Met mediation los je samen het conflict op
 
Het grote verschil met advocaten, is dat mediators onpartijdig alle partijen helpen om er samen uit te komen. De mediator helpt de communicatie te verbeteren en vaak zelfs te herstellen. Alle partijen werken dus zelf aan de oplossing, met de hulp van de mediator.
 
Hierdoor is de oplossing vaak beter dan een opgelegde oplossing van bijvoorbeeld een rechter. Mediators kiezen geen partij, maar blijven onafhankelijk en neutraal. De mediator is de begripvolle adviseur die jullie helpt een oplossing te bereiken, net als vroeger de dorpsoudste of de wijze man onder de boom.
 
Uitgangspunt bij mediation: vertrouwelijkheid
 
Tijdens mediation wordt er gewerkt aan het herstellen van het vertrouwen. Daarom valt alles wat tijdens de mediation besproken wordt onder de geheimhoudingsplicht. Dit geldt niet alleen voor de mediators van De Nationale Mediator, maar ook voor de gespreksverslagen en zelfs voor de uitkomst van de mediation.
 
Soms kan het toch goed of nodig zijn dat een advocaat of bijvoorbeeld een  financieel- of fiscaal adviseur bij een gesprek aanwezig is. Bijvoorbeeld om de gevolgen van een oplossing te bespreken. Ook zij tekenen dan een geheimhoudingsverklaring. 
 

Uitgangspunt bij mediation: vrijwilligheid

 

Een mediation kan alleen starten als alle partijen vrijwillig aan de mediation meedoen. Je kunt daar nooit toe gedwongen worden; ook niet door de werkgever. Een rechter bekijkt tegenwoordig wel of de partijen al een serieuze poging hebben ondernomen om met elkaar te praten en adviseert steeds vaker eerst mediation te proberen. Dan kun je er maar beter meteen mee beginnen voordat je naar de rechter gaat en daardoor een hoop kosten besparen!

 

Mediation is ondertussen zo ingeburgerd, dat er wetgeving in de maak is die je verplicht stelt om eerst mediation te proberen.

 

Uitganspunt bij mediation: meedoen

 

Mediation biedt aantoonbaar veel voordelen en is geschikt voor veel verschillende conflicten. Waarschijnlijk dus ook voor jouw conflict. Achteroverleunen is er niet bij, omdat het uitgangspunt is dat je samen de wens hebt om een oplossing te vinden.  

 

Het voordeel is dat mediation sneller gaat, betere oplossingen oplevert die langer stand houden en in de meeste gevallen een stuk goedkoper is dan de gang naar de rechter. Bel ons voor meer informatie of lees verder op deze website. Ook kun je overleggen met de mediationfunctionaris van de rechtbank (als je bent doorverwezen door de rechter). 

 
Zelf het conflict oplossen?: conflict coaching
 
Het kan ook gebeuren dat de andere partij niet mee wil doen aan een mediation en dat de situatie je erg aangrijpt. In zo'n geval kun je kiezen voor conflictcoaching. Je wordt dan door een conflictdeskundige begeleid om het conflict te hanteren.
 
Deze persoon, (vaak een mediator/coach) helpt je de juiste stappen te nemen, of je boosheid of verdriet onder controle te krijgen.
 
Soms kan het zijn dat deze persoon constateert dat mediation echt zinloos is en op weg helpt naar een goede advocaat. 
 
Meer weten over mediation en jouw probleem?
 
Bel ons voor een gratis adviesgesprek op 0182-602570
of neem contact met ons op via de contactpagina
 
Een deskundige en ervaren mediator bij jou uit de buurt neemt dan contact met je op om samen te bekijken of mediation of een andere vorm van bemiddeling voor jullie geschikt is. 
 
De mediator zal naast de kosten van de begeleiding (47,50 p.p. per uur) ook de mediation overeenkomst (contract) met je bespreken.
In speciale gevallen kunnen we hulp bieden vanuit het ProDeo fonds.


Alimentatie wordt nooit zomaar niet betaald. Ergernis over de omgangsregeling of verlies van werk en inkomen zijn onderwerpen voor de incasso mediator.
 

ALIMENTATIE INCASSOBUREAU

 
 
Ergernis over een onbetaalde factuur wordt opgelost als de incasso mediator op zoek gaat naar de werkelijke redenen waarom de vordering uit blijft staan.

ZAKELIJKE INCASSO
Stichting De Nationale Mediator staat ingeschreven bij de kamer van koophandel te Rotterdam.
Mediators die zich voor de Stichting inzetten staan ingeschreven bij de erkende registers van:
 
NMI MfN NMV vFAS en ADR
 
 Stichting De Nationale Mediator

 

Wordt ook
Nationaal Mediator !
 
Ben jij een gediplomeerd Mediator, Coach of Counselor met maatschappelijk hart?
 
Dan kun je wellicht toetreden tot een landelijke club van professionals die ertoe doen!