Leden‎ > ‎

Dirigent Harmonie

Stephen Biebuyck

Stephen Biebuyck (°1991) zette zijn eerste stappen in de muziekwereld in de stedelijke Kunstacademie te Waregem. Hij volgde saxofoon bij Angelino Manderick, piano bij Mieke Coppin en Sophie Lerouge en slagwerk bij Hannes Nieuwlaet en Jessica Peel. Verder volgde hij ook Muziekschriftuur Bij Joost Prové.
Hij vervolgde zijn opleiding aan de hogeschool voor wetenschap en kunst, departement Lemmensinstituut te Leuven in de klas van Nadine Bal. In 2012 behaalde hij zijn diploma bachelor in de muziek, optie saxofoon. Momenteel is hij bezig met een masteropleiding aan hetzelfde instituut. Stephen verdiept zich ook in harmonieschriftuur bij Dirk De Nef.
Sinds 2012 volgt hij de dirigentencursus aan de Kunstacademie van Gentbrugge bij Nico Logghe en later Dimitri Brackke.

Als saxofonist was hij meerdere malen laureaat op de VLAMO solistenwedstrijd, nam hij deel aan het internationale solisten concours te Kerkrade en waagde hij ook zijn kans op het 8e concours pour jeunes saxophinistes in Dinant.

Stephen volgde Masterclasses saxofoon bij o.a. Rudy Haemers, Joseph Wytko, Koen Dries en Gerard McChrystal. Als dirigent ging hij zich verdiepen bij Bart Picqueur en Raf De Keninck.

Hij is actief als eerste alt-saxofonist in het Harmonieorkest van het Lemmensinstituut o.l.v. Jan Van Der Roost en als eerst sopraan-saxofonist in het Saxofoonensemble van het Lemmensinstituut o.l.v. Tom De Haes. Verder is hij spelend lid bij KMV De Leiezonen uit Desselgem.

Van  2012 tot 16 juni  2019 was Stephen dirigent van de Koninklijke Harmonie De Lustige Vrienden uit Oeselgem. Hij werd ook door VLAMO gevraagd als hulpdirigent op de VLAMO play-in in januari 2013.