Nieuws‎ > ‎

Wijknieuws

Nieuwsbrief Le Roy januari 2019

Geplaatst 17 jul. 2018 05:25 door Wally Schwab   [ 29 jan. 2019 03:12 bijgewerkt ]

Vrienden van LeRoy,

De volgende zaken zou ik onder uw aandacht willen aanbevelen:


  • We maken er op 12 december weer een Open dag van met allerlei activiteiten in het LeRoy-huis met thee en koffie van 13:00 – 15:00. De paden kunnen natuurlijk weer aangepakt worden, maar er is ook nog wel wat hout te kloven

  • Zaterdag 8 december waren er wel 8 vrijwilligers in de weer om vanaf de Wilgenbosbrug het pad door het Wilgenbos te beleggen te beleggen. Daarbij werd ook nog linksaf geslagen een een stuk rixhting Grootzeil belegd. Geweldig wat een actie Van de 4 kuub bleef nog ¾ over, dat op de donderdag daarna werd verwerkt.


  • 7 januari 2019 is er weer een bestuursvergadering met van 19:30 tot 20:00 vrije inloop voor bewoners, die iets op hun lever hebben dan wel graag iets in willen brengen.


  • En houd onze facebook pagina in de gaten, waar vaak iets nieuw op te zien is


  • Het bestuur maakt zich ook ernstige zorgen om de relatie met de gemeente, die ons nogal eens overrijdt in de zin van besluiten zonder ons over ons. Maar een nieuwe lente een nieuw geluid: we zullen het n nieuwe bestuur uitnodigen om in mei 2019 met ons samen de stand van zaken te bekijken.


  • Bij de fruittuin ligt inmiddels al enige tijd 10 kuub biomest, die de tuinders van Want hadden aangevraagd, maar daar kunnen we ook wel wat voor de fruitstruiken gebruiken


Deze fruittuin is verrijkt met 10 fruitstruiken en 3 fruitbomen uit de VogelenVlindertuin nabij het Pinetum, die nog net voor het oudjaar een update hebben gegeven met behulp van Mulder loonbedrijf: kweek geschraapt en een vijver voorbereid.

Nieuw informatieboekje Vlindertuin Lewenborg

Geplaatst 15 apr. 2018 13:43 door Wally Schwab   [ 15 apr. 2018 13:44 bijgewerkt ]

De Vlindertuin in Lewenborg heeft een nieuw, informatief en kleurrijk boekje over wat er in de Vlindertuin te zien en te doen is. Hierin worden de meest voorkomende vlinders beschreven. Ook bevat het boekje informatie over planten en tips om vlinders en andere insecten aan te trekken. Het eerste exemplaar is op vrijdag 6 april feestelijk aangeboden aan het gemeentelijke gebiedsteam oost. Het boekje kost 1 euro en is verkrijgbaar op dinsdagen en vrijdagen in de Vlindertuin.

Bouw 32 appartementen voor 55+'ers in Lewenborg begonnen

Geplaatst 19 mrt. 2018 08:20 door Wally Schwab   [ 19 mrt. 2018 08:20 bijgewerkt ]

Woningcorporatie Lefier bouwt in Lewenborg 32 appartementen voor 55+’ers. Maandag 12 maart gaf wethouder Roeland van der Schaaf het startsein voor de bouw. Deze sociale huurwoningen worden de eerste nul-op-de-meter aardbevingsbestendige nieuwbouwappartementen in Groningen. Een nul-op-de-meter woning levert bij normaal energieverbruik minstens evenveel energie op als ze verbruikt. Een werkgroep van bewoners heeft goede input gegeven aan het plan dat er nu ligt. De komst van deze appartementen moet de doorstroming van eengezinswoningen naar appartementen op gang brengen. De bouw wordt naar verwachting begin 2019 afgerond. Kijk voor meer informatie op de website van Lefier.

Aandacht voor veiligheid in Lewenborg

Geplaatst 19 mrt. 2018 08:19 door Wally Schwab   [ 19 mrt. 2018 08:19 bijgewerkt ]

Gemeente, WIJ, politie en verschillende andere organisaties hebben in het afgelopen jaar diverse maatregelen genomen om de veiligheid en het gevoel van veiligheid in Lewenborg te verbeteren. Startpunt van deze aanpak was een wijkgesprek over veiligheid, juni vorig jaar in Het Dok. De ‘driehoek’ (burgemeester, politie en justitie) organiseerde dit wijkgesprek. Het WIJ-team en andere wijkorganisaties waren ook aanwezig. Na deze drukbezochte bijeenkomst heeft een verkeerskundige van de gemeente een aantal bijeenkomsten van bewonersorganisatie Golvend Lewenborg bezocht om samen met bewoners te zoeken naar oplossing voor lastige verkeerssituaties in de wijk. Dit heeft er onder meer toe geleid dat er op verschillende plekken zogenaamde voetgangershekken zijn geplaatst, waardoor fietsers en brommer- en scooterrijders niet meer over voetpaden en de stoep rijden.

Er zijn in het afgelopen jaar veel meer maatregelen genomen. Zo hebben politie en WIJ intensiever contact gezocht met groepen jongeren op schoolpleinen en hangplekken. Wilt u zelf bijdragen aan de veiligheid in Lewenborg of hebt u een goed idee, kom dan naar een bijeenkomst van Golvend Lewenborg, elke derde donderdag van de maand om 19.00 uur in Het Dok. Gebreken zoals kapotte verlichting kunt u telefonisch melden via 14 050, via onze website of de app MeldStad. Hebt u overlast of maakt u zich zorgen over iemand in de buurt? Bel 050 587 58 85 of meld het online.
 

1-4 of 4