Zakelijk conflict

Ook tussen bedrijven ontstaan meningsverschillen die niet zondermeer zijn op te lossen.
Je hebt wellicht de neiging de ander voor de rechter te slepen, of misschien dreigt de ander daar mee. Maar heb je je al afgevraagd wat dat kost en in welke mate het de relatie belast als je straks eigenlijk nog zaken zou willen doen met die ander?
 
Zakelijk juridische trajecten kunnen zich jaren voortslepen. Zo begint het met enkele brieven tussen de wederzijdse advocaten in de hoop dat de ander jouw standpunt ziet en aan zijn verplichtingen zal voldoen. Bijvoorbeeld een betaling, juiste levering of interpretatie van een overeenkomst. Maar als de druk op de ketel staat omdat je bijvoorbeeld het geld hard nodig hebt, besluit je wellicht de druk op te voeren en een kort geding aan te spannen. Je vindt immers dat je gelijk hebt.
 
Maar de werkelijkheid is weerbarstiger. Een rechter kijkt namelijk heel anders naar jouw probleem. Ten eerst vraagt die zich af of er wel een zwaarwegend belang is om jouw zaak in kort geding te behandelen. Zo niet, dan wijst hij je verzoek af en verwijst naar een normale bodemprocedure. De eerste kosten zijn gemaakt en je bent nu enkele maanden verder. De bodemprocedure duurt zomaar een half jaar en wat als de rechter geen geschikte uitspraak doet? Want hier gaat het vaak fout. De rechter gaat je niet gelijk geven, maar een eigen oordeel vellen en dat hoeft niet in jou straatje te passen. Hij kan je eis toewijzen, maar meestal geeft hij enkele overwegingen en aanwijzingen mee in zijn uitspraak die je danig in de weg kunnen zitten omdat de advocaat van de ander ze anders gaat uitleggen dan die van jou. Je bent dus niets opgeschoten en weer tijd en geld kwijt. Wat er in de praktijk dan meestal gebeurt, is dat partijen dan toch maar met elkaar om de tafel gaan zitten. Precies dat wat jullie meteen al hadden kunnen doen, zonder tienduizenden euro's uit te geven aan juridische kosten.
 
Is dit wat je wilt? Laat je je emoties spreken in plaats van je (zakelijk) verstand?
Want waar gaat het nou eigenlijk om? Dat jullie weer met elkaar kunnen communiceren en tot oplossingen komen, toch? Je hebt dus iemand nodig die jullie helpt weer naar elkaar te luisteren en helpt met onderhandelen, maar nu vanuit respect voor elkaars belangen. Werk dus voor een mediator.
 
Nu is niet elke mediator geschikt om een zakelijke mediation te leiden. Kennis en ervaring in het zakelijk verkeer helpt de mediation efficiënt te laten verlopen en dat scheelt in de kosten.
De Nationale Mediator kan een geschikte mediator voor je selecteren, want net als advocaten hebben mediators meestal een expertise. Maar er zijn veel mediators met een kleine praktijk op zoek naar werk. Zo doen ze bijvoorbeeld meestal echtscheidingen en dan belt iemand met een zakelijk conflict . . . . Vraag dus altijd goed door om niet alleen een goed gevoel te krijgen bij de persoon, maar ook enig idee van de kennis en ervaring.
 
Lees hier verder over mediation en de kwalificaties van een goede mediator.