Pro Deo

Heb je hulp nodig bij een arbeidsconflict, echtscheiding of ander soort conflict, maar je kunt het niet betalen? Doe dan een beroep op het DNM Pro Deo Fonds.
 
Meningsverschillen kunnen escaleren. Zo erg dat het lijkt of alleen de rechter nog iets kan doen terwijl je het eigenlijk liever samen wilt oplossen. Het lukt echter niet met elkaar in gesprek te komen. Ondersteuning van een neutrale professionele partij die jullie helpt om weer in gesprek te komen is dan mogelijk: de Mediator.

Maar als je die niet (geheel) kunt betalen, want Mediators zijn net als advocaten hoog opgeleide mensen, wat dan? Op zo'n moment kun je De Nationale Mediator vragen of jij met jouw probleem in aanmerking komt voor hulp. Er zijn namelijk Mediators die hun steentje willen bijdragen aan de samenleving en doen dat soms Pro Deo (gratis of tegen gereduceerd tarief). De Nationale Mediator kent die mensen en kan in jouw situatie een geschikte persoon uitzoeken die geheel vrijblijvend contact met je opneemt, naar je luistert en de mogelijkheden met je doorspreekt.

Pro Deo Mediation
Nationale Mediators bemiddelen actief en helpen het gesprek weer op gang te brengen door jullie naar elkaar te laten luisteren. Zo kun je samen aan een oplossing werken in plaats van vechten over wie er gelijk heeft, want dat blijkt in een rechtzaak vaak niet mogelijk.
 
Conflict Coaching
Soms is het nodig om eerst eens een goed inzicht en overzicht van de situatie te krijgen, voordat er tot mediation kan worden overgegaan. Met iemand die je helpt het plaatje helder te krijgen, zodat je betere gesprekken kunt voeren en de juiste beslissingen. Dit noemen we conflict coaching.
 
Conflict Training
Maar ook kan het nodig zijn om eerst te oefenen voordat je een gesprek kunt voeren. Misschien wordt jij of de ander wel véél te snel boos, durf je niet te zeggen wat je eigenlijk zou willen zeggen of weet je niet hoe je een gesprek moet beginnen of besluiten. Dan zul je eerst moeten oefenen om daar beter mee om te kunnen gaan voordat een gesprek mogelijk is. Conflicttraining helpt je beter te communiceren.
 
Heb jij hulp nodig?
Meld je dan nu aan via de Contactpagina. Wij nemen dan contact met je op om te luisteren naar je verhaal en kijken we samen met jou naar de mogelijkheden voor Pro Deo hulp.
 
Of bel naar 0182-602570.
Het kan zijn dat we iemand anders aan het helpen zijn, maar laat dan even een bericht achter en het telefoonnummer waarop we je kunnen terugbellen.