Conflictcoaching

Niet altijd is het nodig om in een conflict een mediator in te zetten. Soms lukt dat ook niet als één van de partijen er nog niet aan toe is, het niet aandurft, of gewoonweg niet wil.
 
Het kan ook zijn dat jij wel een conflict ervaart, maar de ander niet. Doe niet zo moeilijk, hoor je dan en de ander wimpelt je af. In zo'n geval kan een conflictcoach uitkomst bieden.
 
Je wordt dan éénzijdig bijgestaan in je conflict met de ander.
De conflictcoach helpt je de zaken op een rijtje te zetten en het conflict te analyseren. Hoe komt het jullie niet lukt om te communiceren? Wat zijn jullie belangen en waardoor gaan jullie met de hakken in het zand?
 
Daar kan je natuurlijk zoals het plaatje suggereert een boek op naslaan, maar daarvoor gaat een conflict te snel en is het vaak te ingewikkeld voor iemand die onbekend is met de 'Do's en Dont's'
die daarbij horen.
 
In feite is een conflictcoach een mediator die speciaal met jou meedenkt. Dat betekent niet dat hij je gaat helpen de 'ander' onderuit te halen. Hij zal het zeker met jou over je eigen positie en gedrag hebben en met je bespreken of ook daar aanknopingspunten zijn te vinden die het conflict wellicht aanjaagt of in stand houdt.
 
Zo kan het zijn dat jullie samen ontdekken dat je conclusies trekt die er niet zijn, of dat de manier waarop je iets tegen de ander zegt veel minder goed over komt als je zelf denkt, of dat je voor een ander niet te begrijpen bent omdat je onduidelijk bent in je taal of lichaamstaal. In zo'n geval kun je met de conflictcoach oefenen dat beter te doen.
 
Ook bedrijven kunnen gebruik maken van een conflictcoach. Hoe ga je de moeilijke boodschap brengen die je medewerkers wellicht hard zal raken? Hoe bereid je je daar op voor?
Of, ga je afscheid nemen van die 'moeilijke medewerker' of toch door ons laten coachen zodat de investering die je in hem of haar hebt gedaan niet verloren gaat?
 
Wil je weten of conflictcoaching voor jou mogelijkheden biedt?
Bel 0182-602570, of stuur ons een bericht via het contactformulier.