Home‎ > ‎Zomerconferentie 2019‎ > ‎

Inleiders en thema

Overzicht inleiders
en de achtergrond van waaruit ze meewerken

Ds. Rob van Essen, Delft, emerituspredikant van de PKNChaplain van de Lucasorde (www.robertvanessen.nl).

Ds. Jacques Helder, predikant te Scherpenzeel. Werkt met en schrijft thematische geloofsliederen. Voorzitter (Warden) van de Nederlandse Lucasorde

Ds. Pieter Oussoren; Hij is bekend geworden door de ‘Naardense Bijbel’, die breed waardering heeft geoogst.

Rabbijn Marianne van Praag, Rabbijn liberaal Joodse gemeente te Den Haag. Zij haalde in 2008 haar semicha van de rabbijnenopleiding aan het Levisson Instituut. Sinds de installatiedienst op 12 juni 2012 is zij rabbijn van de LJG Beth Jehoeda.

Jacqueline de la Rie, Zutphen; Geeft creatieve workshops in haar atelier. Het doel is te zorgen dat mensen een gezellige en ontspannende workshop beleven (www.lusterworkshops.nl).

Dr. Hanna Rijken; theoloog en musicus. O.a. docent aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts); Predikant in algemene dienst van de Protestantse Kerk in Nederland (www.hannarijken.nl)

Over de film Les Choristes
1948. Clément Mathieu (Gérard Jugnot) is muziekleraar die een baan krijgt op een tuchtschool voor minderjarige jongeren. Hij besluit de kinderen op de tuchtschool op het rechte spoor te brengen door hen kennis te laten maken met de kracht en magie van muziek.Over het thema:

Klinkt goed”, zeggen we bij woorden die ons aanspreken of bij klanken die harten en zielen raken. In de zomerconferentie komt dit alles bijeen in “verhalen en liederen in je eigen taal”. De sprekers en workshopleiders nemen ons mee in het vertolken, vertalen en hertalen van heil en hoop, terwijl zang en muziek en kunst ons creatief bij helende bronnen brengen. We zien ernaar uit dichter bij onszelf en bij God te komen, Hem te loven.

Vriendelijke groeten,
Jacques Helder, Warden