Nieuws‎ > ‎

Wijknieuws


Alleen nog pinnen bij loket Burgerzaken Lewenborg

Geplaatst 18 sep. 2017 12:02 door Wally Schwab   [ 18 sep. 2017 12:03 bijgewerkt ]


 

Bij het gemeenteloket Burgerzaken in Lewenborg kan vanaf maandag 2 oktober alleen nog met pinpas betaald worden. Dit is veiliger. Momenteel gebeurt 90 procent van de betalingen hier al met een pinpas. Ook bij het loket Burgerzaken in Hoogkerk kan per 2 oktober niet meer met contant geld betaald worden. Bij het loket Burgerzaken aan de Kreupelstraat in het centrum is dit nog wel mogelijk. Kijk voor adressen en openingstijden van de loketten op onze website.

Atelier Horneman: Tentoonstelling schilderwedstrijd ‘Meesters van toen’

Geplaatst 12 sep. 2017 13:26 door Wally Schwab   [ 12 sep. 2017 13:26 bijgewerkt ]

Vanaf dinsdag 5 september hangen er ruim twintig schilderijen in de galerie van Atelier Horneman. Diverse deelnemers die mee hebben gedaan aan de schilderwedstrijd ‘Meesters van toen’ tonen hier hun werk.

Deze wedstrijd is ontstaan als openingsactie bij de start van de verkoop van kunstenaarsbenodigdheden. Aan de eerste honderd klanten die schilders- of tekenmateriaal kochten werd door Atelier Horneman een gratis schildersdoek weggegeven. Er werd gevraagd om op dit doekje een eigen werk te maken met verwijzingen naar het werk van bekende kunstenaars uit het heden of verleden.

Zowel amateurschilders als professionals en mensen van jong tot oud, hebben meegedaan. Zij hebben een eigen vertaling van een werk van een beroemde kunstenaar gemaakt op een schildersdoek van dertig bij veertig centimeter. Bekende kunstenaars waarnaar door de deelnemers verwezen is, zijn o.a. Johannes Vermeer, Paulus Potter, Vincent van Gogh, Claude Monet en Vassily Kandinsky. Vanaf dinsdag 5 september kan er door het publiek gestemd worden op de schilderijen. Degene met de meeste stemmen wint een olieverf schilderskist ter waarde van circa honderdzestig euro. De tweede prijswinnaar wint een acrylverf schilderskist en de derde prijswinnaar gaat naar huis met een aquarelverf set.


De werken hangen tot en met 25 november in de galerie en tot die datum kan er gestemd worden. Om 16.00 uur zullen er die dag in feestelijke sfeer, de winnaars bekend worden gemaakt.

Afschaffen contant betalen publieksbalie Lewenborg

Geplaatst 26 jul. 2017 08:26 door Wally Schwab   [ 26 jul. 2017 08:27 bijgewerkt ]


Nieuwsbrief Le Roy 3 september 2017

Geplaatst 7 jun. 2017 07:30 door Wally Schwab   [ 12 sep. 2017 13:15 bijgewerkt ]

http://www.leroy-groningen.nl/

Vrienden van LeRoy,


De volgende zaken zou ik onder uw aandacht willen aanbevelen:  • Het zomerreces is weer voorbij, we gaan er weer fris tegenaan.

  • Maandag 4 september is de eerste bestuursvergadering met van 19:30 tot 20:00 vrije inloop voor bewoners, die iets op hun leveer hebben.

  • Zaterdag 9 september ’17 is er weer een OpenDag in het LeRoy-huis, waar een iedere een bakkie troost kan halen, ideeën ventileren of aan de slag met diverse werkzaamheden zoals bramen knippen of opschot verwijderen.

  • Uit de vuurplaats ontmoetingen is een nieuwe werkgroep ontstaan genaamd Hart & Ziel, die activiteiten gaat ontwikkelen in de Natuurwerkplaats. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden

  • Over vuurplaats gesproken: op 29 juli werd door 4 vrijwilligers een olifantenpaadje belegd met grit.

  • De bijentuin, die overwoekerd was, werd gemaaid

  • En een enthousiaste onderwaterfotograaf maakte pjotoos van onze vijvers.

Al deze zaken kunt u nalezen op onze facebook pagina, waar ook photoos gepubliceerd zijn

We gaan door!!!!
Definitieve ontwerpen fietspad Midscheeps zijn klaar 2017-01-25

Geplaatst 27 jan. 2017 05:22 door Reint Bijleveld

fietspad Midscheeps zijn klaar. Na een inloopbijeenkomst zijn de ontwerpen op een paar kleine punten aangepast. De gemeente, bewonersorganisatie Scheepsraad, de Fietsersbond en OV bureau Q-buzz kwamen overeen dat fietsers overal voorrang krijgen. Het fietspad maakt deel uit van de Fietsstrategie 2015-2025 en sluit aan op een fietsroute Plus naar Ten Boer. Naar verwachting starten de werkzaamheden komende zomer.  
Lees meer in het voorstel aan de raad

1-5 of 5