Nieuws‎ > ‎

Wijknieuws

Nieuwsbrief Le Roy september 2018

Geplaatst 17 jul. 2018 05:25 door Wally Schwab   [ 24 sep. 2018 08:00 bijgewerkt ]
Vrienden van LeRoy,

De volgende zaken zou ik onder uw aandacht willen aanbevelen:

  • Maandag 1 oktoberr 2018 is er weer en bestuursvergadering met van 19:30 tot 20:00 vrije inloop voor bewoners, die iets op hun lever hebben dan wel graag iets in willen brengen.

  • En houd onze facebook pagina in de gaten, waar vaak iets nieuw op te zien is:

    • in augustus 2 branden in het gebied tussen mast, kajuit en patrijspoort terwijl we juist zo ijverig bezig waren houtrillen aan te leggen voor de kleine beestjes,

    • in het circuit een aantal reparaties verricht

  • Tenslotte is er nog de villa atlantis, die dwars voor onze hoofdweg door het gebied tussen kajuit en mast liep. Met Rob Hendriks, architect van daad, gaan we een plan maken voor de herinrichting van het gebied, dat nu lekker overhoop ligt. Nieuwe kansen dus en bovendien weer mogelijkheden om invloed uit te oefenen op je eigen woonomgeving, ook al is die ff bruut verstoord door deze flat. En om het beinvloeden van onze woonomgeving is het LeRoy-gebied er gekomen en ingericht.

  • Inmiddels is er weer een vergadering hierover geweest: Rob heeft een opzet gemaakt, die voor Lefier aanleiding was om een opdracht brief te schrijven. Daarop maakt rob een communicatie schema om met alle belanghebbenden te praten, maar dan moet het in november wel klaar zijn in verband met de vergunning aanvraag. Daar horen toch ook wel de bomenridders bij, die nu tegen iedere kap bezwaar maken

  • Het bestuur maakt zich ernstige zorgen om de leeftijd van de bestuurders, ze zijn allemaal in de 60 en er is er zelfs een van 75. Dus we kijken uit naar jong bloed. Kom op 3 september naar de vergadering en kom eens meekijken waar dit allemaal over gaat en wel zaken het bestuur zoal behandeld. Dit kun je natuurlijk ook op onze website zien in de map documenten, waar jaarverslagen en statuten staan alsmede het convenant dat het bestuur met de gemeente groningen sloot. Kennelijk maakt in dit emailbestand niemand zich druk om de leeftijd van het bestuur, want er was op 3 september niemand om onze werkzaamheden te observeren. U denkt zeker, dat we tegenwoordig toch 100 worden en de AOW naar 80 gaat dus vooral doorgaan is het motto.

We gaan door, vooral in 2018!!!!

Nieuw informatieboekje Vlindertuin Lewenborg

Geplaatst 15 apr. 2018 13:43 door Wally Schwab   [ 15 apr. 2018 13:44 bijgewerkt ]

De Vlindertuin in Lewenborg heeft een nieuw, informatief en kleurrijk boekje over wat er in de Vlindertuin te zien en te doen is. Hierin worden de meest voorkomende vlinders beschreven. Ook bevat het boekje informatie over planten en tips om vlinders en andere insecten aan te trekken. Het eerste exemplaar is op vrijdag 6 april feestelijk aangeboden aan het gemeentelijke gebiedsteam oost. Het boekje kost 1 euro en is verkrijgbaar op dinsdagen en vrijdagen in de Vlindertuin.

Bouw 32 appartementen voor 55+'ers in Lewenborg begonnen

Geplaatst 19 mrt. 2018 08:20 door Wally Schwab   [ 19 mrt. 2018 08:20 bijgewerkt ]

Woningcorporatie Lefier bouwt in Lewenborg 32 appartementen voor 55+’ers. Maandag 12 maart gaf wethouder Roeland van der Schaaf het startsein voor de bouw. Deze sociale huurwoningen worden de eerste nul-op-de-meter aardbevingsbestendige nieuwbouwappartementen in Groningen. Een nul-op-de-meter woning levert bij normaal energieverbruik minstens evenveel energie op als ze verbruikt. Een werkgroep van bewoners heeft goede input gegeven aan het plan dat er nu ligt. De komst van deze appartementen moet de doorstroming van eengezinswoningen naar appartementen op gang brengen. De bouw wordt naar verwachting begin 2019 afgerond. Kijk voor meer informatie op de website van Lefier.

Aandacht voor veiligheid in Lewenborg

Geplaatst 19 mrt. 2018 08:19 door Wally Schwab   [ 19 mrt. 2018 08:19 bijgewerkt ]

Gemeente, WIJ, politie en verschillende andere organisaties hebben in het afgelopen jaar diverse maatregelen genomen om de veiligheid en het gevoel van veiligheid in Lewenborg te verbeteren. Startpunt van deze aanpak was een wijkgesprek over veiligheid, juni vorig jaar in Het Dok. De ‘driehoek’ (burgemeester, politie en justitie) organiseerde dit wijkgesprek. Het WIJ-team en andere wijkorganisaties waren ook aanwezig. Na deze drukbezochte bijeenkomst heeft een verkeerskundige van de gemeente een aantal bijeenkomsten van bewonersorganisatie Golvend Lewenborg bezocht om samen met bewoners te zoeken naar oplossing voor lastige verkeerssituaties in de wijk. Dit heeft er onder meer toe geleid dat er op verschillende plekken zogenaamde voetgangershekken zijn geplaatst, waardoor fietsers en brommer- en scooterrijders niet meer over voetpaden en de stoep rijden.

Er zijn in het afgelopen jaar veel meer maatregelen genomen. Zo hebben politie en WIJ intensiever contact gezocht met groepen jongeren op schoolpleinen en hangplekken. Wilt u zelf bijdragen aan de veiligheid in Lewenborg of hebt u een goed idee, kom dan naar een bijeenkomst van Golvend Lewenborg, elke derde donderdag van de maand om 19.00 uur in Het Dok. Gebreken zoals kapotte verlichting kunt u telefonisch melden via 14 050, via onze website of de app MeldStad. Hebt u overlast of maakt u zich zorgen over iemand in de buurt? Bel 050 587 58 85 of meld het online.
 

1-4 of 4