementen voor 55+’ers. Maandag 12 maart gaf wethouder Roeland van der Schaaf het startsein voor de bouw. Deze sociale huurwoningen worden de eerste nul-op-de-meter aardbevingsbestendige nieuwbouwappartementen in Groningen. Een nul-op-de-meter woning levert bij normaal energieverbruik minstens evenveel energie op als ze verbruikt. Een werkgroep van bewoners heeft goede input gegeven aan het plan dat er nu ligt. De komst van deze appartementen moet de doorstroming van eengezinswoningen naar appartementen op gang brengen. De bouw wordt naar verwachting begin 2019 afgerond. Kijk voor meer informatie op de website van Lefier.

Aandacht voor veiligheid in Lewenborg

Geplaatst 19 mrt. 2018 08:19 door Wally Schwab   [ 19 mrt. 2018 08:19 bijgewerkt ]

Gemeente, WIJ, politie en verschillende andere organisaties hebben in het afgelopen jaar diverse maatregelen genomen om de veiligheid en het gevoel van veiligheid in Lewenborg te verbeteren. Startpunt van deze aanpak was een wijkgesprek over veiligheid, juni vorig jaar in Het Dok. De ‘driehoek’ (burgemeester, politie en justitie) organiseerde dit wijkgesprek. Het WIJ-team en andere wijkorganisaties waren ook aanwezig. Na deze drukbezochte bijeenkomst heeft een verkeerskundige van de gemeente een aantal bijeenkomsten van bewonersorganisatie Golvend Lewenborg bezocht om samen met bewoners te zoeken naar oplossing voor lastige verkeerssituaties in de wijk. Dit heeft er onder meer toe geleid dat er op verschillende plekken zogenaamde voetgangershekken zijn geplaatst, waardoor fietsers en brommer- en scooterrijders niet meer over voetpaden en de stoep rijden.

Er zijn in het afgelopen jaar veel meer maatregelen genomen. Zo hebben politie en WIJ intensiever contact gezocht met groepen jongeren op schoolpleinen en hangplekken. Wilt u zelf bijdragen aan de veiligheid in Lewenborg of hebt u een goed idee, kom dan naar een bijeenkomst van Golvend Lewenborg, elke derde donderdag van de maand om 19.00 uur in Het Dok. Gebreken zoals kapotte verlichting kunt u telefonisch melden via 14 050, via onze website of de app MeldStad. Hebt u overlast of maakt u zich zorgen over iemand in de buurt? Bel 050 587 58 85 of meld het online.
 

1-5 of 5