Andere hobby‎ > ‎

Onze honden

 Ter Dekking :

QUINTINOS TRANQUILLO  Inport Zweden
Fonzie is nu Nederlands Jeugd Kampioen en Nederland kampioen!

JE vrij  -/-
LSD vrij
Korthaarvacht vrij F/F
HD A
Ogen vrij van ALLE oog ziektes! tot 29-01-2017

Een prachtige vacht met super mooie krullen , die makkelijk te onderhouden is! Op de clubmatch van 2014 onder keurmeester Morsiani. de top in lagotti wereld werd hij uit 80 lagotti gekozen met de beste vacht! Hier zijn we natuurlijk reuze trots op! Ik weet als geen ander hoe slechte vachten er uitzien en voelen, en nu dus een hond met een super mooie top vacht, want de vacht is toch het gene wat een lagotto een lagotto maakt!
En niet onbelangrijk een GRANDIOOS vriendelijk, meegaand, vrij, en leuk karakter! zeer toegankelijk voor iedereen! Een hond uit duizenden!

Nadat hij Kika heeft gedekt in 2013 en hij bewezen heeft een goede dek reu te zijn komt hij voor passende teven in aanmerking! en er zijn in september 2013 2 pups geboren uit de combinatie Kika en Fonzie, voor nu al grandioze pups, met een geweldig cool karakter, hopelijk blijft hun ontwikkeling zich zo door zetten , maar dit is aan de nieuwe eigenaren, een mooi taak!
Fonzie heeft nu 4 nesten verwekt, allemaal zeer gezonde pups en nog veel belangrijker super karakters! Voor Nederland een aanwinst!
 
Fonzie als een volleerd shower, hij is hier 4 1/2 maand oud   


Fonzie is niet meer de jongste, uit het laatste nest hebben we  FIEN  ( Elsjefiederelsje de Lange Jaap) aan gehouden een mooie bruine teef uit Kika en Ti Amo.
 
 
Geboren op 18 September 2011

Op deze foto 6 weken oud
 En hier op deze foto op 3 dagen na 4 maanden, het is een zeer levendige pup, energie voor tien. Deze energie moet elke dag even afgeremd worden het is dan na een tijd spelen echt time out en moet ze slapen in de bench, ze gunt zich zelf geen rust dus moeten wij er voor waken dat ze niet over de top gaat, we merken  dan dat ze te wild wordt en we verplichten haar tot slapen in de bench, zodra ze in de bench zit is ze binnen een paar tellen in diepe slaap, ze heeft dit dus echt nodig! Alles ontwikkeld zich voorspoedig, de vacht lijkt mooi te worden , ze staat mooi hoog op de benen groeit mooi gelijkmatig op, haar melkgebit is scharend, voorlopig is het nog afwachten er kan nog zoveel gebeuren, maar voor nu ben ik super tevreden Fien zou gedekt worden door Fonzie maar ze weigerde pertinent om zich te laten dekken, nu komt dit wel vaker voor maar bij Fien was er zo'n totale paniek dat ik het niet meer aandurfde om haar toch te laten dekken er werd mij gezegd probeer het met kunstmatige inseminatie, maar dit druist in tegen mijn gevoel, je weet nooit waarom ze zich niet wil laten dekken, stel je doet dit en het gaat volkomen fout tijdens de dracht of bevalling of daarna. mijn idee is altijd het zal een reden hebben. voor mij was wel het krijgen van een nest samen met mijn droom combinatie verdampt. dit heeft mij ook doen beslissen om het fokken aan de wilgen te hangen en mijn leven iets anders in te gaan richten. andere hobby's zijn nu op mijn pad gekomen! Fien is overigens uit gegroeid tot een mooie teef, energiek, soms stout maar verder vreselijk lief!
Ze heeft overigens haar gezondheid onderzoeken met vlag en wimpel doorstaan
HD A
JE vrij
LSD vrij
OGen vrij 
4 x CAC op een internationale hondenshow! ze kon voor haar leeftijd {ze moeten 27 maanden oud zijn alvorens ze officieel Nederlands kampioen kunnen worden} nog geen Nederlands kampioen worden ze heeft nog 1 reserve CAC nodig maar omdat ze het showen niet leuk vind ga ik haar daar niet meer mee pesten. het papiertje is leuk maar ze wordt er niet meer of minder door dus laat ik het hierbij! voor mij is ze zo ie zo al Nederlands kampioen!
 
Onze jongste aanwinst, FONZIE.
Officieel heet hij Quintinos Tranquillo geboren 19-04 2011 en de fokker is Liza Peters uit het mooie Zweden.
Hij is hier nu sinds 3 juli en het gaat boven verwachting goed hij past zich zeer goed aan en is een slimme lagotto knul.
Uiteraard gaat hij geshowd worden en worden alle dingen getest die nodig zijn om met hem te kunnen fokken, maar bovenal hebben we hem om van te genieten, en dat doen we nu al met volle teugen.
Waar ik me over verbaas is dat Fonzie een wat ander karakter heeft als mijn meiden, een vrij en sociaal karakter, dit heeft hij van zijn vader Tore en zijn mama Allis. en uiteraard de ongelovelijke goed verzorging van Liza en haar kinderen, zij hebben hem de eerste 10 weken een super opvoeding geven, alle lof daar voor!
Nu maar afwachten hoe Fonzie zich verder gaat ontwikkelen en een mooie leuke stoere kerel wordt!  
 
Fonzie is nu 3 x naar een officele show geweest en heeft 1 x een CAC ( Groningen)  gehaald en 2 X een reserve CAC ( Leeuwarden en de Jachthondenshow) alle keren met een mooi verslag, hij showde zich uitstekend, en lijkt het leuk te vinden! 

Fonzie is Nederlands Jeugd Kampioen en definitief Nederlands Kampioen.

HD A
JE vrij
LSD vrij
Ogen vrij tot 29-01-2017
Korthaar F/F


 
Fonzie als een volleerd shower, hij is hier 4 1/2 maand oud  
 
 
Fonzie is op deze foto op 4 dagen na 9 maanden oud, schoft hoogte 48 cm en 15 kilo zwaar, een prachtig compleet goed scharend gebit!
 
 
 
 zijn vacht ontwikkeld zich super!   
 
 
KO  eigenlijk heet ze  Romakome Quisquilia Quo maar dit is wel een mond vol dus voor ons gemak gewoon Ko
Ko is geboren op 2 Augustus 2006 Met Ko kan ik niet fokken vanwegen haar heupen zij heeft HD D. jammer genoeg heeft ze dit van haar vader geerft.
Ko is een een hond met een eigen wil en kan daar op een eigenwijze manier op reageren. ze heeft een echte leider nodig die haar duidelijk maakt dat zij de boel niet hoeft te regelen, maar dat ik dat heel goed zelf kan. Ze voelt dondersgoed aan of je rustig en kalm en goed in je vel zit, is dit niet zo dan gaat ze touwtjes in handen nemen en wordt het een sjagereinig hondje, maar ze is, vooral nadat ze is gecastreerd ( ook bij teven heet dit zo!) en haar hormonen niet meer de overhand hebben, een leuk en vrolijk speels hondje geworden!
KO heeft een eigen pagina, lees hier haar verhaal en trek hier uw lering uit!
 
 
 
 Luna heet voluit Amarula Luna Una De Lange Jaap, ze is hier geboren op 8 December 2005
Met Luna heb ik een nestje gefokt maar omdat haar moeder een ziekte heeft in de kleine hersens en haar coordinatie steeds slechter wordt , en we niet weten of dit al dan niet erfelijk is wil ik met Luna niet verder fokken, Luna is verlegen naar vreemde mensen, ze kijk echt de kat uit de boom en pas als mensen een paar keer geweest zijn vind ze je in eens aardig en hoor je er bij volgens haar! Voor mensen die ze kent is ze zeer aanhalig en vind knuffelen het einde. Buiten is ze zeer speels en apporteerd graag. als het water wat warmer is zwemt ze graag en veel, een heerlijk hond die altijd in is voor een spelletje! Ze heeft een beetje een vreemde oordracht, er zit een vouw in, zo hoort het natuurlijk
niet, maar het geeft wel een grappig uiterlijk!
 
 
 
Luna met haar gekke oren....... maar een schatje! Luna is nu 10 jaar en top fit! ze vind het leven temidden van ons roedeltje heerlijk en ze is en blijft een vreselijk lief en braaf hondje!
 
 
 
 kika in haar geliefde houding, zoekend naar... tja naar wat :-)
 
 
 
 
KIKA heet Kiwelin Kalila Kani en is geboren op 27 december 2007
Ze is een zeer doenig hondje en kan als ze buiten is geen seconde stilstaan, altijd op zoek, graven en zoeken, ze graaft zelfs onder water en duikt dan wat op, een krabbetje of een mossel, een heerlijke hond. Kika is een typische lagotto, met het bijbehorende karakter, ze heeft veel beweging nodig, als ze dit niet krijgt kan ze erg druk worden in huis, maar dit geld voor bijna elke Lagotto!
 ze heeft vorig jaar een nestje gehad, waar ze perfect voor heeft gezorgd. Dit was mijn 4de Lagotto nest, doordat ik nu een totaal ander reu( Dario Di Casa Cleo) heb gebruikt gaf dit ook hele andere prettige karakters, uiteraard is het socialiseren bij de fokker van zeer groot belang. wat ze de eerste 8 weken mee krijgen is heel belangrijk! met name het in huiselijke kring op groeien is o zo belangrijk!
Kika is na haar nesten gesteriliseerd, dit heeft haar hormoon schommelingen die ze uiteraard hebben vanwege hun loopsheden gestabiliseerd.
Wel is ze hyperactief en niet te stuiten, je zou zeggen hoe ouder ze wordt hoe alerter op alles, soms wordt ik er moe van en ik vermoed zij zelf ook, ze heeft de gewoonte om rond tien uur in de avond naar 'bed' te willen, ze slaapt boven in een bench, ik vermoed dat ze dan zo moe is van het drukke in haar hoofd dat ze wil slapen! Buiten is ze met haar nu 8 jaar nog steeds een jonge spring in het veld niet te stuiten en het woord langzaam kent ze niet! Ik hoop toch echt dat ze toch rustiger gaat worden, beter voor har maar ook voor ons!
ik heb er geen mogelijkheid toe maar ik denk dat het een echte op en top werkhond is ze zou een goede truffelzoek hond zijn geweest, en dit dan de hele dag door. Lagotti werden en worden nog steeds bij veel fokkers in Italië zuiver en alleen maar voor de truffelzoek gefokt, hoe enthousiaster en fanatieker hoe beter, maar dan heb je bij dit type lagotti wel een probleem in huis.  in italie worden deze honden in kennels gehuisvest en ze komen er alleen uit om te zoeken, daar verdienen ze hun geld mee, dus als ze verder druk en ongedurig in huis zijn daar hebben zij geen hinder van, ze zitten toch in de kennel, maar als huishond wordt het moeilijk!
Kika heeft dit ook in zich een over actief fanatiek hondje, wil de hele dag wat doen en met je op pad! helaas gaat dit niet en moet ik haar te veel aan energie in goede banen lijden. soms gaat dit goed soms botsen we! maar door de vele strandwandelingen en het apporteren van een tennisbal komen we een heel eind!   
Ze was overigens een weergaloos goed moeder voor haar 3 nesten, ze had toen dan ook een duidelijke taak die ze prima aan kon en ook heel fanatiek deed!
 
 
                         
                                                                                        Mimosa heeft een eigen pagina