Főoldal

A Demgardi Krónikák (korábban Cell-Live) egy fantasy élőszerepjáték-sorozat, melynek epizódait a közös világuk, Demgard fogja össze. Ezen információs oldal célja az érdeklődők és a résztvevők a játékhoz szükséges ismeretanyaggal való ellátása, a szervezőséggel való kapcsolatfelvétel lehetőségének, valamint a játékokra való jelentkezés első lépcsőjének biztosítása. Az oldal minden esetben a legaktuálisabb világleírást, valamint a soron következő rendezvénnyel kapcsolatos információkat (szabályok, tudnivalók) tartalmazza.

A következő (sorban a tizenkettedik) többnapos rendezvény:

Chronicles of Demgard 2014/1 - Expedition to Arnbjörg
Időpont: 2014. Július 4-6.
Helyszín: Tatabánya

További információk: https://sites.google.com/site/demgardikronikak/demgardi-kronikak-2014-1

A játékról

  • A játék célja a megcélzott környezet lehető leghihetőbb megjelenítése, ehhez mérten a leghangsúlyosabb elemek a hiteles karaktermegjelenítés, következetesség, komolyan vett szerepjátszás, valamint a lehetőségekhez mért maximális valószerűségre és világhűségre törekvés.

  • Fontos információ, hogy a játék, annak ellenére, hogy a harci helyzetek hihető megjelenítésére is nagy hangsúlyt fektet, nem harcközpontú játék lesz - mivel minden ingame cselekedetnek megvan az ingame következménye, a játék során harci helyzetek csak indokolt esetben fordulnak elő, így azok a játékosok, akik gyakori, nagylétszámú csatákat várnak, könnyen csalódhatnak.

  • További fontos tudnivaló, hogy a játéknak kidolgozott világa és világképe van, ráadásul a játék ingame helyszíne ezen belül is csak egy részlet, ettől való eltérésre pedig nincs lehetőség - mindenki olyan karaktert alakítson ki, ami ebbe kifacsart magyarázatok nélkül is illeszkedik, ehhez a szervezőség nagy mennyiségű segédanyagot biztosít.

  • Ennek fényében kérünk minden résztvevőt arra, hogy gondolják át saját igényeiket, és jelentkezésüket akkor adják le, ha úgy vélik, a fentiek megfelelnek az ő igényeiknek.
A világról

  • Demgard egy önálló fantasy világ, melynek fejlesztése 2006 nyarán kezdődött el. Azóta több verziót is megélt, többször is teljesen átalakítottuk, hogy kidomboríthassuk jellegzetességeit és megszabadítsuk a fölösleges sablonoktól.
  • Nem állítjuk, hogy teljesen egyedi világról lenne szó - nem is ez volt a célunk, hiszen a világ bevallottan sok elemet kölcsönöz más művekből, sőt, Földünk mitológiájából és történelméből is - leginkább talán a Warhammer Fantasy és a késő XV. századi Föld "közös gyermekeként" lehetne jellemezni. A világ kialakításakor két cél lebegett szemünk előtt: a könnyű feldolgozhatóság, és a maximális következetesség.