Home‎ > ‎

Nieuws

Het Nieuwsblad Online vrijdag 3 december - 4 Gedecoreerde

Geplaatst 10 dec. 2010 07:21 door DeLustigeVrienden Oeselgem   [ 10 dec. 2010 07:23 bijgewerkt ]

Origineel  bericht op: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLEVA_20101202_001&postcode=8720

DENTERGEM - De Koninklijke Harmonie “De Lustige Vrienden” van Oeselgem huldigde zaterdag vier van hun leden.

Na de misviering zaterdag ll. werden alle muzikanten in het lokaal verwacht voor het jaarlijkse St. Cecilia feest. Van deze samenkomst werd gebruik gemaakt om vier leden te lauweren.


Twee van hen zijn niet minder dan 45 jaar trouw lid van deze harmonie. Oeselgemnaar Lucien Carton (1928) werd in 1965 door vier toenmalige leden overtuigd om secretaris te worden. “Toen nog telde het muziekkorps een vijftien-tal muzikanten.” vertelt Lucien. “Dit is geleidelijk aan gegroeid. Nu zijn we met zijn veertig.” Lucien Carton kon ook zijn zoon Geert besmetten met het muzikale virus. De taak als secretaris oefende Lucien uit tot in 1988. Hij werd opgevolgd door Wim Van Betsbrugge, die nog steeds deze opdracht op zich neemt. Naast deze functie nam Lucien ook regelmatig de grote trom en de cymbalen ter hand tijdens uitvoeringen. Hij is er nog steeds graag bij als De Lustige Vrienden op stap gaan want deze groep doet zijn naam alle eer aan, vindt Lucien.

André Grison werd in datzelfde jaar door Lucien Carton gevraagd om als vaandeldrager van de harmonie op te treden. Tot op vandaag neemt de 73-jarige Oeselgemnaar deze klus al op zich, alhoewel hij zich nu wel af en toe laat aflossen wegens gezondheidsredenen. De mooiste herinneringen bewaart André aan de deelnames van de harmonie aan de Bierfeesten te Wieze en Diksmuide.

Rony Heyde is 46 jaar waarvan al 35 als lid van de Oeselgemse harmonie. Na één jaar notenleer van André Snauwaert kon Rony verder les volgen in de academie van Zulte/Deinze. Trombone kreeg hij van Julien Stofferis maar Rony is van veel markten thuis. Hij was al trommelaar maar ook bespeelde hij de trompet en op dit ogenblik de bastuba, want er waren er te kort. Je kan maar beter een Rony in huis hebben als harmonie. Hij verhuisde van Oeselgem naar Harelbeke en speelt daar ook bij “Eendracht en Vrijheid”.

De 37-jarige Gert Lippens viert zijn zilveren jubileum bij De Lustige Vrienden. Hij zette ook zijn eerste stappen in de muziekwereld via de notenleer-lessen van de academie Zulte/Deinze. Op zijn achtste leerde hij de geheimen van het electrisch orgel kennen en op zijn dertiende kreeg ook hij trombone-les van Julien Stofferis. Onder dirigent Rudy De Caluwé kwam Gert bij De Lustige Vrienden. Ondertussen speelt hij ook bij de Gentse brassband Panta Rei en is hij zelf dirigent bij de Zultse Jeugdige harmonie. Gert komt steeds “thuis” bij deze groep bestaande uit veel vrienden. Eén grote familie.

En dit kan je letterlijk opvatten want van de familie De Caluwé tellen De Lustige Vrienden vele leden. Rudy was vroeger dirigent van het korps (‘80-’90) en nu zetten zijn broers Didier (cornette), Heinz (hoorn) en Peter (tuba) zijn werk verder. Ook de dochters van Heinz, Phaedra en Phoebe, bespelen de dwarsfluit in de harmonie. Derye en Heiko, de kinderen van Peter, bereiden hun intrede bij De Lustige Vrienden al voor en volgen reeds muzieklessen.

Een gezellige bende daar in Oeselgem.

De Standaard Online donderdag 25 juni 2009 - Kermisbarbecue

Geplaatst 4 dec. 2009 03:50 door Wim Van Betsbrugge

DENTERGEM - De Oeselgemse harmonie De Lustige Vrienden blinkt haar instrumenten op voor een druk kermisweekend. Volgend weekend, op zondag 5 juli, houden zij hun jaarlijkse aperitiefconcert. Dit vindt plaats om 10.30 uur, in het nieuwe Leieheem. De toegang is gratis. Daarna kan er voor 14 euro gesmuld worden van wat de barbecue schaft. Kinderen betalen 7 euro. Kaarten zijn te verkrijgen bij bestuursleden en muzikanten van de harmonie. (sho)

Dit artikel kan enkel door abonnees of houders van een dagkaart bekeken houden.

De Standaard Online Dinsdag 24 februari 2009 - 'Instrumenten bleven gespaard'

Geplaatst 4 dec. 2009 03:44 door Wim Van Betsbrugge   [ 13 jan. 2010 06:18 bijgewerkt door DeLustigeVrienden Oeselgem ]

Lucien Carton, De Lustige Vrienden — DENTERGEM - De harmonie De Lustige Vrienden repeteert pal naast het getroffen Chirolokaal in Oeselgem.

Dit artikel kan enkel door abonnees of houders van een dagkaart bekeken houden.

 

Vernieuwde website !

Geplaatst 22 nov. 2009 09:52 door DeLustigeVrienden Oeselgem   [ 22 nov. 2009 09:55 bijgewerkt ]

Na vele jaren werd het dringend tijd om eens onze site in een nieuw jasje te steken. Hier is hij dan, veel surfgenot.

Wim

Nieuws geimporteerd uit vorige website

Geplaatst 22 nov. 2009 09:51 door DeLustigeVrienden Oeselgem   [ 22 nov. 2009 09:54 bijgewerkt ]

bullet

4 & 11 februarie 2007 - Oeselgemse succesen op provinicale Vlamo wedstrijd voor solisten en kleine ensembles.

In de afdeling uitmuntendheid voor solisten werd Lieze Delaere laureaat met 91% op fluit. Zij bracht het werk Dedicatoria van F. Moreno Torroba.

Samen met haar broer, Pieter Delaere, schitterden zij ook op de wedstrijd voor kleine ensembles. Lieze op fluit en Pieter op altsax traden aan in de superieure categorie met een eigen compositie Gxin mono Koro al mino Fratino – Pieter Delaere. Met dit werk behaalden zij 93% en werden daarmee provinciaal laureaat.

Proficiat aan onze muzikanten voor dit prachtige resultaat !

 

bullet

30 april 2006 - Pieter Delaere wordt Nationaal Kampioen!

Pieter werd kampioen tijdens de Nationale solistenwedstrijd van Vlamo te Leuven met 93,7% op altsaxofoon. Het is de eerste maal in de geschiedenis dat een 17-jarige kampioen is in de hoogste (superieure) afdeling. Pieter moest het trouwens opnemen tegen kandidaten die reeds meerdere jaren aan het conservatorium (Hoge School - muziek) studeren.

Ook zijn zus Lieze nam deel op dwarsfluit en behaalde met 87% ook een mooi resultaat.

Proficiat Pieter en Lieze!

bullet

13 maart 2006 - Overlijden van ere-voorzitter Dhr. Libert Claerhout

Met droefheid melden wij het overlijden van Libert Claerhout (°6 juni 1922). Wij danken Libert voor al hetgeen hij voor onze harmonie heeft betekend en bieden de familie onze christelijke deelneming aan.
bullet

11-12 maart 2006 - Muzikanten scoren tijdens solistenwedstrijd. (Persbericht Vlamo West-Vlaanderen)

In het voorbije weekend (11-12 maart 2006) werd er intens gemusiceerd in de academies van Ieper en Harelbeke. De solistenwedstrijd van Vlamo West-Vlaanderen kon er uitpakken met zowat 200 solisten.

Volgende muzikanten mogen een jaar lang de titel van provinciaal Vlamo laureaat dragen en stromen tevens door naar de nationale solistenwedstrijd in Leuven op 22 en 23 april.

Erika Verscheure (K.H. Leo XIII Izegem) met 97 % voor de strijkinstrumenten, Michiel De Jaeger (K.H. Vermaak na Arbeid Tielt) met 87 % voor de slagwerkinstrumenten, Bram Mergaert (Kon. Stadsharmonie Oostende) met 92 % voor de koperblazers en Pieter Delaere (K.H. De Lustige Vrienden Oeselgem) met 96% voor de houtblazers.

Lieze Delaere (K.H. De Lustige Vrienden Oeselgem) is op dwarsfluit kampioen in de afdeling uitmuntendheid met 91 %.

Het hobotrio met Frauke Elsen, Ine Nuyttens en Floris Verscheure (K.H. Vermaak na Arbeid Tielt) draagt deze titel voor de kleine ensembles met 90 %. Marieke Rabaey (West-Vlaams Accordeonorkest Poperinge) was de beste pianiste met 78%.

Alle andere resultaten zijn te vinden op www.vlamowest.be.

 

bullet

Donderdag 9 juni 2005 - Overlijden van oud-ondervoorzitter Dhr. Jerome van Betsbrugge.

Met droefheid melden wij het overlijden van Jerome van Betsbrugge. Jerome is na een korte ziekte overleden op 68-jarige  leeftijd. Als ondervoorzitter van de harmonie, koorlid en koster had hij duidelijk de muziek in zijn hart gesloten.
Wij danken Jerome voor al hetgeen hij voor onze harmonie heeft betekend en bieden de familie onze christelijke deelneming aan.

 

bullet

Zaterdage en Zondog 12-13 februari 2005 - VERSLAG EERSTE REPETITIEWEEKEND HOEPERTINGEN - Limburg

Beste muziekvrienden,

Geeeeuuuw, na de repetitie van gisteren moeten we deze morgen alweer vroeg uit ons bed, want we worden al om 6.30u aan het repetitielokaal verwacht. Natuurlijk komt iedereen weer juist op het nippertje aan, maar gelukkig kan de bus op tijd vertrekken.

We zijn inderdaad vertrokken in de giiiieeetende regen voor een busreisje van 2 uur. Tot onze grote verbazing komen we toch aan en verwelkomt een goedgezinde zuster ons. Natuurlijk zeer vriendelijk,… want die Limburgers…

Na te zijn bekomen konden we in onze (ijskoude) kamer intrekken. Nee,  niet om te slapen, want nog geen half uur later konden we al beginnen aan onze eerste repetitie.

Wanneer die achter de rug is, mogen we de keuken proeven van de zusters. Lekkere kip met plakkerige rijst en brokjes ananas in currysaus. Komt het water je al in de mond??

Man man man...

Dan onze tweede repetitie. Een kwartier te laat gestart, maar wel drie kwartier te lang gespeeld. Onze dirigent kreeg er maar niet genoeg van . Maar ja,  moesten ze nu meer thuis oefenen…

Normaal was het nu de bedoeling om een stevige wandeling te maken, maar Kathleen’s goesting was al meteen over na het zien van de ellendige weertoestand. De rest vond de wandeling naar de bar een veel beter idee…De één las een beetje, de anderen speelden wat gezelschapsspelletjes en nog anderen zaten naar wat muziek te luisteren. Allemaal op ’t gemak.

Dan was het al terug de tijd voor een stevig avondmaal. De deegwaren met balletjes en boterhammetjes vielen goed in de smaak.

En dan… De laatste repetitie van de dag  Die stopte warempel op tijd want onze dirigent moest nog enkele persoonlijke zaken regelen.

Na het zwoegen en zweten van de eerste repetitiedag, zorgde Kathleen voor een ontspannende avond met een quiz en spelletjes. Er werd gedronken en gefeest en de witte wijn bezorgde sommigen de slappe lach…

We waren verdeeld in vier groepjes,  waarvan er natuurlijk één de beste moest zijn. Wie denk je? Van de nieuwe moet je het hebben… Dit ging door tot in de late uurtjes… Dan trokken de vroege slapertjes al naar hun nestje, maar de ontspanningsruimte bleef nog een lange tijd in de ambiance. Een stuk in de nacht besloten de laatsten toch hun bedje op te zoeken. Het was een korte nacht maar een goede nacht…

Gsm’s wekten ons al vroeg in de morgen want om 8.30u moesten we al aan tafel voor een stevig ontbijt. Eventjes genieten van een uurtje vrije tijd en toen was het al aan de kopers om hun instrument boven te halen. Daarna kwamen de houten op de stoelen te zitten…

Terwijl we nu op de pc zitten te tokkelen is het ondertussen 10.30u en verbruiken we straks ons laatste maal in de refter. En dan nog een laatste gezamenlijke repetitie om het af te leren. Na een potje koffie en een lekker stukje taart zal het dan opnieuw tijd worden om terug richting Oeselgem te vertrekken… Na de busrit van ongeveer twee uur zullen we rond 20h aan het lokaal aankomen.

Het was een aangenaam, tof weekend en zeker voor herhaling vatbaar.

Hoepertingen, tot volgend jaar!

Anne-Sophie en Jochen

bullet

Maandag 10 mei 2004 - Onze muzikanten gaan internationaal !

De Koninklijke Fanfare Volksopbeuring Massemen gaat van 19 tot 24 mei a.s. op concertreis naar Malta. Dit is op uitnodiging van de Maltese regering in het kader van de toetreding van Malta tot de Europese Unie. Ook drie muzikanten van onze harmonie spelen mee met dit gezelschap: Kathleen Hooge, Geert Carton en (zoals steeds) Didier Decaluwe. Wij wensen de fanfare in het algemeen en onze muzikanten in het bijzonder een fijne reis en schitterende concerten toe. Internationale ervaring kan onze harmonie enkel ten goede komen!
bullet

Maandag 10 mei 2004 - Dhr. Medard Chanterie op 93-jarige leeftijd overleden.

Op 93-jarige leeftijd is Medard Chanterie gestorven. Hij was van 1936 tot 1945 dirigent van onze harmonie. Intussen is hij uitgeweken naar Waregem, waar hij volgende zaterdag 15 mei om 11.15 uur wordt begraven.
Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van onze harmonie in 1998 nam hij nog een laatste maal het dirigeerstokje ter hand en leidde onze harmonie bij het spelen van een mars.
Wij danken Medard voor al hetgeen hij voor onze harmonie heeft betekend en bieden de familie onze christelijke deelneming aan.
bullet

26 april 2004 - Oeselgemse muzikanten halen schitterende resultaten op nationale en internationaal concours.

Het voorbije weekend waren enkele van onze muzikanten actief op nationale en internationale wedstrijden. Ze behaalden er schitterende resultaten:
 
Sofie Decavel speelde op zaterdag 24 april 2004 de finale van het 21ste Beneluxconcours voor dwarsfluiten in Tilburg. Dit geldt als het officieuze Beneluxkampioenschap. Sofie behaalde er met "Joueurs de flûte opus 27, deel 1(Pan) en deel 3 (Krishna) van A. Roussel en met "Sonate opus 14, 2delen" van R. Muczynski een vijfde plaats. In bijlage zijn er foto's van de muziekacademie in Tilburg en van de vijf laureaten.
 
Lieze Delaere nam op zondag 25 april 2004 deel aan het nationaal Vlamo-kampioenschap voor solisten te Edegem. In de tweede afdeling haalde zij op dwarsfluit met "Le Petit Chevrier Corse" van H. Tomasi 87,6 % van de punten.
 
Pieter Delaere had het nog drukker. Zaterdag 24 april was hij present te Elewijt voor de Vlamo solistenwedstrijd slagwerk. In de categorie uitmuntendheid behaalde hij met "Danses Tchadiennes" van T. Coutelier ook 87,6 % van de punten. Op zondag 25 april was hij met zijn zus aanwezig in Edegem en behaalde er in het nationaal Vlamo-kampioenschap voor solisten op zijn altsaxofoon in de afdeling uitmuntendheid met "Allègrerie" van André Guigou 86,6 % van de punten.
 
De olympische gedachte "Deelnemen is beter dan winnen" indachtig zijn wij fier dat onze muzikanten dergelijke uitdagingen aandurven. Maar het resultaat is gewoon schitterend. Hartelijke gelukwensen. Moge hun succes een stimulans zijn voor de andere muzikanten om zich ook eens aan een dergelijk concours te wagen! 

     

bullet

Zaterdag 13 maart 2004 - Schaats je warm !!

De lente hing al in de lucht, de bomen stonden in bot, maar wij, De Lustige Vrienden,  ja, wij gingen schaatsen.

Gewapend met mutsen, sjaals en handschoenen stond de groep om 17.00u stipt paraat om te vertrekken naar de ijspiste in Gent. En wie was te laat ?? Jawel, ondergetekende. Alle moeite van de wereld gedaan en iedereen op het hart gedrukt om op tijd te vertrekken en dan redde ik het zelf niet !! Soit, we zijn toch op tijd vertrokken.

Met ons dertienen, verdeeld over 3 auto’s, reden we richting schaatspiste. Ik weet niet hoe het er in de andere wagens aan toe ging, maar bij ons zat de sfeer er al direct in. Wat wil je, 4 vrouwen tegen één man…

Ik had gehoopt dat we met zijn vijftienen zouden zijn om aan het goedkoper groepstarief binnen te mogen, maar uiteindelijk schaatsten er maar 11 personen effectief mee. Niet getreurd, op de parking vonden we nogal snel enkele anderen en in één klap hadden we een groep van 19 personen. De Belgische oplossing voor “groepstarief”.

Op het ijs zat de sfeer er al direct in. Ikzelf met nog een paar anderen startten héél voorzichtig aan de rand, (tot groot jolijt van de niet-angsthazen) maar eens de eerste schrik overwonnen, gingen ook wij er volledig tegenaan. Ondertussen zaten onze twee taxichauffeurs Wim en Didier (bij deze nogmaals bedankt voor de hulp bij het vervoer), met een blonde Leffe, alles kritisch vanuit het cafetaria te bekijken. Hoe komt het toch dat ik steeds maar aan de Muppet Show moest denken ??

Anderhalf uur en enkele “goedgemikte” valpartijen (zonder ernstige schade…) later konden wij ook, moe maar voldaan, naar het cafetaria gaan en ons te goed doen aan alles wat maar ongezond was. Chips, ijsjes, chocolademelk  en cola’s gingen gretig over de toog. Wat wil je, na zo’n sportieve namiddag mag er wel één enkele zonde vanaf. De blozende wangen van iedere “muzikale schaatser” (mijzelf incluis) getuigden in ieder geval van een geslaagde namiddag. 

En dat ze nu nog maar eens komen zeggen dat de jeugd van tegenwoordig niet sportief meer is. Dan moeten ze in Oeselgem maar eens komen zien. Gelukkig hebben we zo’n enthousiaste bende jongeren, want waar zaten trouwens de 20-plussers ?? Misschien gaan we de volgende keer eens bowlen, ….

Tot de volgende vergadering

Salu

    Kathleen  

bullet

Dhr. Georges Vanrijckeghem op 96-jarige leeftijd overleden

Wij brengen hierbij hulde aan Georges Vanrijckeghem, die met zijn 16 jaar wellicht de jongste maar ook één van de meest dynamische stichters van "De Lustige Vrienden" was. Het bestuur, de dirigent, de muzikanten en alle leden van de Kon. Harmonie "De Lustige Vrienden" bieden aan de familie hun medeleven aan. Het is met grote dankbaarheid dat wij aan Georges terugdenken.

bullet

NIEUW: Muziekschool te Oeselgem ! 

Inderdaad, vanaf september 2003 kunnen alle leerlingen van het derde, vierde en vijfde leerjaar officieel in het muziekonderwijs stappen. Oeselgem wordt een wijkafdeling van de Stedelijke academie voor Muziek, Woord en Dans uit Waregem.
Voor de Oeselgemse bevolking is het fantastisch dat de kinderen nu de kans krijgen om binnen de eigen gemeente muziekles te volgen, ingericht door het Departement Onderwijs van de Vlaamse gemeenschap. Grijp deze unieke kans met beide handen en laat uw kinderen een culturele bagage voor het leven opbouwen.
 
De bedoeling is in Oeselgem een volwaardige Lagere Graad uit te bouwen. Dit omvat een eerste, tweede en derde jaar notenleer en instrument. Zolang de kinderen dus in het basisonderwijs zitten, kunnen ze ter plaatse muziek- of dixieles volgen. Eénmaal ze naar het middelbaar onderwijs gaan, kunnen ze dan in een andere afdeling van de academie hun opleiding verderzetten.
 
Het lessenrooster ziet er als volgt uit : dinsdag van 16.15u tot 17.45u notenleer en 0.5u samenzang
                                                         zaterdag van 8.30u tot 9.30u notenleer

 

De lessen worden op een aangename, speelse manier gegeven door Isabelle Lessens.
De plaats waar alles doorgaat is het repetitielokaal van de harmonie, aan het kerkplein in Oeselgem.
 
Dinsdag 2 september is de eerste lesdag. Ook dan kan nog ingeschreven worden.
 
Meer info bij Kathleen Hooge 09-388 81 39 (tot 30 augustus), daarna Isabelle Lessens 0478-446 140 (lerares notenleer) of Isabel Haerens 0476-570 186 (lerares dixie)
 
Wij hopen op een grote opkomst, zodat onze Oeselgemse jeugd het plezier van muziekspelen ook leert kennen.   
 
Tot dan !!
Kathleen

 

bullet

MOET ER NOG ZAND ZIJN ??

Verslag beachvolley 12 juli 2003

Zaterdag 12 juli  9.00u ’s morgens : begin van een heerlijk dagje beachvolleybal. Een team van vijf goedgemutste, fris-uitgeslapen en sportieve muzikanten trekt ten strijde met één doel voor ogen:  zoveel mogelijk ploegen uitschakelen en zich ongelooflijk amuseren. Het strijdtoneel: domein Kerstenburg in Markegem. De vier terreinen liggen spelensklaar, het drank- en eettentje is geïnstalleerd, de kuiten zijn gesmeerd, de zon is van de partij en de zonnecrèmes worden dan ook verwoed gebruikt. Kortom: het schouwspel kan beginnen. Onder luide aanmoedigingskreten van een nieuwe (vrouwelijke) supporter, speelt onze (mannelijke) ploeg zich naar de volgende rondes. Ze verweren zich als echte helden, waardoor de ene ploeg na de andere zich gewonnen geeft. Wat een enthousiaste meisjesstem niet allemaal teweeg brengt … Na een uurtje rust en een lekkere lunch gaat de strijd om de plaatsen onverwoed verder. Karel, Hannes, Gertjan, Stijn en Joachim laten zich van hun beste (bruine) kant zien. Ze raken zo ver dat ze uiteindelijk voor de 9e of 10e plaats kunnen spelen. (op een totaal van 20 ploegen). Hun tegenstander : de wielertoeristen, waar Geert en Heinz (2 collega-muzikanten) in meespelen. Dat versterkt natuurlijk het competitiegevoel. Want … die wielertoeristen mogen toch niet winnen van onze muzikanten …

De goede teamspirit kon het nét niet halen van de iets betere wielertoeristen, waardoor onze jongeren op de tiende plaats terechtkomen. Een puike prestatie die voor herhaling vatbaar is !!

De Chiro van Oeselgem, die deze organisatie voor zijn rekening nam, hoeft zich volgend jaar geen zorgen te maken over de inschrijvingen voor de vijfde editie van het beachvolleyball. 

Be prepared, we’ll be back for more !!

K Hooge

P.s. bekijk zeker eens de foto’s op deze website. Plezier gegarandeerd !!

bullet

 Zondag 27 april 2003 - Pieter Delaere NATIONAAL KAMPIOEN !

Proficiat aan Pieter Delaere die op 27 april Nationaal Kampioen geworden is bij de Solisten en Kleine Ensembles in de afdeling Uitmuntendheid met 96.6% van de punten. Daarmee is hij laureaat van het concours geworden over alle afdelingen en instrumenten !

bullet

Zaterdag 15 maart 2003 - Provinciaal Kampioenschap voor Slagwerkers, Koperblazers, Houtblazers en Kleine Ensembles.

Proficiat aan Pieter en Lieze Delaere voor hun behaalde resultaten op het provinciaal kampioenschap. Pieter werd trouwens geselecteerd voor de Nationale Wedstrijd voor slagwerkers die plaats vindt op 9 november 2003 in Het Spoor te Harelbeke.

Bekijk het artikel uit Klankbord Vlamo, West-Vlaanderen (April-Mei 2003) voor alle details.

    

bullet

Zondag 22 december 2002 - 14.00 uur

Buiten is het druilerig, binnen daarentegen voelt het aangenaam warm. De ideale dag om gezellig samen binnen te zijn. De eerste leerlingen komen schoorvoetend ons lokaal binnen. Enkele minuten later volgen alle anderen. Leerlingen en muzikanten mengen zich onder elkaar en er volgt een gezellig geroezemoes. Nog vlug een grote kan koffie maken en het feest kan beginnen. Tussendoor kunnen wij foto’s bekijken van onze concertreis naar Waubach en het Sint-Ceciliafeest (dankjewel Wim …). Er wordt dan ook al veel afgelachen.

Inderdaad, u raadde het al: wij bevinden ons voor de tweede keer op het kerstfeestje voor onze doorwinterde muzikanten en voor de leerling-muzikanten. Iedereen heeft zijn pakje al onder de kerstboom achtergelaten en die kreunt dan ook onder zijn eigen gewicht.  Oké, alles is er om het feest te laten beginnen. De eerste aanval op de warme chocomelk en de boterkoeken kan gebeuren. Het is een feit: na 20 minuten zijn onze “netjes gedekte tafels” al herschapen in een gezellige, rommelige, maar leuke koffietafel. Al dat jong geweld: daar kunnen wij niet meer tegenop.

Maar dan komt de kerstman in vol ornaat binnen en het wordt weer stil. De “stoute” jongens moeten op hun knieën en de “brave” meisjes mogen op de schoot van de lieve kerstman (die, het moet gezegd, keurig geassisteerd wordt door Ann en Eline, de kerstmeisjes van dienst…) Maar voor iedereen is het wel “pakjestijd”. En die pakjes variëren van kaarsen, over stripverhalen naar bonbons en gezelschapsspelletjes. Kortom: voor elk wat wils !

Om 16.30 uur komen ook de sympathisanten en ouders binnen ”gedruppeld” voor de voorstelling van een aangename familiefilm. Drie uur en enkele bakken bier, cola, water, enz. later zijn de meesten van de 70 personen terug naar huis en kunnen wij beginnen aan de opkuis.

22.30 uur. Oef ’t was goed, hopelijk heeft iedereen zich rot geamuseerd. Ik vond het in ieder geval heel leuk dat er zo veel mensen geïnteresseerd waren om er een aangename namiddag en avond van te maken.

Mijn benen voel ik niet meer, mijn hoofd is leeg, maar zoals het spreekwoord zegt voel ik mij “moe, maar voldaan”. Even later plof ik in mijn bed en droom nog zachtjes na van de kerstman en zijn arreslee…. Ho, ho, ho merry Christmas.

Kathleen Hooge

 

bullet

22 september 2002: Nationaal Kampioenschap solisten en ensembles

Proficiat aan onze elf-jarige Lieze Delaere die op zondag 22 september 88,3% van de punten behaalde in het Lemmens te Leuven. Hiermee werd Lieze NATIONAAL KAMPIOEN in de categorie Solisten - Hout 3e Afdeling !

Ook Sofie Decavel ("lerares" dwarsfluit) is met Jelle Mahieu (klarinet) nationaal kampioen in de afdeling superieure B (hoogste klasse, maar voor academiestudenten) geworden met 90,3 %.

 

bullet

12 mei 2002: Optreden in Dadipark

Op zondag 12 mei (moederdag) waren we met onze harmonie te gast in Dadipark.
 
Gewapend met paraplu en regenjas vertrokken we om 9.00 uur onder een dreigend wolkendek met bijpassende wind- en regenvlagen. Niettemin was de stemming in de bus optimaal (sommigen weliswaar nog wat slaperig van de vorige zaterdagnacht, maar soit...) Gelukkig waren de weergoden ons die dag bijzonder goed gezind en toen we dan ook aankwamen in Dadipark, verdwenen alle regendruppels als sneeuw voor de zon.
 
Aangezien we twee maal een concert van één uur moesten verzorgen, namen we het zekere voor het onzekere en zetten alle materiaal binnen ipv buiten klaar.
 
Ons wandelconcert in de straten van Dadizele werd enorm gesmaakt door de plaatselijke bevolking die uitbundig stond te wuiven. Zo'n morele opsteek doet echt wel deugd, wat men ook moge beweren. Na een goeie drie kwartier, konden we beginnen aan ons aperitiefconcert. Ondanks de magere opkomst in het park (een regenachtige dag is niet zo aanlokkelijk voor een pretparkbezoek), oogstten we toch heel wat succes. Zou dit te danken zijn aan onze jonge zangertjes of waren we écht zo goed...?
 
Maar rond 13.30u begon het knorren van onze magen het geluid van de grote trom te overstijgen, dus schoven we vlug mee aan tafel.
En daarna waren we enkele uurtjes vrij...
Als een stel uitgelaten jonge honden stortten onze "volwassen muzikanten" zich, samen met de jongeren, op de paardenmolen, autoscooters, glijbanen, wipplanken,... En hoewel de volwassenen eigenlijk niet in het ballenbad mochten, werd er door de toezichters, toch heimelijk een oogje dichtgeknepen. Erin geraken was geen probleem, maar hoe je er terug uitkomt, dat vraag je best aan ons Gina. Kijk maar naar de foto's en het zal wel duidelijk worden.
 
Het tweede concert was eveneens een succes. Er waren weliswaar niet zo veel toeschouwers, maar zij die luisterden, waren zeker enthousiast. Zo mocht Wim drie kussen ontvangen van een onbekende, maar daverend enthousiaste dame. Ze stapte na het concert gewoon op hem af en wenste hem een dikke proficiat. Heel even was onze Wim verbouwereerd, maar toen hij onze lachende gezichten zag, herstelde hij zich wonderwel...
 
En ja, aan alle mooie liedjes komt een einde.
Om kwart na zes verzamelden alle muzikanten zich terug voor de afreis. En de stemming bleef uitgelaten. Gedurende de hele rit naar huis werd uitbundig (en vooral héél luid) gezongen. Tot spijt van wie het benijdt.
 
Iedereen had zich geamuseerd, we hadden 2 leuke concerten gegeven en onze jongsten konden hun zangtalenten nog eens bovenhalen. Wat wil je nog meer ? Het leven kan soms zo eenvoudig zijn...
bullet

10 maart 2002: Deelname van Lieze aan Kampioenschap voor Solisten

Proficiat aan Lieze Delaere die op 10 maart deelnam aan de Kampioenschappen voor Solisten en Ensembles. Zij behaalde 87.6% in de categorie Solisten - Hout 3e Afdeling.

bullet

9 februari 2002: Volwassenen cursus neemt nieuwe wending.

Zaterdagnammiddag mochten de "Leerlingen" van de volwassenen cursus notenleer hun instrument in ontvangst nemen. De instrumenten werden uitgedeeld en de sax, de dwarsfluit en de klarinetten mochten een poging wagen om hun eerste muzikale klanken te produceren. Toen dit lukte volgde een spontaan applaus. Fier als een gieter trokken de "leerlingen" met hun instrument huiswaarts.

Voor Rita, Isabelle, Nancy, Eva, Joris, Sam en Marcel begint nu het moeilijke werk: leren de theorie met het instrument in de praktijk om te zetten.

Wij duimen er inderdaad voor dat zowel de jongeren als de volwassenen spoedig bekwaam zullen zijn om onze harmonie te vervoegen. Ondertussen een speciaal woordje van dank voor Kathleen, Didier en het voltallige bestuur die zware inspanningen hebben geleverd om deze opleidingen mogelijk te maken. Zeker ook een woord van dank voor onze "leerkrachten" die, nu het jaar van de vrijwilliger om is, nog steeds onbaatzuchtig hun vrije tijd (en misschien ook een deel van hun familiaal leven?) opofferen om van "De Lustige Vrienden" een bloeiende muziekvereniging te maken.
bullet

21 september 2001: Jeugdwerking is groot succes !

De Lustige Vrienden beleefden op woensdag 5 september een historisch moment. Voor de eerste maal in lange tijd stond er een heuse rij jongens en meisjes aan te schuiven aan ons repetitielokaal.
Normaal kunnen wij ieder jaar enkele nieuwe leerlingen verwelkomen, maar dit jaar spant toch wel de kroon. Dankzij een extra doorgedreven inspanning, mogen wij nu een 20-tal nieuwe leerlingen verwelkomen. Enkelen daarvan stromen door naar onze slagwerksectie, maar de meesten zijn toch vast van plan een blaasinstrument aan te leren. En dat kunnen wij alleen maar toejuichen.
Met veel jeugdig en iets minder jeugdig enthousiasme stortten zij zich op de eerste lessen. Wij hopen van ganser harte dat zij hun doel allemaal bereiken en wensen hen nu reeds welkom in ons muzikale midden.
En voor u, beste bezoekers van deze site : wij houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. U bent gewaarschuwd !!
bullet

6 augustus 2001: Optreden van de Bristol Concert Wind Band

Maandagavond 6 augustus 2001 heeft de Oeselgemse dorpskern kunnen genieten van de warme klanken van de Concert Wind Band uit Bristol (Groot-Brittanië). Wegens de iets tegenvallende weersomstandigheden werd enkel het eerste deel van het concert in open lucht gehouden, het tweede deel werd in de parochiezaal gebracht. Nadien is er bij een goed glas bier tot in de late uurtjes verbroederd. Nu reeds staat vast dat de Concert Wind Band bij een volgend bezoek aan België terug in Oeselgem zal optreden.

bullet

2 juni 2001: Proficiat aan José Missiaen !

Op zaterdag 2 juni 2001 behaalde José Missiaen 90% in de Hogere Graad 1 op Cornet. Op 43-jarige leeftijd besloot José om zich verder bij te scholen en hervatte in de Stedelijke Muziekacademie te Waregem zijn studies Cornet in de volwassencursus. De sublieme uitvoering van zijn examenwerken 'Carnaval de Venetië, deel1' en 'Baltasari' is een voorbeeld voor al diegene die op latere leeftijd met muziekstudies willen aanvangen.

Geplaatst 12 nov. 2009 12:48 door DeLustigeVrienden Oeselgem   [ 22 nov. 2009 09:55 bijgewerkt ]

 

1-6 of 6