Nieuwtjes

Familiedag, de voorbereidingen zijn gestart ...

Geplaatst 8 mrt. 2010 11:59 door De Nief Bloemen Wijk

De Nief Bloemenwijk is gestart met de voorbereidingen voor de Familiedag op zaterdag 4 september 2010. Heb je ideeën, suggesties om die dag in te kleden of opmerkingen over wat beter zou kunnen in vergelijking met de vorige Familiedag, laat het ons weten, dan kunnen we hiermee rekening houden!

Verenigde wijk raad

Geplaatst 8 mrt. 2010 11:58 door De Nief Bloemen Wijk

Op 9 maart 2010 vindt in Beerse een wijkraad plaats waaraan de verschillende wijken mogen deelnemen. Ook De Nief Bloemenwijk is aanwezig op deze vergadering. Heb je opmerkingen of ideeën over onze wijk, het speelplein,....laat dit dan weten zodat dit aangekaart worden tijdens deze vergadering!

Helpende handen

Geplaatst 8 mrt. 2010 11:57 door De Nief Bloemen Wijk

Op zondag 4 april 2010 vindt het 'paaseieren rapen' op het plein opnieuw plaats! Zin om een handje te helpen, laat het ons weten.

Vandalisme

Geplaatst 22 jan. 2010 05:13 door De Nief Bloemen Wijk

Het zal je niet ontgaan zijn dat de laatste tijd op het speelplein in de wijk verschillende zaken werden kapotgemaakt (netten achter de goalen op het voetbalveld, electriciteitspalen, grafitti,...). Wat kunnen wij als bewoner en/of als bestuur hieraan doen?
Als wijkbestuur kunnen wij deze vandalenstreken melden in de wijkraad; dit werd reeds gedaan en zullen wij ook blijven doen. Via de geijkte kanalen komen deze meldingen dan terecht bij de politie. Met deze laatste werd reeds overeengekomen dat er meer controle op het plein zal gebeuren. 
Als wijkbestuur kunnen wij geen klacht neerleggen. Indien een bewoner iemand betrapt op het kapotmaken van eender wat op het speelplein, dient deze dit te melden via 101 (dit kan eventueel anoniem zodat de betrokken vandaal niet weet wie de beller is). Indien een bewoner opmerkt dat iets is kapotgemaakt op het speelplein, kan hij de politiepost van Beerse hierover contacteren op het nummer 014/61.10.03 Zulke zaken mogen kenbaar gemaakt worden aan iemand van het bestuur/site zodat dit eveneens kan aangehaald worden in de wijkraad.
Het is geenszins een goed idee om een burgerwacht op te richten; een betere oplossing kan 'verhoogde sociale controle' zijn: eens over het speelplein wandelen, eens meer passeren met de fiets, eens even gaan kijken....
Als iedereen zijn steentje bijdraagt, kan het speelplein een leuke plaats zijn/blijven voor onze kinderen!


Het wijkbestuur. 

Naar de efteling op maandag 21/09

Geplaatst 15 sep. 2009 10:17 door De Nief Bloemen Wijk

Beste buurtbewoners,
Naar jaarlijkse gewoonte gaan we ook dit jaar weer richting Kaatsheuvel op de maandag tijdens de kermisweek (vrije dag op school), voor een onvergetelijk dagje Efteling.
Ik was net even de tarieven aan't bekijken en reeds vanaf 20 personen kan je aan groepstarief binnen. (dit scheelt €5! per ticket €23 ipv 28€)
Bij deze lanceer ik dan ook de vraag of er interesse is om samen af te spreken aan de ingang om als groep de kassa's te passeren, daarna doet iedereen wat hij wil.
 
Mvg,
 
Koen Vlemincx

Skateboards verdwenen

Geplaatst 2 aug. 2009 06:39 door De Nief Bloemen Wijk

Op zaterdag 1 augustus werden onze jongens hun skate-board op het speelpleintje meegenomen terwijl ze daar aan het spelen waren.
1 skate-board is van cars het andere is gewoon zwart.
Wie heeft hier iets van gemerkt of gezien of wie weet waar ze nu zijn?
Gelieve dit dan te laten weten op 014/61.06.55
adres; Klaproosstraat 19
 
alvast bedankt
Pascale

Gevonden!!

Geplaatst 30 mei 2009 03:05 door De Nief Bloemen Wijk

Gevonden: Lichtbruin konijn met een witte snuit en een witte vlek op de rug.

                 Vorige week gevonden op het speelpleintje.

                 je kan het komen halen in de Klaproosstraat 15.

gratis salon af te halen in de klaproosstraat 10

Geplaatst 31 mrt. 2009 06:31 door De Nief Bloemen Wijk   [ 31 mrt. 2009 08:18 bijgewerkt ]

hallo,
wij hebben een salon - een oud salon weliswaar - dat gratis mag afgehaald worden, eind april.....
2 zit en 2-1zitten.

tel. 0476/535336

groetjes,

Veerle

Kunst in de wijk

Geplaatst 20 feb. 2009 07:29 door De Nief Bloemen Wijk   [ 20 feb. 2009 07:34 bijgewerkt ]

Kunst in de wijk: cultuur in onze wijk: vanuit de gemeente Beerse wordt de wijk de mogelijkheid geboden om een kunststuk in onze wijk te plaatsen. De bedoeling is dat bewoners in samenspraak met een kunstenaar een ontwerp van een kunstwerk maken. De kunstenaar zal dit ontwerp dan uitwerken waarna dit geplaatst zal worden in de wijk. Indien hiervoor interesse bestaat binnen de wijk, mag je contact opnemen via info@deniefbloemenwijk.be

Speelpleintje - Crossparcours

Geplaatst 20 feb. 2009 07:28 door De Nief Bloemen Wijk   [ 20 feb. 2009 07:34 bijgewerkt ]

Speelpleintje - Crossparcours: Schepen Bart Craane stelde in de wijkraad dd. 17/02/09 voor om de verschillende crossparcoursen die ontstaan op de verschillende pleintjes van de wijken te laten fatsoeneren en heraanleggen om zo in eerste instantie de veiligheid van alle bezoekers (vooral de kleinsten onder ons) te verbeteren, maar ook om dit niet uit de hand te laten lopen zoals dat nu in veel gevallen gebeurt. Het bestuur van De Nief Bloemenwijk steunt dit initiatief en is vragende partij! 

1-10 of 18