Rocrail

Index:
Letop: alle beschreven configuratie stappen zijn gebaseerd op de layout van 'De Rangeerbaan' zoals weergegeven in Schermafbeelding 01.

Rondje rijden voor de BR01 (met de klok mee (CW)
Rondje rijden voor de BR64 (tegen de klok in (CCW)
Instelling Loc eigenschappen


Rocrail Configuratie:
In de Rocrail Config. pagina's heb ik de verbeterde configuratie opgeschreven zoals die op dit moment op 'De Rangeerbaan' functioneert. Deze configuratie maakt gebruik van meer functionaliteit van  Rocrail zodat je niet gedwongen bent  om per rijweg en per Rijrichting een unieke rijweg te definiëren. Als ik op je op de eerder gepubliceerde wijze verder zou gaan, krijg je een veelvoud aan Rijwegen hetgeen het onderhoud erg arbeids intensief  maakt.

Met dank aan het Rocrail Forum: Ronald & Christian!!!

Let op: de beschreven configuratie werkt op mijn baan, voor je eigen baan zul je wellicht aanpassingen moeten maken, daar de opzet zal afwijken van De Rangeerbaan.

Een  praktische tip is om eerst een tekening te maken met je rijrichtingen die je in gedachten hebt, en dan de Blokken en Rijwegen te gaan aanmaken.

De configuratie t.b.v. het kunnen rijden op de automaat kun je het beste in deze volgorde uitvoeren:
  1. Eerst de Blokken aanmaken: Rocrail Config. Blok1
  2. Dan de Rijwegen aanmaken: 07 Config. Rijweg Blok3-Blok2, en deze per stuk eerst testen door het opgeven van de bestemming per Blok aan de Locomotief in het betreffende Blok waar hij staat.
  3. Dan het Dienstrooster aanmaken 09 Configuratie Dienstrooster 01
En vervolgens de stappen uitvoeren voor de binnen cirkel.
Twee Dienstroosters in Rocrail operationeel!
Het inregelen van de juiste configuratie kost wel even wat tijd. Daarom hier de instellingen zoals ik ze in mijn geval heb gemaakt om met de Dienstroosters- of op de Automaat te kunnen rijden op "De Rangeerbaan".

Tip 1 : Een goede (duitstalige) handleiding is:

Tip 2: Je kunt Rocrail ook in Simulatie modus starten om alles eerst uit te testen. Het leuke is dat dit ook mogelijk is zonder dat je alle electronica als bezetmelders etc. hebt aangesloten. 

Schermafbeelding 01:
 Het spoorplan met de Blokindeling zoals dat nu gedefinieerd is.


Overzichts foto: