Andere hobby


Bijen........zoem zoem zoem........

Omdat ik gestopt ben met mijn paard en er wat tijd over bleef zocht ik naar een nieuwe hobby, en ik heb hem gevonden.
Ik volg sinds begin April een cursus bijen houden of te wel ik wil graag Imker worden.
En nu al zoveel kennis opgedaan en leuke dingen meegemaakt, ik zal hier over berichten op mijn blog!
Bijen houden is een oude ambacht en er komt nog veel bij kijken alvorens je uiteindelijk een potje honing hebt!
Een reuze interessante hobby!

Ko is niet meer in mijn bezit, ik heb hem geschonken aan De blijde Ruiters, in Zaandam ( http://www.deblijderuiters.nl/   ) )dit is een manege waar gereden wordt met gehandicapten Hij is hier een maand op proef geweest en mag nu goedgekeurd en wel blijven! ik mag hem hier zo vaak ik wil bezoeken en zelfs nog wel eens op hem rijden ( of dit ook echt gaat gebeuren betwijfel ik) maar ik heb hier een goed gevoel bij en ik hoop dat hij hier tot hij heel oud wordt mag blijven! en ik hoop dat ze heel veel plezier aan hem mogen beleven! Ko het ga je goed je hebt mij heel veel plezier gegeven  en er blijft altijd een stukje van jou in mijn ziel zitten net als van je broer Ken! Jullie zijn de beste paarden die ik ooit ontmoet heb!Ik heb nog een andere hobby en grote liefde, mijn Arabisch volbloed AF Koyano geboren 24 januari 2004 bij de arabieren fokkerij Arabian Fantasie!
 
 
 KO in volledig outfit
 
Al sinds 1996 heb ik een eigen paard, eerst AF Ken, een zeer bijzonder paard die ik 10 jaar gehad heb, helaas door een zeer ernstige koliek heb ik hem op 28-03-2008 moeten laten inslapen.
Dit was een zeer ingrijpende beslissing, ik had echt het idee dat ik hem tot minstens zijn 25ste zou hebben, maar hij is maar 14 jaar geworden.
Mensen met paarden zullen het begrijpen, maar je paard inlaten slapen is alsof er een stukje van je zelf dood gaat, ik heb zelf de beslissing genomen, maar het kwam zo onverwachts, ik kan me ook nog elke seconde herineren van de laatste uren met hem,
 Ik heb altijd gezegt na Ken  nooit geen paard meer, maar al op de terug weg naar huis nadat ik hem had laten gaan naar de euwige groene weiden voelde ik dat ik niet zonder paard kon, en heb dan ook gelijk de fokker van Ken opgebeld dat hij een ander paardje voor me moest zoeken. en om een lang verhaal kort te maken kreeg ik mijn huidige paard min of meer in mijn schoot geworpen.
Het is een half broer van Ken , ze hebben de zelfde moeder Kreona, deze schimmel merrie geeft ongelovelijke mooie en vooral zeer brave paarden Ik heb Koyano ongezien gekocht, en al was ie groen met gele stippen, het was een halfbroer van Ken ik moest en zou hem hebben!
Koyano, voor vrienden Ko ( wit en heet dus naar mij lagotto Ko om het eenvoudig te maken :-) is een verbeterde versie van Ken zeg ik steeds ,een soort reincarnatie , mijn grote vriend, ik ben nogal een druk persoon en kan moeilijk mijn rust vinden maar zodra ik bij hem ben ga ik echt een paar versnellingen lager en kan ik ontspannen.
De locatie waar hij staat is dan ook een top locatie, de manege staat naast, min of meer in de schaduw van de vuurtoren de lange Jaap onder de dijk. Bij Manege Bruin.
toen ik daar in 2006 met mijn paard kwam staan vielen alle puzzelstukjes in elkaar, mijn paard naast de vuurtoren, die de naam heeft waar ik mijn kennel naar vernoemd heb.
Elke dag ga ik naar hem toe , uiteraard gaan mijn honden mee en nadat ik gereden heb steek ik de weg over en ga nog meer genieten van spelende en spetterende honden.
Eigenlijk ga ik elke dag met en zeer tevreden gevoel naar huis!
Mooier kun je het haast niet hebben!
 
Subpagina''s (1): Onze honden