MIR-Methode
zelfheling in een HANDomdraai


In 2009 ontwikkelde Mireille Mettes in haar praktijk samen met haar cliënten, de MIR-Methode. Nadat de
MIR-Methode klaar was, sloot ze haar praktijk omdat ze zag dat haar cliënten nu zelfstandig verder konden.
Ze voelde diep van binnen dat ze deze ontdekking niet voor zichzelf mocht houden, maar dat het voor iedereen bedoeld was. Ze maakte een instructievideo over de MIR-Methode en zette die op internet. Sindsdien verspreidt de MIR-Methode zich over Nederland en zelfs de wereld rond.


Je lichaam activeren tot zelfheling
De naam 'MIR' staat voor Mentaal Intuïtieve Reset. De MIR-Methode is een Zelfhelingsmethode en is bedoeld voor mensen met emotionele en lichamelijke klachten die daar graag zelf wat aan willen doen. De methode zorgt er namelijk voor dat het zelfhelende vermogen van je lichaam weer wordt geactiveerd. Wat je daarvoor moet doen, kan je zelf en in je eigen omgeving. Het uitvoeren van de MIR-Methode kost je niet meer dan
2 keer 2 minuten per dag. Het enige dat je nodig hebt, is je beide handen en doorzettingsvermogen om het minstens 4 weken vol te houden. De meeste mensen vinden dat niet moeilijk, omdat ze merken dat er wat gebeurt en dat er verbetering is na de eerste weken.


MIR-Methode en Wereldvrede
De naam 'MIR' betekent ook 'Vrede' in het Russisch. In haar boek schrijft Mireille: "Dit boek draag ik op aan iedereen die zich, bewust of onbewust, inzet voor een fijnere wereld waarin we in harmonie en vrijheid met elkaar kunnen samenleven." Ze is ervan overtuigd dat wanneer miljoenen mensen werken aan hun innerlijke vrede, zij met z'n allen een beweging in de wereld op gang brengen die uiteindelijk resulteert in Wereldvrede. Ze was dan ook aangenaam verrast toen ze later ontdekte dat 'MIR' niet alleen 'Vrede' betekent in het Russisch, maar ook in de 'Wereld'! In juni 2015 is haar boek: "Waarom ben ik in Vredesnaam op aarde" uitgekomen.


Hoe werkt het?
Om de MIR-Methode te doen, maak je gebruik van je handen en lees je de woorden/zinnen van de 9 stappen. Je aait met je ene hand liefdevol rondjes over bijvoorbeeld je andere hand. Het mag ook een andere plek op jouw lichaam zijn. Links- of rechtsom is niet van betekenis. Doorvoel maar waar je wil aaien. Dit liefdevol aaien brengt je meer in contact met jezelf en stelt je onbewuste gerust.
Terwijl je cirkels aait, lees je stap 1 tot en met 9 hard op. Elke stap noem je 3x. De volgorde is van belang, elke volgende stap ondersteunt de vorige(n) en zó werken ze optimaal.

 
De 9 stappen van de MIR-Methode
1. Zuurgraad optimaliseren.
2. Detox alle toxische belasting.
3. Vader loskoppelen.
    Moeder loskoppelen.
4. Meridianen zuiveren.
5. Alle tekorten aanvullen.
6. Hormoonstelsel in evenwicht brengen.
7. Basisbehoeften aanvullen.
8. Chakra’s en aura optimaliseren.
9. Missie verduidelijken.
2x per dag herhalen, minstens 4 weken lang doen. Mensen die nog gezondheidsklachten hebben, blijven de MIR-Methode doen totdat de klachten weg zijn. Het raadplegen van een begeleider kan extra ondersteuning bieden.

Wat doet een MIR-Methode begeleider?
Een MIR-Methode begeleider werkt met jou samen aan een MIR-Methode op Maat. Dat is een op maat gemaakte lijst met zinnen die je thuis gaat aaien. De begeleider werkt via spiertesten. In het consult test zij (hij) of er blokkades zijn die de werking van de 9 stappen vertragen. Zij (hij) werkt met jou aan die blokkades, waardoor het effect van de MIR-Methode zal versnellen.
MIR-Methode begeleiders zijn door Mireille Mettes opgeleid en volgen jaarlijks haar nascholing. Ze hebben bovendien een rechtstreekse lijn met Mireille om navraag te doen over een cliënt en voor intervisie.

In 2011 volgde ik de Basiscursus bij Mireille en liet mij in 2012 scholen in 'spiertesten'. Dit bleek niet mijn ingang te zijn. Ik luister vanuit mijn intuïtie. Tot en met 2015 volgde ik jaarlijks de nascholingen bij Mireille en sta met haar in contact. U vindt mij sinds 2016 niet meer op de begeleiders site OMDAT ik geen gebruik maak van 'de MIR-Methode op Maat' via spiertesten. 

U bent van harte welkom voor uitleg, toelichting over en kennismaking met de werking van de Negen stappen, de Kinder- en de Babymir.  Schroom niet te bellen of een afspraak te maken. Het is bijzonder de werking te gaan ervaren.
.
Instructievideo
Op de website, www.mirmethode.nl, staat een uitgebreide instructie video van Mireille Mettes. Daarin legt Mireille uit hoe de 9 stappen werken en wat de functie van het liefdevol aaien is. Ook vind je op deze site in haar agenda wanneer en waar ze lezingen houdt.
Zo u wilt, bekijk ook de video's over Verslaving en Zelfliefde.