Klachten‎ > ‎

KCC

Wat doet het Klant Contact Centrum van de gemeente?

Vroeger kende de gemeente Groningen allemaal verschillende telefoonnummers. En moest u bij elk onderwerp nadenken welk nummer u moest bellen. Dat is gelukkig voorbij. We zijn nu ‘Eén stad, één organisatie, met één ingang’. Met ook één KCC (Klant Contact Centrum). Wat doet het KCC precies?
www.gemeentegroningen.nl

Het KCC van de gemeente beantwoordt telefoontjes en vragen via de sociale media van bewoners, ondernemers en instellingen uit onze stad. We zijn bereikbaar via verschillende kanalen en verwerken alle binnenkomende signalen.

Servicenormen
We tonen hierbij één gezicht naar buiten en naar binnen. Daarnaast willen we ook met minder middelen, op een slimme manier meer kunnen doen. We denken na over wat u van de gemeente wil weten en op welke manier. Het KCC werkt met servicenormen, zodat u weet wat u van de dienstverlening en kwaliteit kan verwachten.
U vindt de servicenormen op: gemeente.groningen.nl/servicenormen-wat-u-van-de-gemeente-mag-verwachten

Wat gebeurt er met uw melding of vraag?

Het KCC probeert op zoveel mogelijk vragen direct antwoord te geven. Als dat niet lukt, dragen we de vraag over aan specialisten binnen de gemeentelijke organisatie. Denk bijvoorbeeld aan het Loket Parkeren of een wijkpost van Stadsbeheer. Zij zorgen dan dat u antwoord krijgt.


Zaakgericht werken
De gemeente Groningen voert op dit moment ‘zaakgericht werken’ in. Dit betekent we alle vragen en aanvragen gaan volgen via een zakensysteem. Hierdoor weten we wat er al is gebeurd en nog moet gebeuren. Zo kunnen we beter bewaken of u op tijd antwoord krijgt.


Wilt u een melding over uw buurt doen?
Dat kan digitaal via de meldingenkaart op http://fleximap.groningen.nl/gnmaps/meldingen/ of via
de MeldStad app https://gemeente.groningen.nl/app-meldstad-voor-android-en-iphone

Alle contactgegevens op een rijtje:
Telefoon: 14050 (zonder kengetal tussen 8:30 en 17:00 uur op werkdagen)
Email:
info@groningen.nl
Twitter: @gem_groningen
Facebook: groningen050
Whatsapp: 06-12 82 39 73
Internet:
gemeente.groningen.nl/